arkadaşlar sonunda motorumu aldım :D

arkadaşlar iyi dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim.

motoru bugün aldım, artık benimde motorum var yalnız, akşam şöyle biraz kalkış duruş çalışıyım dedim, neyse iyi kötü kaldırdım motoru, bir 20m gittikten sonra birden ne olduysa gaza birden yüklendim ve patttt kaldırımın üzerindeyim. allahtan bende fazla bişey yok, sadece elime darbe aldım. motorda da sadece far üzerinde ki grenajda 5cm kadar kırık oluştu. allahtan motorun yanlarında ayak koromaları vardı da o engelledi ayaklarımın mototrun altında kalmasını.

bu arada arkadaşlar size birşey sorucam, ben araba kullanabiliyorum yalnız motorda bişey dikkatimi çekti. motorda gazı açtıktan biraz ilerledikten sonra gazı kapattım, birden motorun devri düştü ve resmen üstünden atıcaktı beni, anlamadığım arabalar gibi gazı kestikten sonra insanı rahatsız edecek şekilde ivmesinin azalması gerekmiyomu? motorda gazı kesicence sanki ani ön fren yapmış gibi birden beni ileri doğru sarstı? sebebi ne olabilir acaba.

Son düzenleme:
@espri kutusu
devirli giderken gaz bıraktığında motor freni daha çok hissediliyor.
sıfır km motorlarda rodaj sırasında biraz daha sıkı olduğundan daha çok olur ama seninki zaten açılmış
bi de ön amortisör yumuşak olduğundan öne yığılma senin sürüş pozisyonunu
çok değiştirir
ilk günler çok sürersen kas ağrıların olur ama sonra geçer
eğer rölantini arttırırsan bu yığılma bayağı azalır ama motor freninin olması sürüş güvenliği bakımından iyi

aman dikkatli sür
arabaya benzemiyor
hayırlı olsun güle güle kullan

hayırlı uğurlu olsun zaten uzun süredir isteyip araştırıyordun YBRleri:) allah kaza bela vermesin.

ilkten herşeyi çözemezsin bende ilk aldığımda onu nasıl yapıcam bunu nasıl yapıcam diye kafamı yemiştim en iyisi zamana bırak herşey zaman içersinde hallalur :)

Son düzenleme:
@espri kutusu
devirli giderken gaz bıraktığında motor freni daha çok hissediliyor.
sıfır km motorlarda rodaj sırasında biraz daha sıkı olduğundan daha çok olur ama seninki zaten açılmış
bi de ön amortisör yumuşak olduğundan öne yığılma senin sürüş pozisyonunu
çok değiştirir
ilk günler çok sürersen kas ağrıların olur ama sonra geçer
eğer rölantini arttırırsan bu yığılma bayağı azalır ama motor freninin olması sürüş güvenliği bakımından iyi

aman dikkatli sür
arabaya benzemiyor
hayırlı olsun güle güle kullan

hocam yazdıklarını anladım, peki ben rolanti ayarını nasıl ve nekadara yükseltmem gerekir?

bu arada diğer arkadaşların hepsine iyi dilekleri için teşekkür ederim, allah hiç birimize kaza bela vermesin...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hayırlı uğurlu olsun arkadaşm :) Yau bi ben alamadım herkes hazırladı sezona qendini :D Bende aLınca bi topic açiim :D

@espri kutusu
senin kullanımına bağlı hangi devir aralığı hoşuna giderse o devir de kullanmak iyisi
kimi motor freniyle yığılmak ister kimi istemez
yavaş yavaş arttır ama 2000 devirin üstü bayağı çok olur hiç yavaşlamaz hatta hızlanır:)

önce 1250 devir yap ona göre arttırır veya azaltırsın
karbüratörün üzerindeki ayarlı ve yaylı vidayı görürsün zaten onu kıvratarak
beğenine göre bi kaç gün dene

HayırLı UğurLu oLsun Darısı motosıkLetı olmayanların başına ınşallah kazasız belasız sürüşler:wiinkk:

@espri kutusu
senin kullanımına bağlı hangi devir aralığı hoşuna giderse o devir de kullanmak iyisi
kimi motor freniyle yığılmak ister kimi istemez
yavaş yavaş arttır ama 2000 devirin üstü bayağı çok olur hiç yavaşlamaz hatta hızlanır:)

önce 1250 devir yap ona göre arttırır veya azaltırsın
karbüratörün üzerindeki ayarlı ve yaylı vidayı görürsün zaten onu kıvratarak
beğenine göre bi kaç gün dene

çok çok teşekkürler ederim tavsiyen için. diğer tüm arkadaşlara da tekrar tekrar teşekkür ederim iyi dilekleri için. motoru olmayan arkadaşlar inşallah en kısa zamanda motorlanıza kavuşursunuz...:cat:

Ee artık profilindeki ''motosikleti:hala ybr arayışında''yı kaldırırsın artık :) :p

pardon hocam değiştirmeyi unutmuşum

arkadaşlar hepinizin yorumları için teşekkür ederim. osmaniyeli arkadaşım ayrıca sana da çok çok teşekkür ettiğimi bilmeni isterim. dediklerini yaptım ve gerçektende rolantinin düşük olduğundan kaynaklanıyomuş. motoru çalıştırdım, bi 5 saniye kadar bayıla bayıla çalıştı ve devir göstergesine baktığımde 0 ile 1 arasındaydı gösterge çubuğu, motor sonra yine stop etti. bu kez el marşıyla çalışmadı. sonra tornavidayla rolantisini 1 ile 2 devir arasına getirdim ve ayak marşıyla 3-4 defa bastıktan sonra çalıştı. 1 dk çalışır vaziyette durdu(tabii jigle açık)sonra kendim motoru stop ettim ve el ile marşa bastım. motor ilk marşta çalıştı ve canavar gibi kükredi. tekrardan herkese teşekkür ederim yardımları için...:rendeer:

Son düzenleme:
hayırlı olsun arkadaşım bende ybr almayı düşünüyorum allah kaza bela vermesın

oooo bakmazmıyım hocam, tek düşündüğüm nokta akşam yatarken eve nasıl çıkartıcam:queen::queen::queen:
kolayı var yanında yat sende kardeşim :queen::queen::queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar