birlikte yaşamayı bir öğrenemediniz. müslüman ne kadar hak sahibi ise ateist de ermeni de çerkezi de ortodoksu da lazı da kürdü de vs vs o kadar hak sahibi bu ülkede. hala vır vır vır konuşuyorsunuz. milli marşı değil mevlanayı okuyun biraz da gençler. bi de pkk lı demişler. allahım yarabbim sen yücesin ama yaratıyorsun takip et bari. şu aciz kulların dayanamıyor bu hitlerden kalma modası geçmiş faşizan söylemlere

andımızı her sabah okuya okuya bu hale geldiniz ya zaten. apartmanınızdakine günaydın bile demezsini marşa gelince ezbere. insanlık bunun neresinde? kendinize dikkat edin çok da inanmayın milletin söylediğine, bay bay.
ne faşistim ne Kürtçü ne Türkçü. sadece salak değilim. başka klişe kaldı mı? bence kalmadı, ne kadar klişe varsa söyledin dinle şimdi.
kim birlikte yaşamayı öğrenememiş?
senin "öteki" olarak gördüklerindenim. "birlikte yaşamayı öğrenemediniz" derken sen uzayda mı yaşıyorsun? sen nerede yaşıyorsun?
arkadaşım Elazığ'lıyım ben.
Malatya'da yaşıyorum, 7. senem.
2000 yılından beri ekşisözlükte yazarım. binlerce zirveye katıldım, hayal edemeyeceğin kadar o saydığın ateisti, ermenisini her türlüsünü tanıyorum.
herkesin bu ülke üzerinde hakkı var tabi ki; zaten zoruma giden bu! böl parçala yönet olayını en son Irak'ta bile göremedin mi? mecaz anlamda "iti ite kırdırarak" ülkenin tüm petrolünü bpye shell'e sattılar! gözünüzün önündekini göremiyorsunuz; çünkü bize üstten bakmaktan burnunuzun önünü göremiyorsunuz. o kadar zengin, o kadar zeki, o kadar kariyerli arkadaşım var; bi onlara bakıyorum bi sana; dağlar kadar farkı zaten geçtim senin gibisini görmedim. 3-5 klişe öğrenmiş vatan diyene faşist, millet diyene geri kafalı diye yaftalayın hemen.
bayrağın üzerinde hepimizin dedesinin kanı var. benim babamın dedesi Hasankale'de bile savaşmış biri. resmen osmanlı geri çekilirken 3 büyük savaşa katılmış biri. nerede öldü biliyor musun? senin zihniyetindeki 3 kişi vatanını savunacağına, dağda eşkiyalık yaparken kız kardeşinin evinin tavanını yapmak için köyden köye geçerken silahsız haldeki dedemi 3 kişi beraber bıçaklayarak öldürmüş. elindeki sopada onlarca bıçak izi varmış.
neyse;
asıl sorun birileri para kazanacak diye, birileri rahat edecek diye saçmasapan bir şekilde, sistematik şekilde cahil bırakılmış bir halkın arasına karışıp aralarını bozan şerefsizler ve onları savunan yandaşları var, çanak tutmaya devam edin bakalım. üstten bakmaya, ara bozmaya devam edin bakalım.
tüm planlar tutunca evinize girilip karınız kızınız gözünüzün önünde tecavüze uğrayınca o zaman anlarsınız dediğimi!
gece gece bu kadar yorgunluğun üstüne böyle saçmalama iyi geldi!.