Arkadaşlar motorumun derdinden anlayan var mı?

dostlarım bugün gittim düz yolda her vitesin devirini tek tek ölçtüm ve sonuç hiç de iç açıcı değil motorsiklet gitmiyor:pale:
1. vites: full
2. vites: 8000
3. vites: 7250
4. vites: 5750
5. vites: 4750
düz yolda en son olacağı bunlar ve hızı 90ı geçmiyor. sizce sorun nedir kardeşlerim? yardımcı olursanız sevinirim..
(motorsiklet:tvs apachi rtr 150)

kardeşim motorunu sıkan bişey war bence bir karburatör ayarı yaptırırsan düzelebilir :cat: kolay gelsin

karburatöründe sorun var. Mekanik olarak bile olabilir. Mümkünse başka bi rtr karburatörüyle deneme yap. Düzelmiyosa elektronik beyindende olabilir. Artı olarak hava filtresi girişinden karburatöre kadar hava kanallarının açık olduğunu kontrol et. En son eksoz sübapı açık kalıyo veya sübap ayarı çok sıkı olabilir bide sübap ayarına baktır. Başka bişey gelmedi aklıma.

karburatöründe sorun var. Mekanik olarak bile olabilir. Mümkünse başka bi rtr karburatörüyle deneme yap. Düzelmiyosa elektronik beyindende olabilir. Artı olarak hava filtresi girişinden karburatöre kadar hava kanallarının açık olduğunu kontrol et. En son eksoz sübapı açık kalıyo veya sübap ayarı çok sıkı olabilir bide sübap ayarına baktır. Başka bişey gelmedi aklıma.

tavsiyelerin için teşekkür ederim inşallah sorun dediğin gibi karburatördedirde hallolunur..

o motosiklette deponun altında gaz teliyle irtibatlı çalışan potans gibi bir parça mevcuttur..kırmızı siyah renkli idi yanlış hatırlamıyorsam..

halk dilinde ki tabiriyle motorun avansını ayarlıyor diyebiliriz...

o parçayı bulup konrtol edin- ayarlayın - değiştirin.

o motosiklette deponun altında gaz teliyle irtibatlı çalışan potans gibi bir parça mevcuttur..kırmızı siyah renkli idi yanlış hatırlamıyorsam..

öyle bişey olsa 1. viteste benim bildigim devir redline yapamazsın.

o senin bildiğin...

motor yüke bindiğinde devir çevirmesi ile boştaki farklıdır...
boşta karşı güç yoktur..

vites ve hız yükseldikçe direnç artar..zorlanma da.....

teşekkür ederim ilginiz için. . patron ben onu nasıl ayarliyacagimi bilmiyorum:silent:

nerede ikamet ediyoruz???

İstanbul ise sizi yönlendireyim..

k.maraşın bi ilçesinin bi kasabasinda:pale:

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:47 ----------

adiyamana çok yakin orada 2 tane teknik servisi var ama onlar becerebilir mi bu işleri?

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:50 ----------

motoru alali 1 hafta oldu eski sahibi diyorki motor açılmadı daha yüksek devirde sür diyor motorun acilmamasindan kaynaklanıyor olabilir mi?

rodajı düzgün yapılmamış olabilir. Garantiye sokamıyomusun?

motor kaç kilometrede?
bu durum genelde pis benzinden kaynaklanabilir. beyaz duman atıyorsa benzinden oluyor. bir opet veya petrol ofisi benzinciden 95 oktan benzin al düzelir.

rodajı düzgün yapılmamış olabilir. Garantiye sokamıyomusun?

garanti belgeci yok şuan ama motorun hala garantisi devam ediyor. belgedizde girer mi garantiye acaba?

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:36 ----------

motor kaç kilometrede?
bu durum genelde pis benzinden kaynaklanabilir. beyaz duman atıyorsa benzinden oluyor. bir opet veya petrol ofisi benzinciden 95 oktan benzin al düzelir.

9000 km de. eski sahibi sadece opetten almış benzini bende en son petrol ofisinden aldim sanirim sorun benzinden degil.

Motorun boşta iyi gidiyomu akıntısı normalmi :silent: rampa aşağı boşa alıp stop et sal bak bakalım akıntısı nasıl kulağına şakkır şukkur zincir dişli sesi yada gırç gırç balata sesi geliyormu:silent: hem arka hem ön freni sık bırak frenleri normal çalışıyormu:silent: yoksa fren yaptığın zaman frendemi kalıyor motorun :silent: bunları yani kısaca yürüyen aksamı kontrol etmendede yarar olacaktır:cat:

Motorun boşta iyi gidiyomu akıntısı normalmi :silent: rampa aşağı boşa alıp stop et sal bak bakalım akıntısı nasıl kulağına şakkır şukkur zincir dişli sesi yada gırç gırç balata sesi geliyormu:silent: hem arka hem ön freni sık bırak frenleri normal çalışıyormu:silent: yoksa fren yaptığın zaman frendemi kalıyor motorun :silent: bunları yani kısaca yürüyen aksamı kontrol etmendede yarar olacaktır:cat:

hmm firenlerde sorun olacağını sanmıyorum ama su yokuş aşağıya dediğini bi denemm lazım ;)
bi motor aldım başıma iş açtım:salut:

Olur böyle vakalar teknik servisler tamirciler yakalar :) takma en büyük derdin bu olsun :wiinkk:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar