Bende günlük kullanım için yaklaşık bir hafta kadar önce 100 cc mondial sfc snappy x aldım. Motoru şu ana kadar günlük 60 ile 115 km kadar kullanma fırsatım oldu. motosikletim şu an 295 km de ve ilk 64 km de depoyu fulledim sonra 179 km olunca tekrar fulledim ve 2.20 litre yakıt aldı hesaplarıma göre 179-64=115 km'de 2.20 litre yakıt sarfiyatım olmuş. Motosikleti 2200 tl ye aldım neredeyse bir akıllı telefon fiyatına alınabilecek, özellikle yakıt konusunda çok ekonomik bir motosiklet seçtiğim için mutluyum. F/P olarak beklentilerimi karşılıyor.
Motosikletin sevmediğim yönleri;
1- Vitesler bazen geçmeye biliyor yani zor geçiyor sanırım çin mallarında bu kronik sorun.
2- Frenler, ön ve arka kampana olduğu için pek güven vermiyor.
Sevdiğim yönleri ise;
1- Yakıt bana oldukça ekonomik geldi
2- Çoğu çin malı motora göre titreşimi nispeten daha az ve beni rahatsız etmiyor ( Not: 70 km/h'den sonra titreşim artıyor diyenler var motor rodajda olduğu için ben henüz 50 km/h'yi geçmedim )
3- Benim kişisel beklentilerimi olabildiğince karşılıyor. Sonuçta bunun bir çinli motosiklet olduğunu unutmayalım ben bunun bilincinde aldım.
Beklentilere yönelik motosiklet almakta fayda var. Bu motosikleti almadan önce yamaha crypton almak için gitmiştim ancak eğer yamaha alsaydım ekipman alamayacaktım. Ekipmana yaklaşık indirimli olarak 1090 tl para harcadım sonra kalan parayada çin malı bir cub motosiklet aldım. Kısaca detay vermek gerekirse
Motosiklet: 2200tl
Plaka ruhsat: 280tl
Zorunlu T. Sigortası: 490tl
Kask: 600 tl (indirimsiz fiyatı 710tl)
Eldiven: 150 tl (indirimsiz fiyatı 190 tl)
Dizlik ve motosiklet montu(yazlık): 340 tl (indirimsiz fiyatı 386tl) Dediğim gibi benim motosikletten fazla bir beklentim yoktu bana göre önemli olan önce güvenlik sonra motosiklet. Şehir içi veya günlük 100 km mesafelere gidip gelebilsem o bana yeterdi. Sizde kendi beklentilerinize göre dilediğiniz motosikleti iyice düşünüp seçmelisiniz.