Bence 97 oktanın motorlarımıza bir zararı var mıdır yok mudur buna anca bir makine mühendisi cevap verebilir.
Bu arada geçen akşam biraz dalgınlığıma geldi ve Avrupa yakasında bir teslimatım varken Yıldız sapağından köprü yoluna girdim ve hemen fark ettim.
tekrar Barbaros bulvarına çıkmak için kaldırıma çıkmayı denedim birkaç kez ve sonunda zor da olsa muvaffak oldum. Ancak bu muvaffakiyet hayli zor oldu
ve motoru zorladım.
Ve sonuçta dün öğle civarı motor orta sehpadaa iken arka tekerin döndüğünü gördüm. Hemen telefonla servise sordum. İşten izin alıp doğru servise gittim.
Usta iyi bir usta olduğunu bir kez daha kanıtladı. Daha sökmeden " Debriyaj balatası sıyrılmış ve yayı kırılmış" dedi. Aynen de öyle çıktı. Tası da çizmişiz.
Scarabeo kullanıcılarına tavsiyem : Motoru zorlayacak hareketlerden kaçının ve kalkışları yavaşça yapacağım diyerek kavramada zorlanmasına müsade etmeyin,
verin gazı bol keseden ! Motor şu an 19 binde ve ben kullandığım bir motorda ilk kez bu kadar erken debriyaj balatası değiştiriyorum.
Neyse sağlık olsun, her işte bir hayır vardır. Tamda arıza yapacak zamanı buldu.kar tatiline denk geldi.
Arkadaşlar bugün öğleden sonra motoru teslim aldım. Öncelikle Kadir ustaya peşinen teşekkür ederim. Ben motoru temmuz-2012 'de Korlas'tan satın aldım. 14-09-2012 'de ilk 1000 km. bakımını
yine Korlas'ta yaptırdım. Kadir ustanın ifadesine göre 1 litre yerine 1.25 gr. fazla yağ konarak varyatör keçelerinin bozulmasına sebeb olmuş. Keçeler yağ kaçırarak debriyaj balatası ile motor kayışının yağlanmasını sağlamışlar. Buda benim bahsettiğim kayış sesini doğrulamaktadır ! Bu arada ilk 1000 km. bakımda original piaggio yağ filitresi yerine Malossi yağ filitresi takmışlar.Sonuçta
keçeleri garanti dahilinde değiştirip balata ve kayış temizlenip teslim edildi. Şuan servisten alıp 10 km. kadar kullandım bir sorun görünmüyor.
2012 scarebeo 200 ünden sıkılıpta satan vara talip olabilirim.Şaka bir yana şu sıralar motorumu sattım. İkinciel temiz 2012 scarebeo aramaktayım. Satmak isteyen varsa özelden mesaj atabilir.
Sayın Güneyli, uyarıları ve önerileriniz için çok teşekkür ederim. Bir konuda daha önerinizi almak isterim. Yeni motosiklete başlayacak birisinin bir süre acemiğini atması için communuter tarzi bir motormu yoksa scooter mı daha uygundur (hakimiyet, sürüş kolaylı vb için) Yeni scarabeonuzu güle güle kullanmanızı dilerim.herkese merhaba ben de aranıza yeni katıldım. scarabeo yu kasım sonunda ferco motordan aldım.
öncelikle hangi scooteri alacağıma karar vermemde buradaki yorumlarıyla katkıda bulunan değerli kullanıcı arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.
scarabeodan herkes övgüyle bahsediyordu ve gerçekten de dizayn, kullanışlılık, malzeme kalitesi, büyük ebatlı tekerlekler ve fayda maliyet oranı olarak emsalleri arasındaki en seçenek bence.
ama sanırım benim şansımdan olsa gerek ufak tefek aksaklıklar da yaşamadım değil. motoru 1000 bakımı için maslak sanayide merkez motora götürdüm (ilgi ve güleryüzleri için teşekkür ederim) orada antifirizin önemli miktarda eksik olduğunu ve arka kilit civatalarından birisinin düşmek üzere olduğunu tespit edip hallettiler. motorum şu an 1750 km de bu sefer de çalıştırma esnasında yanması gereken yağ lambası yanmamaya başladı merkez motoru aradım yağ seviyesi normalse muhtemelen müşürdendir bu şekilde kullanmanızda sakınca yok müsait olduğunuz bir ara getirin dediler. ama ne olur ne olmaz diye yakın olduğu için şişlideki servise götürdüm onlarda sorunun soketten kaynaklandığını söyleyip çözdüler ama bugün aynı sorun yine başladı. artık havalar iyileşince yeniden servis yolu göründü. çin işi olur o kadar desem de ufak da bi şüphe oluşmadı değil inşllah bu kadarla kalır.
sayın peaceball benim boyum 1,73 genel olarak bir sıkıntı yaşamıyorum. ama motor cidden yüksek. yokuş yukarı ya da aşağı araçların arasından yolun enlemesine (H) manevralar yapmak zorunda kalırsanız çok dikkatli olmak gerekiyor aşağı yöne bakan ayağınız yere temas etmeyebiliyor.
ben 4-5 yıllık bisiklet 15 yıla yakın mobet-honda cub tecrübesinden sonra scarabeoyu aldım kullanırken bir sıkıntı yaşamadım. ama hiç tecrübeniz yoksa daha hafif bir motosiklet ya da scooterla başlamınızı öneririm çünkü bu scooter yanlış hatırlamıyorsam 154 kilo ve bu işlerin ters gitmesi durumunda zaptı biraz zor bir ağırlık miktarı. bir de 80 km hızdan sonra yan ve karşı çaprazdan gelen rüzgarlar yüksek yapıdan dolayı motorı önemli derecede etkiliyor. deneyimli birisi için çok sorun teşkil etmez ama deneyimsiz bir sürücüyü tedirgin edebilir.