Arkadaşlar elektrik aksamı ile ilgili sorun videoda göstermeye çalıştım

Arkadaşlar çok net gözükmüyor ama yinede sorunu anlarsınız diye düşünüyorum. Sorunun elektrik aksamında olduğu kesin de. Hangi kablolarla alakalı olabilir. Komple tüm elektrik aksamına bakmamız gerekmez herhalde. Bu konuda bir bilgi verebilirseniz sevinirim. Ustaya götürmüyorum kendim halletmek istiyorum. Tabi halledebileceğim bir şeyse.

Sorun şudur. Direksiyonu sağa sola çevirirken ara ara gösterge ışıkları sönüyor. Far sürekli yanıyor onda bir sıkıntı yok. Gösterge ışıkları videoda gözüktüğü gibi gidip geliyor. Birde şu var. Problem mi bilmiyorum ama direksiyonu düz tutup marşa bastığımda elektrik almıyor motor. Yani direksiyon düz iken motor çalışmıyor marş basmıyor çünkü. Fakat hafif sağa ya da sola çevirdiğim anda marş basıyor. Motoru aldığım kişi bunun motorun özelliği olduğunu söylemişti ama ben yine elektrik aksamıyla ilgili bir problem olduğunu düşünerek inanmadım. Teşekkürler.

http://www.youtube.com/watch?v=2_-ScHh5FO8&feature=mfu_in_order&list=UL
http://www.youtube.com/watch?v=Jk34-4u7I4o&feature=mfu_in_order&list=UL

Muhtemelen elektrik kablolarından biri veya bir kaçının kablosu soyulmuş ve direksiyonu hareket ettirdiğinde geriliyor veya motorun metal olan bir yerine değerek şase yapmasına sebep oluyor. Bi motosiklette aynı sorunu yaşadık. Problemimiz düz giderken sorunu olmayan ama gidonu döndürdüğümüzde stop eden bi motor ile ilgili idi. En sonunda kablosu soyulmuş, gidonu çevirince gerilen bi elk. kablosunun çevirme anında motora temas ederek motoru stop ettirmesi durumu ile karşılaşmıştık. Sorunu kabloyu gidonu çevirdiğimizde gerilmeyecek gibi daha uygun bi yerden geçirerek ve izole ederek çözmüştük. Bilgine.

Muhtemelen elektrik kablolarından biri veya bir kaçının kablosu soyulmuş ve direksiyonu hareket ettirdiğinde geriliyor veya motorun metal olan bir yerine değerek şase yapmasına sebep oluyor. Bi motosiklette aynı sorunu yaşadık. Problemimiz düz giderken sorunu olmayan ama gidonu döndürdüğümüzde stop eden bi motor ile ilgili idi. En sonunda kablosu soyulmuş, gidonu çevirince gerilen bi elk. kablosunun çevirme anında motora temas ederek motoru stop ettirmesi durumu ile karşılaşmıştık. Sorunu kabloyu gidonu çevirdiğimizde gerilmeyecek gibi daha uygun bi yerden geçirerek ve izole ederek çözmüştük. Bilgine.

Teşekkürler. Kabloların hepsini tekrar gözden geçirip sıyrılan yer var mı diye bakacağım.

muhtemelen doğru tespit:cat: gidonun sağa sola dönmesini sonlandıran kısımlara dağınık kablolar sıkışıp sıyrılıyor hatta kesebiliyor. zannedersem göstergenin içindeki küçük 2watlık ampullerde patlamış, göstergeyi açıp elin değmişken bunlarıda değiştirebilirsin. kolay gelsin

muhtemelen doğru tespit:cat: gidonun sağa sola dönmesini sonlandıran kısımlara dağınık kablolar sıkışıp sıyrılıyor hatta kesebiliyor. zannedersem göstergenin içindeki küçük 2watlık ampullerde patlamış, göstergeyi açıp elin değmişken bunlarıda değiştirebilirsin. kolay gelsin
Anladım sağolasın. Peki bu direksiyon düz iken marş basmamasına ne diyorsunuz? Motorun bi özelliği olabilir mi? Yoksa yine kablosal bir sorun mudur?

aynı şekilde ya koblolarla alakalı yada marş düğmesi oksitlenmiş veya bozulmuştur

aynı şekilde ya koblolarla alakalı yada marş düğmesi oksitlenmiş veya bozulmuştur
Sadece direksiyon düz iken marşa basmıyor. Hafif sağa veya sola çevirince marşa basıyo. Sanırım buradaki sorunda marş kablolarında. Sorun marşla ilgili olsa sağa veya sola çevirdiğimde de basmaması gerekir diye düşünüyorum. Bilgiler için teşekkürler.

dostum model farklı ama marka aynı. benim başımdan geçen bir olay var. sağa sola bakıyorum soyulmuş kesilmiş kopmuş bişiler arıyorum. ama bir türlü çareme derman bulamıyorum. sonra motorun tüm gerenajını söktüm bir küçük ampul ve bir ince iğne ile kendime kontrol kalemi yaptım. sonra tüm kabloları her santimini tek tek batırıp kontrol ettim. derken kaplo dışardan sağlam görünüyor ama içreden kopmuş olduğunu anladım. sarsıntı ve hareketten bazen vazife yapıyorsa da arada kopukluk olduğundan bazen vazifesini yapmıyordu. ve hangi ustaya götürdüysem arızayı bulamamıştılar. hepsi elektrik tesisatını komple değiştirmek istiyorlardı. vaktin varsa sende bu tür bir kontrol kalemi yapabilirsin. yanlız belirteyim benim bir gecemi almıştı bulmak.

dostum model farklı ama marka aynı. benim başımdan geçen bir olay var. sağa sola bakıyorum soyulmuş kesilmiş kopmuş bişiler arıyorum. ama bir türlü çareme derman bulamıyorum. sonra motorun tüm gerenajını söktüm bir küçük ampul ve bir ince iğne ile kendime kontrol kalemi yaptım. sonra tüm kabloları her santimini tek tek batırıp kontrol ettim. derken kaplo dışardan sağlam görünüyor ama içreden kopmuş olduğunu anladım. sarsıntı ve hareketten bazen vazife yapıyorsa da arada kopukluk olduğundan bazen vazifesini yapmıyordu. ve hangi ustaya götürdüysem arızayı bulamamıştılar. hepsi elektrik tesisatını komple değiştirmek istiyorlardı. vaktin varsa sende bu tür bir kontrol kalemi yapabilirsin. yanlız belirteyim benim bir gecemi almıştı bulmak.
anladım kardeşim .Geçen gün motorun ön far bölümünde kaynak yaptırmıştım ustaya. Sonradan bunu yapmaya başladı. Heralde içerden bi kabloyu kaynak yaparken yaktı diye düşünüyorum. Öncelikli amacım kabloları kontrol etmek olcak. Eğer sorunu bulamazsam senin gibi bi kontrol kalemi yapıp arıcam artık kablonun kırık yerini. Aslında motoru ilk aldığımda böyle bir sorun yoktu. Sonradan olmaya başladı. Tüm elektirik kablolarını yeniletiyim dedim ama hiç ne kadar tutcak sormak nasip olmadı. Sence ne kadar tutar bu elektrik tesisatını yenileme işi?

çinli bir çok motorun elektirik tesisatı birbirinin aynı. sanaide ilk gördüğün motosiklet mazemecisine cg 125 in kople elektirik kaplolaronı takım olarak almak istiyorum diye sor yaklaşık fiyatları aynı oldugundan sana bir fikir verebilir. berk_cglr nickli arkadaş bu konu ile ilğilenmişti belki fiyat konusunuda araştırmış olabilir irtibata geç istersen.

dostum öncelıkle kolay gelsın,
farını sök ve tesısatını elınle sağa sola gerdır ve nereden yaptıgını kontrol et,
sanıyorum ana tesısatının şasiden farın oldugu kısıma gecıs yerının içindekı bağ kısımlarından bırınde temassızlık var,
yanı farın dip kısmından deponun altına kadar olan yerı sıyırman gerekecek,
önerılenlerı yap ve bırde benım dedıgımı dene,
şu sıralar mondıal delüx'lerde bu sorun var çünki,
tesisat hazırlanırken araya metal bağ klıps atılır bunlardan sıyrılma olabılıyor dene bunu...

Arkadaşlar çok net gözükmüyor ama yinede sorunu anlarsınız diye düşünüyorum. Sorunun elektrik aksamında olduğu kesin de. Hangi kablolarla alakalı olabilir. Komple tüm elektrik aksamına bakmamız gerekmez herhalde. Bu konuda bir bilgi verebilirseniz sevinirim. Ustaya götürmüyorum kendim halletmek istiyorum. Tabi halledebileceğim bir şeyse.

Sorun şudur. Direksiyonu sağa sola çevirirken ara ara gösterge ışıkları sönüyor. Far sürekli yanıyor onda bir sıkıntı yok. Gösterge ışıkları videoda gözüktüğü gibi gidip geliyor. Birde şu var. Problem mi bilmiyorum ama direksiyonu düz tutup marşa bastığımda elektrik almıyor motor. Yani direksiyon düz iken motor çalışmıyor marş basmıyor çünkü. Fakat hafif sağa ya da sola çevirdiğim anda marş basıyor. Motoru aldığım kişi bunun motorun özelliği olduğunu söylemişti ama ben yine elektrik aksamıyla ilgili bir problem olduğunu düşünerek inanmadım. Teşekkürler.

http://www.youtube.com/watch?v=2_-ScHh5FO8&feature=mfu_in_order&list=UL
http://www.youtube.com/watch?v=Jk34-4u7I4o&feature=mfu_in_order&list=UL

Sorununu anlatınca babamın bir sözü geldi aklıma.
Elektrik hatalarının %90'ı temassızlıktır.

Sizin sorununuzda da böyle birşeyden sanırım. Gösterge kablolarının ve kontağa gelen kabloları kontrol edebilirisin.
Elinle kabloları tek tek sallarsan hatayı bulabilirsin belki. Ama kısa devre yapma ihtimalini unutma.

dostum öncelıkle kolay gelsın,
farını sök ve tesısatını elınle sağa sola gerdır ve nereden yaptıgını kontrol et,
sanıyorum ana tesısatının şasiden farın oldugu kısıma gecıs yerının içindekı bağ kısımlarından bırınde temassızlık var,
yanı farın dip kısmından deponun altına kadar olan yerı sıyırman gerekecek,
önerılenlerı yap ve bırde benım dedıgımı dene,
şu sıralar mondıal delüx'lerde bu sorun var çünki,
tesisat hazırlanırken araya metal bağ klıps atılır bunlardan sıyrılma olabılıyor dene bunu...
Tamamdır kardeşim sağolasın. Bugün uğraşcaktım fakat araba çalışmadı onunla uğraşmaktan motora zaman ayıramadım en yakın zamanda sizlerin tavsiyelerine uyarak sorunu bulmaya çalışcam. İnşallah bulup çözdüğümde de burdadan yazıcam ki aynı sorunu olan arkadaşlar faydalansın. Bilgiler ve ilginiz için teşekkürler.

---------- Post added at 21:20 ---------- Previous post was at 21:16 ----------

Sorununu anlatınca babamın bir sözü geldi aklıma.
Elektrik hatalarının %90'ı temassızlıktır.

Sizin sorununuzda da böyle birşeyden sanırım. Gösterge kablolarının ve kontağa gelen kabloları kontrol edebilirisin.
Elinle kabloları tek tek sallarsan hatayı bulabilirsin belki. Ama kısa devre yapma ihtimalini unutma.

Muhtemelen ya temassızlık ya da bu sıyrılma olayıyla ilgili bi durum var. Önerileriniz için teşekkürler.

---------- Post added at 21:22 ---------- Previous post was at 21:20 ----------

çinli bir çok motorun elektirik tesisatı birbirinin aynı. sanaide ilk gördüğün motosiklet mazemecisine cg 125 in kople elektirik kaplolaronı takım olarak almak istiyorum diye sor yaklaşık fiyatları aynı oldugundan sana bir fikir verebilir. berk_cglr nickli arkadaş bu konu ile ilğilenmişti belki fiyat konusunuda araştırmış olabilir irtibata geç istersen.
Tamamdır çok teşekkür ederim. Elim değmişken çok pahalı değilse tüm tesisatı değiştireyim diye düşünüyorum. Tekrar teşekkürler.

Arkadaşlar elektirik tesisatı ile ilgili problemleri bulduk. Daha önceki sahibi aynı sorunu yaşamış heralde resimde gösterdiğim yerde kablolarla oynanmış daha önce oynanan yerlerdede şimdi sorun çıkarmış. Yani sorun temassızlık. ''stepfunk'' arkadaşımızın babası haklı çıktı :) Resimlerde göstermeye çalıştım. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar da olursa ilerde inşallah konumuza denk gelir biraz olsun yararlanabilirler. İlgi gösterip cevap yazan bütün arkadaşlara teşekkür ederim.

Arkadaşlar ilk resim en başta bahsettiğim direksiyon düz iken, ya da hafif sola çevirdiğim zaman marşın basmamasıydı. Bu sorunun kaynağı ise tahmin edebildiğimiz gibi marşla aküyü arasındaki kablodaydı. Sorunun yeri sarı dairede gözüküyo. Bağlantıyı düzeltmemizle halloldu. Şu anda direksiyon hangi açıda olursa olsun marş basıyor.

Uploaded with ImageShack.us
İkinci resimde videolarda gösterdiğim gösterge lambalarının direksiyonu sağa sola çevirmemde zaman zaman gidip gelmesiydi. Bunu da aşşağıdaki soketteki bağlantıları düzelterek hallettik.

Uploaded with ImageShack.us

tahmini yönlendirmelerimizle bir sorun servise gitmeden hallolduğunda kendi motorum tamir edilmişçesine seviniyorum :)::haapppy: ziltakıp oyanyasım var, yoksa bendemi bir sorun var :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar