Aracımı takas yapmak istiyorum noterde bu işlemler nasıl yapılır ?

Hacılar aracımı takas yapıp üste bir meblağ vereceğim bu işlem nasıl oluyor noterde ? Normal satış yapar gibi sırayla mı vereceğiz yoksa takas sistemi var mı noterde ?

Ben 1 ay önce bir aracımı takas usulü değiştirdim. Noterde buluştuk. Kimlik ve ruhsatlarımızı notere verip takas ediyoruz dedik. Hemen noter memuru kağıt işlerini hallederken biz de para işini tamamladık. Karşılıklı alış ve satış imzalarını attık. 15 dk sonra her ikimiz yeni arabalarımızla işimize gücümüze baktık.
Arada fiyat farkı olacaksa ve fark IBAN a transfer şeklinde olacaksa parayı veren muhakkak ruhsat sahibine ait bir hesaba parayı aktarmalı. Para işinin tamamlandığından emin olunmadan imza atmamak gerek. Bunun için memura bu durumu izah ediyorsunuz. Siz tamam diyene kadar noter imzasını bekletiyorlar.

Son düzenleme:
Ben 1 ay önce bir aracımı takas usulü değiştirdim. Noterde buluştuk. Kimlik ve ruhsatlarımızı notere verip takas ediyoruz dedik. Hemen noter memuru kağıt işlerini hallederken biz de para işini tamamladık. Karşılıklı alış ve satış imzalarını attık. 15 dk sonra her ikimiz yeni arabalarımızla işimize gücümüze baktık.
Arada fiyat farkı olacaksa ve fark IBAN a transfer şeklinde olacaksa parayı veren muhakkak ruhsat sahibine ait bir hesaba parayı aktarmalı. Para işinin tamamlandığından emin olunmadan imza atmamak gerek. Bunun için memura bu durumu izah ediyorsunuz. Siz tamam diyene kadar noter imzasını bekletiyorlar.

Yanıtın için çok teşekkür ederim hocam peki noter ücreti ne kadar oluyor onu da aramızda mı bölüşüyoruz merak ettim.

İki araç için de ayrı ayrı ücret çıkıyor. Ben de takas yaptım Mart içinde ve her araç için 1450'şer lira noter ücreti ödedik.

Noter sizin takas yapıp yapmadığınıza bakmıyor , iki taşıtada satış uyguluyor ikinizde ayrı ayrı noter masrafı ödersiniz , motosikletde alsan otomobilde alsan noter masrafı 1400 küsür TL..

Arkadaşlar da izah etmişler. Herkes aldığı aracın noter ücretini ödüyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar