@Tolme hocam bende sana tam dicektim şehir içi tüketimi ne kadar bu meretin diye sen yazmışsın. Senin 2.8 lik tüketimlerin hep uzun yol dolayısıyla çok az fren kullandığın için normalden düşük. Bide sakin bir gezi adamısın

oda var.. sürekli kısa mesafelerde kullanılırsa 4-10 km arası falan demekki yinede 3.5 seviyesini pek geçmicek gibi..
Bide scarabeonun bu kasası kaç yılında üretildi. eski kasadan bi hayli farklı çünki. eski 200 lük dahabi uzun yol tarzı bu ise biraz daha sehir içi ağırlıklı düşünülmüş kompakt bi yapısı var. Nette 2008 ler var ama türkiyeye o yıl ithal edildi sanırım bu model daha eski.
2007
The 250 ie version is created featuring the same elegance as its 500 cc older brother and the new Scarabeo 125/200s arrive: their simplicity and compact size mean a return to the origins. Once again, a uniquely styled product with a variety of standard equipment.
2009
Two new models are added to the Scarabeo range: Scarabeo 50 4 Valve and Scarabeo 300 Special.
Scarabeo 50 4 Valve has an all-new heart technological, powerful and refined. A small masterpiece of engineering that with its state-of-the-art solutions offers power which is at the top of its field.
Four valve timing and the fluid dynamic efficiency of the head have brought incredible benefits in terms of engine speed and performance, which are now on a par with a two stroke engine.
The Scarabeo 300 Special is the natural completion of the Scarabeo range, a totally modern engine capacity for a timeless scooter which in this configuration offers that extra touch of sportiness and dynamism that is much appreciated by the more dynamic rider. The optimum compromise between engine performance, compactness, agility and riding pleasure. All this is highlighted, as always, by carefully designed graphics.
2010
The “Class” series for the 125/200, 300 Special and 500 ie versions is born.
The Scarabeo is enriched with new elegant contents that expand its range of use: a standard 35 litre top box providing greater comfort, better protection and increased load capacity.
The valued and exclusive “Class Green” colour, dedicated saddle and backrest, chromed rear-view mirrors and new graphics for the instrument panel make the Scarabeo “Class” an absolutely distinctive scooter. The one ideal for getting around in the city with elegance and comfort.
bu kasa ilk olarak 2007 de dizayn edilmiş ve 2010da tekrar revizyon görmüş 2007-2009 arası karbüratörlü üretim ,2010 dan itibaren enjeksiyonlu olmuş aralarındaki en bariz fark öndeki radyatör panjuru
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:20 ----------
benim motor 200 km oldu bugün ve yakıt lambası yandı,bu lamba yandıktan sonra ortalama kaç km yol gider:silent: yarın benzin alacam bakalım tahminim depo 25 tlye full olacak,bu durumda da 2,9lt/100km yakıt tüketimi olmuş,sürekli şehir içi ve tek kişi,sizce normal mi:silent: sanki biraz çok gibi geldi bana :silent: gerçi daha çok taze motor 1000 kmyi bir devirsin bakalım sonra bakacaz.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:48 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:44 ----------
bence beyaz kasaya bej koltuk güzel durmuyor,beyaz kasaya koyu bordo koltuk olabilir mesela :mrgreen:
tüketimin çok normal 1000km yi doldurup yağını değiştirdikten sonra biraz daha düşecek
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:26 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:22 ----------
sahibinden'de Korlas ilan vemiş beyaz kasa bej koltuk aynı model albayrakta'da var ama korlasın ki özel seri diyor bir de akrapovic egsoz var :cyclopsan
bakalım yarın bi arayıp konusacağım...
söylediğin modeli görmedim bir araştıralım bakalım:cat: akropovic in orjinal olduğunu zannetmiyorum,koltuk olabilir