Kocaeli İl Temsilcisi
- Konu Yazar
cyro olayını çok araştırdım. bir kaç beleş projeyide hemen indiri verdim bilgisayara.beleş olunca tadından yenmiyor. bu arada prensiplerini olazsa olmazlarını iyice belledim.
sürdüm fırına iyice olunca cıkaracagım. baha önceden mz motorundan yapılma paramotor motoru görmüştüm nette oda senin imalatınmıydı bilemiyeceğim ama en ekonomik motorlardan biri sanırım bu iş için mz. pervane takıldı aklıma pervanenin acı derecesi sabit oldugundan acaba mz'in şanzıman kısmını kesmeseydin daha kullanışlı olurmuydu. ?
saten gayro yapacam diyen bir insana şimdi kalkıp ben burtadan bildiğimi paylaşmaktan ziyade akıl vermek pek yersiz olurdu bakma burada geyiğini yapıyoruz
bu mz meselesi aslında komik filan emme iş görüyor ben ilk defa uğraşıyorum bursadan ve yurdun değişik yerlerinden 3-5 kişinin yaptığını biliyorum zaten bu konuda benim destek sağlam her konuda kafamdaki sorunu bir telefonla halledebileceğim teknik veya sıntı olursa cevaplayacak bir arkadaşım var ve bursada sebahattin çetin ağabeyimdir bu işe gönül vermiş kıyak bir abimizdir ama tabi bilgi almak başka, hayata geçirmek daha başka oluyor yani seninde demen gibi benim başladığım iş nihayete varmadan netice ye ulaşmadan su içmek bile haramdır bana
ne yapalım dostum yapabileceğim imkanların sınırlarını zorluyorum , maddi manevi bu iş birnevide gurur meselesi oldu artık , bakma forumda takip eden arkadaşlar var lakin reelde aşşak geçen adamda epey fazla , uyuz oluyorum
mz motoru üzerindeki şanzuman fazlalığı gereksiz ağırlık, mümkün olduğunca hafif ve sağlam olması önemli bilirsin 1/2 rediksiyonla aliminyum kasnak sistemi işleteceğim tornada pervane pal açıları mz motora göre ayarlı zaten ama motor duruşu 50 derecelik açıyla duracak , tabi ortalama şasiye başladığımda onu ayarlayacağım ,
bu arada şu anki yazıyı okuyan ve motor tekniği konusunda benden daha tecrübeli arkadaşlara sesleniyorum yardımcı olurlarsa çok memnun olurum kısaca o konuyuda özet geçeyim
arkadaşlar normalde mz motoru ipli çalıştırma sistemi ile yapılmış lakin konu üzerinde daha sonradan marşlıya çevrilmiş ve başarıya ulaşılmı bir çalışma mevcut benim kafamdan geçen mesele şu kasnakları tornada işletmeden granga dişli zincir ve marş motoru vasıtası ile marşlı yapmak , araştırdığım kadarıyla granga cup motorların grangını çeviren ve marş bastığınızda kitleyip motor çalışınca kendini bırakan dönmeyen bir sistem var onun aynısını mz e uyarlamak istiyorum ama hakkaten konu hakkında tam detay sahibi arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim