Sevgili arkadaşlar, gerek forumda okuduklarım gerekse yabancı forumlarda bu model hakkındaki yapılan olumlu yorumlar beni Scarabeo almaya karar verdirdi.
Nihayet ben de geçen hafta mavi renkli bir Scarabeo aldım. Bayiinin dediğine göre Türkiye'deki 8 lacivert Scarabeo'dan birini aldım. Selesi turuncu renkli. 3 gün içinde yaklaşık 400 km yol yaptım.
Kısacası genel izlenimlerim şu şekilde;
Arka kısmı ve arkadan görünümü çok hoş, kullanılan malzemeler son derece kaliteli. Ön kısmı ise çok sade. Otobanda 135 km ile aracın yanından geçerken araçların eğilip ne olduğunu anlamaya çalışmaları çok eğlenceli.
Daha önce kullandığım zorlasan 84 km nin üstüne çıkamayan motordan (Sym Fiddle-II) dan sonra resmen Cadillac gibi geldi. Titreşim diye bir şey hiç hissetmiyorum. Sadece yüksek hızlarda lastiklerden kaynaklanan bir vızıltı var hepsi o, onları da belirli bir km sonra Metzeller ile değiştirmeyi düşünüyorum.
Işıklarda kalkışta başlangıçta 1-2 sn kadar bayılıyor gibi olup sonra birden şahlanması ve hızı hissettirmemesi baya eğlenceli, tüm araçların aynada hızla kaybolmalarını izlemek çok hoş
135'e kadar çıktım ancak daha fazla çıkamadım, sanırım rodajdan sonra açılır, rüzgarlı havada ise ne yaptıysam 110'u geçemedim. 120'den sonra boynuma doğru çok kuvvetli rüzgar çarpıyor, büyük ön cam taktırsam mı diye düşünüyorum ama eminim o da hızı düşürecektir.
Orjinal çantasını araştırıyorum, hatta yanlarda sanki yan çanta da olsa şık duracak gibi. Bayiim kesinlikle 45 litrelik tavsiye etmedi, lakalarda arka seleyi esnetip kırabilir diye.
Uzun yolda da şehir içinde de çok rahat, istediğim ideal sürat olan 90-100 arası kesinlikle en ufak bir motor titreşimi yok, buradaki yorumların aksine süspansiyonları çok sert bulmadım. kymco ya da Sym deki süspansiyonlar beni Azer Bülbül'den beter etmişti.

İndiğimde göz kapaklarım hala seyiriyordu düşünün artık gerisini..
Oldukça rahat,hızlı ve ekonomik bir motoru var, yüksek hızda bile gürültüsüz çalışıyor, uzakdoğu gruplarında olduğu gibi manyak gibi bağırıp kafanızı şişirmiyor. Düzgün bir kaskınız varsa motor çalışıyor mu çalışmıyor mu anlaşılmıyor bile.
Çene kısmı istendiğinde çıkarılabilen Nolan kask kullanıyorum. Çok memnunum tavsiye ederim. Şehir içinde de LS 2 'nin cruise kaskı var şu çift renkli olan, lakin uzun yola gelmez çok rüzgar alıyor alttan.
Bu modelde karar kılmamdaki en önemli unsurlardan biri de arka disk frenlerdi. Frenlerin tepkisine bayıldım, Büyük jantla dönüşlere daha rahat ve daha güvenli yatıyorum.
Tam yakıt hesabı yapamadım ama 20 liralık benzin koyup 140-150 km gidebildim. 200 km'yi bulamadım. Bundaki en büyük etken tabi 110'un altında kullanmadım. 110-120 arası sürdüm.
Egzozu değiştirmeyi düşünmüyorum zira sesi gayet güzel, performans kazanacağım diye bu tarz bir motorda bağıran bir egzoz hoş olmaz bence.
Şimdilik bunlar, ilerde daha detaylı deneyimlerimi de paylaşırım.