Öncelikle mt25 hakkında pek fazla tecrübem olmadığını söyleyeyim. Cb250 ve duke 250 arasındaki artı eksileri kendi fikrimi de katarak aktarabilirim.
Ben de bu 3 motor arasında çok gidip geldim karar vermemi sağlayan büyük etkenler, şehir içinde yormasın, az yaksın, yeri geldi mi apaçilik de yapayım
Önceliğim yakıt konusu olduğundan, yamahanın çok yaktığını bildiğimden ve 36 beygire pek ihtiyacım olmayacağı için mt25i biraz dışarıda tuttum her zaman.
Yakıt konusunda ktm bir tık başarılı olsa da 1500km dir sahibi olduğum cb250yi yer yer deyim yerindeyse hayvan gibi kullandığım zamanlarda bile ne yaparsam yapayım 5litreyi geçmiyor anlık ortalaması(genel ortalama 3.4 bu arada)bu yüzden yakıt tasarrufu konusunda ikisi arasında kafaya takılacak pek fazla fark olmadığını düşünüyorum.
Titreşim bence ktmde büyük problem diyebilirim, oturuş pozisyonundan dolayı biraz daha spor bir kullanıma itiyor sert seleyle de birleşince uzun mesafelerde ve yüksek süratlerde pek tatlı değil yani

Bu arada hondanın da selesi taş gibi ama tek silindirli olmasına rağmen titreşimi bence gayet kabul edilebilir seviyede. Bu arada ikisinin de süspansiyonları sert tarafta bu yüzden yamahanın çift silindirli olması, daha yumuşak süspansiyon ve seleye sahip olmasından dolayı komforlu bir sürüş sunduğunu duydum, okudum.
Şekil şemal kısmına geldiği zaman honda bence açık ara daha şık.
İş böyle olunca hondanın yeni nesil abs sistemi, showa amortisörleri, güzel ekranı ve retro tasarımı beni kendine daha çok çekti. Bu arada motor çok da ufak değil sadece ön farın küçük olması ve arka selenin küt tasarımı motoru diğerlerinden daha ufak gösteriyor.