Arkadaşlar 100km günlük yol yapacak tavsiye

Öncelikle herkese uzuuunnn bi aradan sonra tekrar merhaba 10 senelik üyeliğim mevcut fakat baya ara verdim motosiklete neyse konuya giriyorum

Arkadaslar evim ile isim arası tam 100 km günlük gidip geliyorum bunun için bi motosiklet almayı düşünüyorum hem yakıt konusunda hem görüntü olarak apaçi görüntüsü olmayan ortalama 3-4 bin arası ne önerirsiniz

Hesaplı istersen Lifan-Motoran
Kalite dersen (orta) Hintliler (Tvs-Hero-Bajaj (pulsar)-CfMoto)
Paran varsa japon al (Yamaha-Honda)
Vitesli-Debriyajli olsun para az ise CUB varsa Commuter yani 5 viteslilere bak..
Honda CB 125e bende var şirketin haftada 400km gidiyor şuan 60.000km de saat gibi çalışıyor tek masraf subab ayarı 70tl oldu oda 4 sene ve benden önceki 3 kişinin düzensiz dengesiz kullanmasından tabi cbf 150 de güzel ama eskiden çinli alma Ybr-cbf al denirken şimdi para peşin ise hintli al diyorlar makul fiyat
Cinli 2-3000-4000tl ise Hintli 4000-5000-6000tl japon 4.500-5000-6000tl ve yukarısı

Hesaplı istersen Lifan-Motoran
Kalite dersen (orta) Hintliler (Tvs-Hero-Bajaj (pulsar)-CfMoto)
Paran varsa japon al (Yamaha-Honda)
Vitesli-Debriyajli olsun para az ise CUB varsa Commuter yani 5 viteslilere bak..
Honda CB 125e bende var şirketin haftada 400km gidiyor şuan 60.000km de saat gibi çalışıyor tek masraf subab ayarı 70tl oldu oda 4 sene ve benden önceki 3 kişinin düzensiz dengesiz kullanmasından tabi cbf 150 de güzel ama eskiden çinli alma Ybr-cbf al denirken şimdi para peşin ise hintli al diyorlar makul fiyat
Cinli 2-3000-4000tl ise Hintli 4000-5000-6000tl japon 4.500-5000-6000tl ve yukarısı

Aklımda zaten tvs ve cb 125e var abi tvs ağır basıyor şu anda yakıt tüketimi birazda kafamı kurcalıyor yakıt nedir abi cb125 de

Kuba CR1 tavsiye ederim. Yenisi 4 küsür, temiz ikinci eli 3 küsürlere bulursun...

Max hız 100 civarı. Işıklarda hızlanması çok iyi. Bakımı kolay. Servisi yaygın...

Uzun yolda güvenilir. Şehir içinde kullanımı rahat.

Park edip uzaktan seyrederken de şekil olarak keyif verici :mrgreen:

Son düzenleme:
1 depo ile 400-600km yani km başı 10-15kurus yakıyor daha da az yakan yok enjeksiyonlular hariç kullanıma bağlı

1 depo ile 400-600km yani km başı 10-15kurus yakıyor daha da az yakan yok enjeksiyonlular hariç kullanıma bağlı

teşekkürler abi

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:37 ----------

Kuba CR1 tavsiye ederim. Yenisi 4 küsür, temiz ikinci eli 3 küsürlere bulursun...

Max hız 100 civarı. Işıklarda hızlanması çok iyi. Bakımı kolay. Servisi yaygın...

eyvallah hocam çok ilgilendiğim araştırdıgım bi motor biraz daha açıklayıcı olabilirmisiniz [email protected] mail üzerinden konuşabiliriz isterseniz

Bende günlük kullanım için yaklaşık bir hafta kadar önce 100 cc mondial sfc snappy x aldım. Motoru şu ana kadar günlük 60 ile 115 km kadar kullanma fırsatım oldu. motosikletim şu an 295 km de ve ilk 64 km de depoyu fulledim sonra 179 km olunca tekrar fulledim ve 2.20 litre yakıt aldı hesaplarıma göre 179-64=115 km'de 2.20 litre yakıt sarfiyatım olmuş. Motosikleti 2200 tl ye aldım neredeyse bir akıllı telefon fiyatına alınabilecek, özellikle yakıt konusunda çok ekonomik bir motosiklet seçtiğim için mutluyum. F/P olarak beklentilerimi karşılıyor.
Motosikletin sevmediğim yönleri;
1- Vitesler bazen geçmeye biliyor yani zor geçiyor sanırım çin mallarında bu kronik sorun.
2- Frenler, ön ve arka kampana olduğu için pek güven vermiyor.
Sevdiğim yönleri ise;
1- Yakıt bana oldukça ekonomik geldi
2- Çoğu çin malı motora göre titreşimi nispeten daha az ve beni rahatsız etmiyor ( Not: 70 km/h'den sonra titreşim artıyor diyenler var motor rodajda olduğu için ben henüz 50 km/h'yi geçmedim )
3- Benim kişisel beklentilerimi olabildiğince karşılıyor. Sonuçta bunun bir çinli motosiklet olduğunu unutmayalım ben bunun bilincinde aldım.
Beklentilere yönelik motosiklet almakta fayda var. Bu motosikleti almadan önce yamaha crypton almak için gitmiştim ancak eğer yamaha alsaydım ekipman alamayacaktım. Ekipmana yaklaşık indirimli olarak 1090 tl para harcadım sonra kalan parayada çin malı bir cub motosiklet aldım. Kısaca detay vermek gerekirse
Motosiklet: 2200tl
Plaka ruhsat: 280tl
Zorunlu T. Sigortası: 490tl
Kask: 600 tl (indirimsiz fiyatı 710tl)
Eldiven: 150 tl (indirimsiz fiyatı 190 tl)
Dizlik ve motosiklet montu(yazlık): 340 tl (indirimsiz fiyatı 386tl) Dediğim gibi benim motosikletten fazla bir beklentim yoktu bana göre önemli olan önce güvenlik sonra motosiklet. Şehir içi veya günlük 100 km mesafelere gidip gelebilsem o bana yeterdi. Sizde kendi beklentilerinize göre dilediğiniz motosikleti iyice düşünüp seçmelisiniz.

Son düzenleme:
Arkadaşlar teşekkür ederim engin bilgilerinizi paylaştığınız için

Kullanacağın mesafe oldukça uzun. Ve zaruri bir durum gibi görünüyor. Nasıl bir yolda kullanacağını bilmiyorum ama mesafe göz önüne alındığında ayırdığın bütçe biraz yetersiz.

Güzergahın şehirlerarası yol veya otoban ise 125-150 cc seni trafik canavarı toplu taşıma araçlarından ve kamyonlardan kurtaramaz. Yani onlarla uğraşmak yerine gazlayıp gitmek en doğrusudur.

Bunun için de biraz güçlü bir motora ihtiyacın olacak.

250 cc bir motosiklet tavsie ederim. Yakıt olarak diğerlerinden çok fazla tükemiyorlar.

Güzergahın bahsettiğim gibi değil de karma bir yol ise ikinci el bir ybr çok işini görür. Hem ekonomik hem de selesi rahattır. Yolun uzun sele konusu önemli. Motor alırken buna da dikkat etmelisin.

Ne reklam yaptın be biraderim, benim bile alasım geldi bir tane:queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar