Arkadaşlar kısmetse ilk motorumu alacağım.En az 2-3 kere düşeceğimi söylüyorlar : (

Dostum bir söz vardır ''Düşmeyen motorcu yoktur, düşecek motorcu vardır''diye ben 4 yıldır motor kullanıyorum ve daha hiç düşmedim yani 2.gruba giriyorum:)) Aslında birazda sana bağlı dikkat meselesi illaki düşeceğiz ama önemli olan en az hasarla kurtulmak ve korumalarını devamlı kullanmak.

Motorious nickli arkadaşa aynen katılıyorum.
Her gün işe git gel yapıyorum. Hızımda yerine göre 60-70 km. Bazen 100De oluyor ama nadir
1992'de (Babam Sürücü) ve 1999'da (Honda Arkadaş Sürücü) ile düştüm. Şahsi düşüşüm yok :)
Sollanmaya gerçekten alış, kaza sebebi budur. Kaza gelme. Yola dikkat et ama çokta kasma.
Şimdiden ehliyetin hayırlı olsun. Motoruda alınca kazasız belasız binersin inşallah.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Devamlı düşermiyim acaba dye düşünürsen emin ol ilk küçük dengesizlikte düşersin ama hiçbir zamanda artık düşmem dememek lazım,sen motoru dengede tutmak için elinden geleni yap,kurallara uy,fazla gaza gelme ve en önemliside sıcak soguk demeden bütün korumalarını mutlaka giy en azından düşme şansını azalt düşersende zarar görme şansını azalt gerisi şans.Bende çok takıyordum bunu motor almadan önce, Gt 250r la başladım 2 aydır kullanıyorum düşmek değil yanından bile geçmedim,sadece bikaç kere teker kitledigim oldu ama dediğim gibi hiç yaklaşmadım gibi bişe düşmeye ama her bindigimde bilyorum ki heran düşme tehlikesi var,en küçük dalgınlıkta kendimi yerde bulabilirim buda beni bilinçli olmaya itiyor dedigim gibi gerisi şansa kalmış.

motorunu tanıyosan ve aşırıya kaçmadan zorlamadan kullanıyosan, kendini riske atmayıp başına gelecekleri de önceden hesaplayabiliyosan (kadere karşı konulmaz ama kalkıp da ilerde yolcu beklerken minibüs ün sağından geçmeye kalkarsan olacak zaten belli bunlardan bahsediyorum) düşmen için bi sebep yok açıkcası.

Ben gv250 de başladım kullanmaya gayet de hakimim motora ve bikaç dikkatsiz sürücü haricinde acil frenleme bile yapmadım henüz. O kadar zaman kullandım, sonra gel gör ki ehliyet kursunun scooter ına bindiğim anda yere kapaklandım :) nedeni ise motoru tanımadan kendi motorum gibi sürmeye kalkmam. Olmayacak bişey değil, ama içine korku sinerse mutlaka düşersin. Olacak şeyin bilincinde ama temiz korkusuz bir kafayla sürersen bi sorun olmaz.

slm, motorsiklet kullanmayı yeni ogrenen birisi olarak forumda motorsikleti yatırma ile ilgili bilgi ararken bu dusme konusunu gordum, ben 600 luk bir yamahada 8 saat egitim aldim, kendi motorumla ilgili daha sadece montumu aldim, daha bir cok eksigim var ki daha motor da almadim,
motorsiklet surmeye 600 luk motorda basladim hic tehlike atlatmadim, kurallaya uydugun surece kaza atlatmadim, arabalardan daha hizlı girecegim demedikten sonra virajlara sorun yasamadim, ne altımdan kaydi ne onu kalktı, butun bunlardan sonra ister istemez baslangic motoru denen olaya inanmamaya basladim, bu arada Turkiyeye izine gittim, guzel sehrim kayseride, 3-4 kisi binilmis motorlar, korumasiz binmeler, kask zaten gormuyorum kimsede, en iyi motor en cok ses cıkaran motor gibimi algilanıyor bilmiyorum ama birkac kisi gordum sadece korumali mont dizlik bot giyen,
Ulkemizde dusme ihtimali varmı durduk yere, tabiki var, her yer otoban degil, double yol diyorlar tamam karsidan araba gelmiyor ama mıcır adam olduruyor yahu, kaldiki motorsiklette dusunemiyorum mıcırlı yollari, hava bazan o kadar sıcakki asfalt eriyor orda bir fren yada bir yatırma tabiki dusersin,
halen haberlerde herkes durmus kırmızı yanıyor diye hala 100 le kavsaga girip kırmızıda gecip motora vuran insana vuran yada baska arabalara vuranlar varken, hersey olabilir
ben araba kullanırken hep iki kisilik dusunuyorum, karsimdaki yanımdaki arkamdaki, aklı basında degildir gelir bana vurur bellimi olur dıyorum, motorsiklettede boyle dusunmek gerek diye dusunuyorum, ancak dusme ve kaza risklerini boyle azaltabiliriz sanirim, boyle oluncada motor kullanmanin zevki nerde kardesim diyen de olabilir tabi

Motosiklet sürücülerini bir kaç gruba ayırmak faydalı olacaktır..

1- ) Daha önce bisiklet kullananlar...

2- ) Otomobil vb. araç kullananlar...

3- ) Bisiklet ,motosiklet ve otomobil vs kullananlar...

4- ) İlk defa ikitekere binip, motosiklete yeni başlayanlar..

Yukarıdaki bilgiler ışığında 1.nci, 2.nci ve 3.ncü madde kapsamına girenler;

ilk kullananlara ve daha önce, hiç motorlu veya motorsuz başka

bir araç kullanmayanlara göre biraz daha avatajlıdırlar..

Fakat ne olursa olsun, hiçbir zaman tedbiri elden bırakmadan ve tam

korumalı kıyafet giymeden trafiğe çıkmak riski de beraberinde getirmektedir..

Araç bakımı,hava,yol, meteorolojik ve psikolojik şartlara bağlı olarak hareket etmek ; olası riskleri minimize ederken..

Aksi yönde hareket etmek ise; olası riskleri maximize edecektir..

Kötü deneyim sonucu ,tecrübe sahibi olmamak için dikkatli olalım..

Hepinizin tekeri düz bassın, kazasız belasız sürüşler dilerim..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar