Araç muayene hakkında...

Yeni aldığım motosikletimde trafiğe çıkış tarihi: 12.07.2006 olarak gözüküyor.İlk muayene geçerlilik süresi: 12.07.2008 yazıyor.Normalde ilk araç aldığında 3 yıl muayene olmama olayı yok muydu.Bunda neden böyle yazıyor:silent:
Şimdiye kadar ilk aldığım motosikletimin ruhsat işlemleri ile uğraşmıştım.Şimdi bunda da ben çıkaracağım da merak ettiğim bu muayene yapılmadan ruhsat çıkaramaz mıyım?Göztepe'deki muayene istasyonuna yakın oturuyorum normalde ama motor Bağcılar/İstanbul'a kayıtlı.Göztepe'den muayenesi yapılabilir mi illaki de yapılacaksa?Bu işlem nasıl oluyor, uzun sürer mi, masrafları nelerdir?
Yeni konu açmamın sebebi bir an önce ruhsatı çıkarmaya çalışacağım.Ne kadar çabuk öğrenirsem bu işleri iyi olacak:cat:

Ben hiç motoru muayene ettirmedim:cherry: ama normal araç muayenesi gibiyse fazla sürmez muayene istasyonu önemli değil istedğin yerden yaptırırsın bende 3 yıl diye biliyorum muayene süresini sen onu bi sor yaptırmadan önce

2006da muayene konusunda yasa değişikliği mi ne olmuş kimine 1 kimine 2 kimine 3 şansa geçirmişler:pBenim motora da 2 gelmiş işte.Yarın sabahtan götürüp yaptırmayı düşünüyorum bir yandan da.Bunun için ne belgeleri lazım? Neye bakacaklar?Ne kadar tutar??
Bir de acaba feribotlardaki gibi sıra beklemeden direk önden gitme hakkımız var mı:p

borcu yoktur alıcaksın sadece sanırım :silent: bende hiç yaptırmadım ki:) arabayı yaptırdım ama şimdi sana yangın tübü sağlık çantası falan al dersem komik olur :p hee bide lpg gaz kaçırmazlık alman gerek :p

Borcu yoktur alınır o mesele değil de sadece o mu yoksa yanında başka şeyler de lazım mı?Orada napıyorlar ayrıca?Motoru çalıştırıp eksoza mı bakıyorlar ne cins işler yaw:mrgreen:

uzun far kısa var park lambaların sinyallerin cam silcekleri şey pardon bu arabada vardı :p

bu kadar aklıam gelen :S

o zaman bi masraf daha... taktıracan..
benım anlamadıgım sen alırken tescil tarihine nasıl bakamdın?

Baktım tabiki.Seve seve yaptıracam artık muayeneyi dedim onu mu düşüncem:p

Borcu yoktur alacaksın ve muayene makbuzu kestireceksin (65 YTL ) ...

Vergi dairesinden kesiliyor.. Muayeneyi istediğin yerde yaaptırabilirsin...

Sinyal konusuna gelince ordaki müfettişlere kalmıs bişi :)

Muayeneyi her yerde yaptırabilirsiniz.

Beylikdüzü M. istasyonunda şu şekilde yapılıyor;

1- süresi bitmemiş zorunlu trafik sigortan yanında olsun. (bittiyse yenile, öyle gel)
2- istasyon girişinde, sagdaki ikinci barakaya girip, tam karşındaki bankodan muayene için "borcu yoktur" yazısı alıyorsun.
3- vezneye 55 ytl yatırıyorsun
4- elindeki makbuzları vezne karşısındaki müdüre imza ve kaşe yaptırıyorsun,
5- dışarı çıkıp sıraya giriyorsun.
6- sıran geldiğinde memur, muayene yapıyor. (önceden farını, sinyalini, stopunu vs. kontrol et. çalışır durumda olsun.)
7- memur tarih yazıp ruhsatı geri veriyor, yan taraftaki pencereye uzatıp, paraf alıyorsun,
8- oradan, ilerideki son barakaya gidip, ruhsatı sol pencereye veriyor, sağ pencereden imzalı ve soğuk damga basılmış olarak alıyorsun.
hologramlı pulu yapıştırdıklarına dikkat et. (ne hikmetse, 2 kez unuttular bende.)

yanlış veya eksik hatırladığım yerler olabilir, görevlilere sorarsın, yönlendirirler.

kolay gelsin.
http://www.motosiklet.net/forum/fay...ine-uzatmak-icin-yapilmasi-gerekenler-17.html

Borcu yoktur alacaksın ve muayene makbuzu kestireceksin (65 YTL ) ...

Vergi dairesinden kesiliyor.. Muayeneyi istediğin yerde yaaptırabilirsin...

Sinyal konusuna gelince ordaki müfettişlere kalmıs bişi :)

Peki sadece 65 ytl'lik muayene makbuzu ile kurtuluyor muyum?Muayene istasyonunda herhangi bir şey ödenecek mi?
Ayrıca sıra bekleme oluyor mu?

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
Sıfır araçlarda muayne süresi bilmem kaçıncı kanunla 3 yıla yükseltildi. Benim ilk motorumunda 1 yıl görünüyordu ama bağlı bulunduğu trafik şubesine gidip düzelttirdim ruhsattan. Nereye bağlıysa oraya git, 50 lira sanırım muayne ücreti. En azından bir sene daha vaktin olur.

Sıfır araçlarda muayne süresi bilmem kaçıncı kanunla 3 yıla yükseltildi. Benim ilk motorumunda 1 yıl görünüyordu ama bağlı bulunduğu trafik şubesine gidip düzelttirdim ruhsattan. Nereye bağlıysa oraya git, 50 lira sanırım muayne ücreti. En azından bir sene daha vaktin olur.

Bu işlemi yapan bazı şubeler para istiyorlar, bazıları istemiyor.
para vererek 1 yıl uzatacaksan, hiç bir kıymeti yok.
muayene yaptırmak daha avantajlı.

çok uzun bu konu. vaktin varsa, yukarıda verdiğim linki baştan sona okuyabilirsin :)

Motor Bağcılar'a bağlı arkadaşlar.Açıkcası ben de şu anda muayene yaptırmak istemiyorum.Ön sinyallerim yok.20*2 = 40 $ + kdv + işçilik masrafı da olacak sadece muayene ile kalsa yine iyi.Eğerki böyle bir hakkım varsa Bağcılar Emniyet'e başvursam yapılma ihtimali var mı?Azcık parası neyse veririm o sorun değil.Sonuçta muayene artı sinyalden kurtulacağım.Bu arada ben motorun sadece noter satışını aldım sonuçta ruhsatını çıkarmadım kendi adıma.Yine de hak sahibi olarak bu gibi işlemler için başvurabiliyorum değil mi?

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
Bu işlemi yapan bazı şubeler para istiyorlar, bazıları istemiyor.
para vererek 1 yıl uzatacaksan, hiç bir kıymeti yok.
muayene yaptırmak daha avantajlı.

çok uzun bu konu. vaktin varsa, yukarıda verdiğim linki baştan sona okuyabilirsin :)

Benden para mara istememişlerdi. :) Hatta ruhsatı gösterir göstermez daha söylemeden anladı ne istediğimi. 15-20 dakika sonra gel al dedi. Gittim, 7 nin üstüne 9 rakamını yapıştırmışlardı. Oldu bitti yani. :) Yine de karar arkadaşın. Ben olsam gider şansımı denerdim. :cat:

Bağcılar trafik tescil şubesi, düzeltme yapmak için para istiyor. (benden 40 ytl. istemişlerdi)
bu yüzden muayene yaptırıp 2 yıl kazanmak daha mantıklı gelmişti.

ybr için; üsküdar trafik şubesine gittim, memur bey 40 ytl karşılığında ruhsatı değiştirmemi söyledi. elimdeki ruhsat üzerinde değişiklik yapıp paraf atılabileceğini, arkadaşlarımın bu şekilde yaptırdığını söylediğimde, üstüne basa basa "bir motosikletçi için bunu yapmayacağını" istiyorsam, parasıyla ruhsatı değiştireceğini söyledi.
acayip moralim bozuldu ve bu tutumundan dolayı, beddua ederek oradan ayrıldım.

kt için, ruhsatı muameleci arkadaşıma verdim, 1 ay sonra telefon edip, yaaa ben onu unuttum yaaa... dedi, gidip hemen ruhsatı geri aldım.

zongshen için: başka bir muameleci arkadaşıma verdim, şık-şık, tık-tık 2 günde halledip 5 kuruş masrafsız işi bitirdi.

3-4 gün önce de, evimin karşısındaki muayene istasyonuna gidip, 108,4 YTL ödeyip kt ve ybr'nin muayenelerini yaptırdım.

bu işlerin müsebbibi kim ise, hakkım olsun. çatır çatır alırım nasıl olsa...

http://www.motosiklet.net/forum/newreply.php?do=newreply&p=576872

Son düzenleme:
35 lira oraya verilir abi o kadar da fazla değilmiş.Ben muayene istasyonlarında uğraşmak istemiyorum.Zaten motoru ömür boyu kullanmak gibi de bir düşüncem yok.Seneyeki muayenesi gelene kadar satarım zaten:)

Bu arada yukarıda bir arkadaş muayene için 65 ytl yatırılması gerektiğini söylemişti...

Son düzenleme:
35 lira oraya verilir abi o kadar da fazla değilmiş.Ben muayene istasyonlarında uğraşmak istemiyorum.Zaten motoru ömür boyu kullanmak gibi de bir düşüncem yok.Seneyeki muayenesi gelene kadar satarım zaten:)

Bu arada yukarıda bir arkadaş muayene için 65 ytl yatırılması gerektiğini söylemişti...

35-40 lira 1-2 yıl önceydi.
şu an bildiğim kadarıyla muayene 55 lira.
sen bilirsin tabiiki. fikir vermesi bizden.
9 ay sonra motoru satmaz/satamazsan, ve yine muayene ihtiyacın olursa, çift ödeme yapmış olursun. :wiinkk:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar