mhyen dostum;
yazılanları iyi okumadığın için defalarca tekrarlatıyorsun. bu sıcakta hiç de iyi gitmiyor. :bounce:
1) motorun sinyallerini, eksiklerini tamamla.
2) süresi dolmuşsa, zorunlu trafik sigortasını yaptır. (süresi dolmamışsa sorun yok. ruhsatı alırken, bunu mecburen kendi adına tekrar yaptıracaksın. sigortayla tekrar tekrar uğraşmak istemiyorsan, muayene işini devirden sonra yapabilirsin)
3) muayene istasyonuna git. borcu yoktur yazısını (
"muayene için borcu yoktur" satış için olanı değil.) oradan al, ödemeyi oradaki vezneye yap, tüm evraklarla sıraya gir.
Bağcılar tafik ş. yerini tarif edemem, zira hiç bilmediğim bir bölge ve hiç hatırlamıyorum gittiğim yolları.
Gultekin abi benim de bi sorum olacakti sana,yurt disinda oldugum icin yazlari tatile geldigimde binmek icin 100 luk bi motor aldim ama son muanesi 2007 yapilmis ben gelecek sene yaptirabilirim Turkiye ye gelince cezaya girermiyim bi de 100 luk motorda vergi yok boyle olunca borcu yoktur belgesi almak gereklimi?simdiden tesekkur.
arabamın muayene süresi geçmişti, (2 ay) dün muayene yaptırdım ve ceza ödemedim.
alınan borcu yoktur yazısı, muayene istasyonundan kolayca ve ücretsiz veriliyor. gözünüzde büyütmeyin. vergi borcunuz olmasın yeter.
(zaten vergiden muafsınız. ama usulen isteyebilirler. burası Tr. yine de emin değilim.)
sadece muayeneyi kapsıyor, satışta kullanılamıyor.
adı üstünde
"muayene için borcu yoktur"