Arka lastik kayması

Motosikleti
RKS SRK 125R
Ankara malum yokuş şehri bizim buradada uzun be ve yüksek bir yokuş var akşamları oradan inerken 2. viteste iniyorum arka frene basarak ön frene bas çek yaparak iniyorum ama motor çaktırmadan sola doğru kayıyor yerleri bide çizdiler arabalar kaymasın diye nasıl kaydırmadan inebilirim döneceğim yerde bile geniş alıyorum arka frene köklenip düşmeyeyim diye

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Ağırlığını peglere aktarıp, seleden kesilecek kadar ayağa kalkabilirsin. Ön amortisörün limitinde çalıştığı düşünülürse ağırlık merkezini arkaya taşıman faydana olur. Ancak herşey seni yola bağlayan lastikte bitiyor. Lastiğin iyi ve kaliteli değilse arka tutsun derken önden bırakır ki bence daha hayati bir durum. Başarılar, selametler.

Yokuş aşağı yerlerde ideal fren ön frendir seni esas ön fren tutar. Yokuş yukarı gibi yerlerde de özellikle ışıkta bekliyorsan arkaya kaymamak için en ideali arka frendir hep. Ön fren kullanmakta ustalaşmak lazım yani. Ama ABS olmayan ön frende ustalaşmak herkese göre değil ve Allah için kolay bir olayda değil. Mümkünse ön freni ABD'li motor tercih edin. Bu tip yokuş çıkış iniş gibi yerlerde ekstra fark görürsünüz.

Motosikleti
Voge 250RR
Aşağı doğru koşan arkadaşının önüne geçerek durdurursan mi ayağın daha çok kayar yoksa arkasından tutmaya çalışırsan mı

Eğer çok dikse yokuş, ben olsam 1. vites daha yüksek devirde inerdim. Sonuçta gaz açmıyorsun. Motor freninden de faydalanırdım.

Asfalt taralı anladığım kadarıyla. Korkutur o ama bişey olmaz bayağı tutar.

Şimdi sen basıyorum diyorsun bas çek yapıyorum diyorsun hiç birimiz tam olarak ne olduğuna hakim olmadığımız için anca işkembeden konuşmuş oluruz. En nihayetinde sokakta düz yolunda giderken kaymaman gerekir. Ön freni kullanmayı öğrenmekte de fayda var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar