Aprilia RS660 alınır mı

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
gencler, konuyla alakali bilginiz tecrubeniz yoksa hem biliyormus gibi iskembeden sallayip hem de soruyla alakasiz seylerle konuyu ziyan etmeyin.

Biri Aprilia'ya desmo demis, digeri vespasi bozuldu diye hic bir italyan alinmaz demis sanki japona cok hakim, baskasi 40'tan sonra motora hic binmeyin diyor... saka gibi.

Her motor alinir, Tr'de hic bir marka bir digerinden daha iyi calismiyor, sorun her marka da olabiliyor.
Yapilabilecek en saglikli sey marka farketmeksizin guc yeiyorsa sifir almak, yoksa 2. el aliniyorsa markadan ziyade sizden once kimin kullandigini ve nasil kullanildigini uzun uzun arastirin. en saglam marka bile olsa ustune binen esekse o motor elde kalir.
40 çok olmuş 30

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
V-Strom alma vaktiniz gelmiş geçmiş bile çoktan. :)
Birkaç kez niyetlendim valla ama her seferinde ağır motosiklet sevmediğim gerçeğini kendime telkin edip vazgeçtim.

İhtiyaçlarımı karşılayacak özelliklere sahip kaliteli bir motosiklet olması koşuluyla 200 kg civarını kabul edebilirim.

Honda-Yamaha-BMW öncelikli olmak üzere belki Suzuki de olabilir.

Diğer markaları para verip alacağıma ihtimal vermiyorum açıkçası.

Ankaradaki tek tabanca Yamaha bayii ile 2014 yılındaki YBR 125 maceram sırasında tanıştım ve o günden beridir bir daha bu markaya bakmadım bile.

Test sürüşü dahi yapmadım hiç.

Neyse ki 10 gün önce yeni bir bayii daha açıldı da artık Yamaha da düşünebilirim.

Vstrom 650 XT ise ön tekerleğinin 19 inç olması, göstergesinin analog devir saatiyle birlikte çok ama çok güzel olması, efsane uzun ömürlü motor bloğu ve bozulacak çok fazla aksam barındırmaması sayesinde kriterlerimin bazılarını karşılıyor ama onun da artık sıfır olarak gelmiyor olması da beni düşündürmüyor değil..

Ve tabii ağırlığı da sıkıntı.

2014 ve 2016 yıllarında sahibi olduğum NC750X motorlarımı sevmedim. Sevmeyi çok istedim-isterdim ama olmadı.

Zaten sonra 2017'de CRF Rally çıktı piyasaya ve hala gözbebeğimdir o motorum.

150 kg civarı ağırlığı, tek kişi olarak çıktığım yolculuklarımın %90'ında benim için yeterli olan gücü ve 140 km civarı son sürati ile bana efsane yol arkadaşlığı yaptı.

Neredeyse hiç yol seçmedi.

Başka motorlarla gitmiş olsaydım muhtemelen o kadar cesur bir şekilde o yoldan gitmezdim diyeceğim yollarda beni üzmedi.

Ama ana yollardan Avrupa turu yapacak olsam bir spor-tur modeli düşünebilirdim.

Kısmet.

Motosikleti
Ns200 15"
Birkaç kez niyetlendim valla ama her seferinde ağır motosiklet sevmediğim gerçeğini kendime telkin edip vazgeçtim.

İhtiyaçlarımı karşılayacak özelliklere sahip kaliteli bir motosiklet olması koşuluyla 200 kg civarını kabul edebilirim.

Honda-Yamaha-BMW öncelikli olmak üzere belki Suzuki de olabilir.

Diğer markaları para verip alacağıma ihtimal vermiyorum açıkçası.

Ankaradaki tek tabanca Yamaha bayii ile 2014 yılındaki YBR 125 maceram sırasında tanıştım ve o günden beridir bir daha bu markaya bakmadım bile.

Test sürüşü dahi yapmadım hiç.

Neyse ki 10 gün önce yeni bir bayii daha açıldı da artık Yamaha da düşünebilirim.

Vstrom 650 XT ise ön tekerleğinin 19 inç olması, göstergesinin analog devir saatiyle birlikte çok ama çok güzel olması, efsane uzun ömürlü motor bloğu ve bozulacak çok fazla aksam barındırmaması sayesinde kriterlerimin bazılarını karşılıyor ama onun da artık sıfır olarak gelmiyor olması da beni düşündürmüyor değil..

Ve tabii ağırlığı da sıkıntı.

2014 ve 2016 yıllarında sahibi olduğum NC750X motorlarımı sevmedim. Sevmeyi çok istedim-isterdim ama olmadı.

Zaten sonra 2017'de CRF Rally çıktı piyasaya ve hala gözbebeğimdir o motorum.

150 kg civarı ağırlığı, tek kişi olarak çıktığım yolculuklarımın %90'ında benim için yeterli olan gücü ve 140 km civarı son sürati ile bana efsane yol arkadaşlığı yaptı.

Neredeyse hiç yol seçmedi.

Başka motorlarla gitmiş olsaydım muhtemelen o kadar cesur bir şekilde o yoldan gitmezdim diyeceğim yollarda beni üzmedi.

Ama ana yollardan Avrupa turu yapacak olsam bir spor-tur modeli düşünebilirdim.

Kısmet.
Her zaman gönlünüzdeki nasip olsun.

Kullandığım en ağır motosiklet Xmax 400 oldu. Yakıt, yağ, topcase falan derken 230 kiloya yaklaşıyor. Ben yaklaşık 90 artçılarım diğer aile bireylerim 65 kilo olarak eklersek motosiklet toplamda 400 kiloya yaklaşıyor. Bu şekli ile ağır motosikletin yolda tutunma hissiyatı da daha bir oturaklı oluyor. Güvenli hissettiriyor. Şehir içinde artçılı kullanması dahil ağırlık sorun olmuyor. Tekerlek çapı daha büyük olan benzer ağırlıklardaki motosikletler sanırım daha güvenli hissettirecektir diye düşünüyorum. Yaşımız icabı ile de mantığım V-strom 650 kalbim Vulcan-S diyor. Benim kullanım şeklim %80 şehir içi o da 10 -20 en fazla 40 km mesafelere gitmek şeklindedir. 600-700 cc grubu bir motosiklet mantıken çok da gerekli değil bana. Lakin motosikletin adı geçtiğinde mantık falan umursamıyorum. Değiştire değiştire kullanmak çok keyifli oluyor.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Kullandığım en ağır motosiklet Xmax 400 oldu. Yakıt, yağ, topcase falan derken 230 kiloya yaklaşıyor. Ben yaklaşık 90 artçılarım diğer aile bireylerim 65 kilo olarak eklersek motosiklet toplamda 400 kiloya yaklaşıyor. Bu şekli ile ağır motosikletin yolda tutunma hissiyatı da daha bir oturaklı oluyor. Güvenli hissettiriyor. Şehir içinde artçılı kullanması dahil ağırlık sorun olmuyor. Tekerlek çapı daha büyük olan benzer ağırlıklardaki motosikletler sanırım daha güvenli hissettirecektir diye düşünüyorum. Yaşımız icabı ile de mantığım V-strom 650 kalbim Vulcan-S diyor. Benim kullanım şeklim %80 şehir içi o da 10 -20 en fazla 40 km mesafelere gitmek şeklindedir. 600-700 cc grubu bir motosiklet mantıken çok da gerekli değil bana. Lakin motosikletin adı geçtiğinde mantık falan umursamıyorum. Değiştire değiştire kullanmak çok keyifli oluyor.
Merhaba Volkan,

Artçım olsa bilakis ağır bir motor tercih ederdim herhalde zira dediğin gibi daha bir oturaklı oluyor.

Eşim motora binmiyor.

Şehiriçi için küçük cc motorum var ki ben hacim farketmeksizin neredeyse tüm motorlarımla her an uzun yola çıkacakmışım gibi onlara tur camı + sis farı + otomatik zincir yağlama sistemi + mekanik hız sabitleme dahil aksesuar taktırdım.

En keyifli yolculuklarım da küçük cc motorlarımla yaptığım uzun yolculuklarım oldu.

Aynen dediğin gibi değiştire değiştire kullanıyorum valla.:D

Hafiflik pratiklik sağlamlık ilk sırada geliyor bende.

Şöyle bunlar İtalyan, desmo adını kaldırmışlar ama bildiğin 25 30 k km de bir desmo bakımı gibi bakıma giriyorsun sadece alırken düşük km bakmaya çalış eksantrik zincir ve gergisi 25 30k kmde bir değişiyor. Serviste fiyatı 17 18k işçilik zart zurt ile beraber 40k fatura çıkartıyorlar o yüzden bu dediğimi unutma yeterli. Birde hangi şehirdesin bilmiyorum ama ben Ankara'da olmama rağmen yetkili servis problemi yaşıyoruz. Özel servislerde işimi çözmeye çalışıyorum :)
o km değerlerinde her motorda periyodik subap kontrolü var.

Ne demek 40 yaşından sonra motor kullanan adam değildir? 3 senem kalmış o zaman. Ne güzel viraj yapıyordum çatır çatır. Neyse düz yolda gazlayan bebeler devam etsin.

Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
Onu diyen kişi her kimse, ne olur, esas sen 40 yaşından sonra motora binme. Biz senin yerine binmeye devam ederiz :cool:

Motosikleti
Motorsuz
gencler, konuyla alakali bilginiz tecrubeniz yoksa hem biliyormus gibi iskembeden sallayip hem de soruyla alakasiz seylerle konuyu ziyan etmeyin.

Biri Aprilia'ya desmo demis, digeri vespasi bozuldu diye hic bir italyan alinmaz demis sanki japona cok hakim, baskasi 40'tan sonra motora hic binmeyin diyor... saka gibi.

Her motor alinir, Tr'de hic bir marka bir digerinden daha iyi calismiyor, sorun her marka da olabiliyor.
Yapilabilecek en saglikli sey marka farketmeksizin guc yeiyorsa sifir almak, yoksa 2. el aliniyorsa markadan ziyade sizden once kimin kullandigini ve nasil kullanildigini uzun uzun arastirin. en saglam marka bile olsa ustune binen esekse o motor elde kalir.
Konuyla ilgili bilgim de tecrübemde altımdaki motordan dolayı var ihtiyar, konu sahibine sadece aldığın motorun kilometresine ve olduğun şehire göre servis ağına iyi bak dedim her 25k 30k da bir eksantrik zincir gergi DEĞİŞİYOR 660 blokta ve fiyatı da cep yakan bir fiyat benim gibi 20k kmdeki motoru alıpta 10k km sonra faturayla karşılaşmasın diye yardımcı olmaya çalışıyorum hemde yetkili servis bilgisi 0 Ankara'da onu da göz önünde bulundurmak lazım :) iyi forumlar rsv4 söz sahibi abim anlat sen.

Motosikleti
Ns200 15"
Konuyla ilgili bilgim de tecrübemde altımdaki motordan dolayı var ihtiyar, konu sahibine sadece aldığın motorun kilometresine ve olduğun şehire göre servis ağına iyi bak dedim her 25k 30k da bir eksantrik zincir gergi DEĞİŞİYOR 660 blokta ve fiyatı da cep yakan bir fiyat benim gibi 20k kmdeki motoru alıpta 10k km sonra faturayla karşılaşmasın diye yardımcı olmaya çalışıyorum hemde yetkili servis bilgisi 0 Ankara'da onu da göz önünde bulundurmak lazım :) iyi forumlar rsv4 söz sahibi abim anlat sen.
25-30.000 Kilometrede eksantrik zinciri değişmesi gerektiğini klavuzlarda rastlamadım, yani bu servisin dayatması olabilirki servislerin durumları ortada.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bu motoru Killingroad alıp kullanmıştı, memnundu gibi kalmış aklımda. Geçenlerde değiştirdi yerine ne aldı bilmiyorum ama piste giriyordu sanırım bu motorla, normal yollarda pek sürmüyordu.

Görüntüsü hoş bir motor, büyük şehirde dilinden anlayan nazınız geçen usta varsa çekinmezdim.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
25-30.000 Kilometrede eksantrik zinciri değişmesi gerektiğini klavuzlarda rastlamadım, yani bu servisin dayatması olabilirki servislerin durumları ortada.

Thread: Help, is this for real? 12000 mil service cost​

ApriliaForum
https://www.apriliaforum.com › ...

·Bu sayfanın çevirisini yap

22 Mar 2019 — I'm coming up on my 12,000 mile service soon and the dealership where I bought my Tuono (which is Aprilia Brooklyn) has quoted my about $1880.

puahahahhaa,

içeriğe erişemiyorum.Aslında Aprilia forumlara üye olmam lazım benim.

@Dappers , kardesim sana forum olarak tesekkurr ediyoruz.Olayları tum cıplaklığı ile anlattığın için.Herkes boyle anlatmıyor cunku.

Motosikleti
Ns200 15"

Thread: Help, is this for real? 12000 mil service cost

ApriliaForum

22 Mar 2019 — I'm coming up on my 12,000 mile service soon and the dealership where I bought my Tuono (which is Aprilia Brooklyn) has quoted my about $1880.

puahahahhaa,

içeriğe erişemiyorum.Aslında Aprilia forumlara üye olmam lazım benim.

@Dappers , kardesim sana forum olarak tesekkurr ediyoruz.Olayları tum cıplaklığı ile anlattığın için.Herkes boyle anlatmıyor cunku.
İyide benim dediğim olayla bahsettiğiniz olayın hiç bir alakası yok, bir bayinin bu fiyatı vermesinden ötürü böyle yola çıkıyorsak çarpıtmadan başka birşey değil.

Sadece dediğim olay o kilometrede bu bakımın yapılmasının gerektiğinin olduğu bir belge göremedim, ne servis manueli ne de kullanıcı manueli.

Ülkemizde olduğu gibi yurt dışındaki servislerde kusursuz değiller, motora fazla yağ koyan servisleride okudum.

İyide benim dediğim olayla bahsettiğiniz olayın hiç bir alakası yok, bir bayinin bu fiyatı vermesinden ötürü böyle yola çıkıyorsak çarpıtmadan başka birşey değil.

Sadece dediğim olay o kilometrede bu bakımın yapılmasının gerektiğinin olduğu bir belge göremedim, ne servis manueli ne de kullanıcı manueli.

Ülkemizde olduğu gibi yurt dışındaki servislerde kusursuz değiller, motora fazla yağ koyan servisleride okudum.

ApriliaForum

20 Kas 2019 — Yeah $800-$900 is pretty much the average price for the 12k service. Welcome to having an exotic motorcycle. Seals and gaskets are replaced as

adamlar şaka maka aprilia 660 serisini exotic olarak görüyorlar @haluk23
Neyse, burada Dappers işleri ucuza bile yaptırdığını soylebiliriz.

bu avrupacılara 10 yıl 150.000 km İşletim maliyeti hesabı cıkarmıştım,ama kabul etmediler yine.
Bahaneleri de kim 10 yıl veya 150.000 km aynı motoru kullanır.!!

Alın size 12bin mil maliyeti. her 10000 km de falan sürekli motor değiştirirseniz(iq 1500) hiç maliyetiniz olmaz ama.

ahhh ahhh canım japonum yaa..

Motosikleti
Ns200 15"
ApriliaForum

20 Kas 2019 — Yeah $800-$900 is pretty much the average price for the 12k service. Welcome to having an exotic motorcycle. Seals and gaskets are replaced as

adamlar şaka maka aprilia 660 serisini exotic olarak görüyorlar @haluk23
Neyse, burada Dappers işleri ucuza bile yaptırdığını soylebiliriz.

bu avrupacılara 10 yıl 150.000 km İşletim maliyeti hesabı cıkarmıştım,ama kabul etmediler yine.
Bahaneleri de kim 10 yıl veya 150.000 km aynı motoru kullanır.!!

Alın size 12bin mil maliyeti. her 10000 km de falan sürekli motor değiştirirseniz(iq 1500) hiç maliyetiniz olmaz ama.

ahhh ahhh canım japonum yaa..
İyide ben size bunla alakalı bir şey demedim. Gidip Japon motosikletinide gömmedim.

Ben halen eksantrik zincirinin değişim kilometresini ve neden değişmesinin gerektiğinin cevabını bekliyorum, yine konuyu çarpıtmaya gerek yok.

Anlamlı bir soru

Aprilia RS660 nasıl bir motor sizce alınır mı ne düşünüyorsunuz​

Sormak istediğin bir şey varsa yaz bildiğim bir şey ise seve seve yanıtlayayım. 2021'de RS660 aldım, 20bin km kullandım. Çokça başka eşin dostun RS'iyle de haşır neşir oldum, aynı bloğun yandan çarklısı Tuareg'le de 23bin km'deyim devam ediyorum.

İyide ben size bunla alakalı bir şey demedim. Gidip Japon motosikletinide gömmedim.

Ben halen eksantrik zincirinin değişim kilometresini ve neden değişmesinin gerektiğinin cevabını bekliyorum, yine konuyu çarpıtmaya gerek yok.

motosever iyi misin sen ? Kafana bişey düşmedi di mi dostum ?

sana 2 adet aprilia forumdan 12.000 bin maliyeti buldum, bir de Dappers ın kendi yaşadığı maliyet var.
Ve sen diyorsun ki konuyu carpıtmaya gerek yok falan ?

evet ben bu içeriklere ulaşmadım, neden boyle yuksek fiyatlar cıkıyor goremedim, doğru.Ama bizim asıl derdimiz ne ?

Peki sen ne düşünüyosun neden maliyetler yuksek ?
Egzantrik zinciri değişmesi gerekmiyor olsun hadii.Eeee ödenen fiyatlar ortada işte ?

Neyin peşindesin anlamadım.

Motosikleti
Ns200 15"
motosever iyi misin sen ? Kafana bişey düşmedi di mi dostum ?

sana 2 adet aprilia forumdan 12.000 bin maliyeti buldum, bir de Dappers ın kendi yaşadığı maliyet var.
Ve sen diyorsun ki konuyu carpıtmaya gerek yok falan ?

evet ben bu içeriklere ulaşmadım, neden boyle yuksek fiyatlar cıkıyor goremedim, doğru.Ama bizim asıl derdimiz ne ?

Peki sen ne düşünüyosun neden maliyetler yuksek ?
Egzantrik zinciri değişmesi gerekmiyor olsun hadii.Eeee ödenen fiyatlar ortada işte ?

Neyin peşindesin anlamadım.
Benim dediğim olay başında yazıyor, neden değişmesi gerekiyor? Bir dayanak olmadığı halde bana fiyatları söylüyorsunuz. Ben işçiliğin fiyatında değilim neden bu kilometrede belirtildiğinin peşindeyim.

12.000 mildeki servislerin iş emrini ve nelerin değiştiğini bulduğunuzda o zaman konuşalım.

Lütfen saçma sapan yerlere konuyu çekmeyin.

Tekrar söylüyorum 30.000 kilometrede ses, sıkıntı ve periyotta yoksa neden değişiyor servisler?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar