Aprilia RS660 alınır mı

Aprilia RS660 nasıl bir motor sizce alınır mı ne düşünüyorsunuz​

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Forum üyelerinden @killingroad epey bir süre kullandı hatta Youtube'da inceleme videoları var. Kendi sınıfındaki en kuvvetli, en şık ve en iyi donanıma sahip motorlardan biri. Eğer biniciyseniz bence alınır ama hemen satmak ya da servis yaygınlığı gibi konuları düşünüyorsanız o zaman biraz daha fazla düşünmek gerekir.

Sıfr mı ikinci el mi düşünüyorsunuz?
Forum üyelerinden @killingroad epey bir süre kullandı hatta Youtube'da inceleme videoları var. Kendi sınıfındaki en kuvvetli, en şık ve en iyi donanıma sahip motorlardan biri. Eğer biniciyseniz bence alınır ama hemen satmak ya da servis yaygınlığı gibi konuları düşünüyorsanız o zaman biraz daha fazla düşünmek gerekir.
2. el alırım alırsam çok yakın zamanda almam yüksek ihtimalle şu an biraz daha alt sınıflarda takılıp tecrübe kazandıktan sonra almak istiyorum böyle bir motoru sadece bir süredir aklımdaydı görünüşünü sesini hızını çok beğeniyorum sadece eksisi varsa sizden duymak isterim dışarıdan bakıldığında bence çok güzel r7 düşünüyorum yada yükselteceğim zaman bu klasmanda racing olarak başka motor önerilerine açığım

Motosikleti
Motorsuz
Şöyle bunlar İtalyan, desmo adını kaldırmışlar ama bildiğin 25 30 k km de bir desmo bakımı gibi bakıma giriyorsun sadece alırken düşük km bakmaya çalış eksantrik zincir ve gergisi 25 30k kmde bir değişiyor. Serviste fiyatı 17 18k işçilik zart zurt ile beraber 40k fatura çıkartıyorlar o yüzden bu dediğimi unutma yeterli. Birde hangi şehirdesin bilmiyorum ama ben Ankara'da olmama rağmen yetkili servis problemi yaşıyoruz. Özel servislerde işimi çözmeye çalışıyorum :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Şöyle bunlar İtalyan, desmo adını kaldırmışlar ama bildiğin 25 30 k km de bir desmo bakımı gibi bakıma giriyorsun sadece alırken düşük km bakmaya çalış eksantrik zincir ve gergisi 25 30k kmde bir değişiyor. Serviste fiyatı 17 18k işçilik zart zurt ile beraber 40k fatura çıkartıyorlar o yüzden bu dediğimi unutma yeterli. Birde hangi şehirdesin bilmiyorum ama ben Ankara'da olmama rağmen yetkili servis problemi yaşıyoruz. Özel servislerde işimi çözmeye çalışıyorum :)
neeeeeeee

vay anam vay...
yav bu konuyu öğrendiğim iyi oldu..Hocam trollemyon di mi ? ona göre bak

eyyyyyyy avvrupacılarrrrrrrrr,

bunlar nasıl fiyatlar lan ? Hala utanmadan motorlarınızı ovuyorsunuz dfsdgsg

Not: ama sttir edin aslan besliyosunuz sonuncta ahahahdhhs

Motosikleti
cbf 150
al honda geç bizi uğraştırma sonra geliceksin abi parça yok servis yok diye topik açıcan topik topik al geç hondayı yamahayı

Motosikleti
Motorsuz
neeeeeeee

vay anam vay...
yav bu konuyu öğrendiğim iyi oldu..Hocam trollemyon di mi ? ona göre bak

eyyyyyyy avvrupacılarrrrrrrrr,

bunlar nasıl fiyatlar lan ? Hala utanmadan motorlarınızı ovuyorsunuz dfsdgsg

Not: ama sttir edin aslan besliyosunuz sonuncta ahahahdhhs
Keşke troll olsa ahhhh ah

Motosikleti
Forza 250
İtalyan alınmaaaaaazzzzzzzz,daha 1 ay önce sıfır aldığımız vespamız 4.gününde contadan yağ kaçırıyordu.Tam 1 ay sonra bugün kronik bir diğer sorun olan arka jantta bir problem var,ya jantta ya da rulmanda sorun varmış.950kmde motorun ellenmedik yeri kalmadı.Japondan şaşmayın ey ahali
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Aklı olan Suzuki,Kawasaki,Honda ve Yamahadan şaşmaz. Bende Tuareg falan bakıyordum şimdi miss gibi Adv350’mi alıcam.En azından elcik parçalandı,bloktan yağ kaçırdı derdim olmaz.

Son düzenleme:
Motosikleti
cbf 150
İtalyan alınmaaaaaazzzzzzzz,daha 1 ay önce sıfır aldığımız vespamız 4.gününde contadan yağ kaçırıyordu.Tam 1 ay sonra bugün kronik bir diğer sorun olan arka jantta bir problem var,ya jantta ya da rulmanda sorun varmış.950kmde motorun ellenmedik yeri kalmadı.Japondan şaşmayın ey ahali

Aklı olan Suzuki,Kawasaki,Honda ve Yamahadan şaşmaz. Bende Tuareg falan bakıyordum şimdi miss gibi Adv350’mi alıcam.En azından elcik parçalandı,bloktan yağ kaçırdı derdim olmaz.
şu vespanın problemini açsana bana belki çözerim senin için hangi model? gts 250 lerdenmi yenş çıkan?=

Motosikleti
Forza 250
Primavera 125S 24 Model

Şu linkteki sorunun 1e1 aynısını yaşıyoruz.Servis çözüm sunuyor ama 1k km olmadan motorun jant değişmiş,conta değişmiş,debriyaj açılmış egzoz sökülüp takılmış herşey ellendikten sonra ne olacak ,bi çok kişide değiştikten 1-2k km sonra tekrarladığını söylüyor zaten değişimde bi çözüm değil motor problemli.

Benim yolda giderken dkkat ettiğim normal seyir süratlerinde 80-90 gibi hızlarda bir problem cıkarmıyor bu sesi duymadım ama ne zaman ki şehir hızı hızlara düşünce 10-20 gibi veya daha düşük süratlere o zaman ses daha da belirgin bi hale geliyor.

Son düzenleme:
Motosikleti
cbf 150
Primavera 125S 24 Model

Şu linkteki sorunun 1e1 aynısını yaşıyoruz.Servis çözüm sunuyor ama 1k km olmadan motorun jant değişmiş,conta değişmiş,debriyaj açılmış egzoz sökülüp takılmış herşey ellendikten sonra ne olacak ,bi çok kişide değiştikten 1-2k km sonra tekrarladığını söylüyor zaten değişimde bi çözüm değil motor problemli.

Benim yolda giderken dkkat ettiğim normal seyir süratlerinde 80-90 gibi hızlarda bir problem cıkarmıyor bu sesi duymadım ama ne zaman ki şehir hızı hızlara düşünce 10-20 gibi veya daha düşük süratlere o zaman ses daha da belirgin bi hale geliyor.
debriyaj zaten 10bin kmde bir açılır sorun yok orada, egzosda açılır zaten oda sorunsuzca açılan birşey sende açarsın. conta yağ kaçağı nerede? silindirdemi yoksa yağ tapasının ordamı? jantlara gelicek olursak o fabrikasyon belliki. Geri çağırma varmı yurtdışında bir bakın.bunlar uzak doğu üretimli olan modeller genelde işçilik kötüdür ne yazıkki. hoş italyan üretimi var bende gene işçilik kötü anlamasam yolda kalırdım yüz kere

Size göre ne alınmaz? İtalyan motosiklet mi? başka neyi almamalıyız sizce? japonlar dışında hiçbir markayı tanımıyoruz galiba... tek bildiğiniz Japon deyip geçiyorsunuz. vespa ile kötü bir tecrübe yaşamış olabilirsiniz ama bu japonlarda hiç sorun olmuyor mu? açın bakın google’a, sıfır alınmış japon motorlarında bile kullanıcı şikayetleriyle dolu

burada italyan ya da avrupa motosikletlerini övmek gibi bir derdim yok ama artık şu ön yargılardan çıkmamız gerekiyor. her markada sorun olabilir önemli olan markanın bunu nasıl çözdüğüdür. bugün japon dediğiniz markalar, aynı fiyata neredeyse hiçbir ekstra sunmazken italyan markalar teknolojiyi tasarımı ve sürüş keyfini bir arada veriyor.

elbette herkesin önceliği farklı ama motosikleti sadece sorunsuzluk değil hissettirdikleriyle değerlendiren kullanıcılar da var. bunu da göz ardı etmeyin

herkesin motosikletten beklentisi aynı değil Kimi için sadece A noktasından B noktasına sorunsuz gitmek yeterli, kimi için ise bu yolculukta hissedilen keyif, tasarım, ses, sürüş karakteri daha önemli. japonlar elbette güvenilir makineler yapıyor ama her kullanıcı sadece sorunsuzluk aramıyor. italyanlar da duygu katıyor bu işe;bazen farklılık da bir tercih sebebidir

bugün bir Ducati, Aprilia ya da Moto Guzzi aldığınızda, evet belki küçük aksilikler olabilir ama aldığınız sürüş hissi teknolojik donanım ve karakter, çoğu zaman bu risklere değer. Japon motorlar yıllardır benzer çizgide gidiyor, avrupalı ve İtalyan üreticiler sürüş deneyimini farklı bir seviyeye taşıdı

demem o ki her motosikletin bir ruhu var bazıları sadece taşır, bazıları yaşatır tercih de buna göre şekillenir. Ön yargıyla değil, ihtiyaç ve beklentiyle yaklaşmak lazım. Her motorun artısı da var, eksisi de

Size göre ne alınmaz? İtalyan motosiklet mi? başka neyi almamalıyız sizce? japonlar dışında hiçbir markayı tanımıyoruz galiba... tek bildiğiniz Japon deyip geçiyorsunuz. vespa ile kötü bir tecrübe yaşamış olabilirsiniz ama bu japonlarda hiç sorun olmuyor mu? açın bakın google’a, sıfır alınmış japon motorlarında bile kullanıcı şikayetleriyle dolu
pcx ve nmax'in 270 bine satıldığı ve pazar lideri olduğu bir pazarda kime ne anlatıyorsunuz hocam. adamın motorda aradığı tek kriter "insanların gözünde sorunsuz" olması. gerçekten sorunsuz olması da değil bak. eminim pcx veya nmax alıp da sorun yaşayan adam "şansıma tüküreyim bana denk geldi galiba. neyse yine de kimseye söylemeyeyim ikinci eli düşmesin" diyerek ses çıkarmıyor. böyle bir psikopat tüketiciye ruh, stil, hayat tarzı falan anlatılır mı. ikinci eli nasıl onu anlat.

Motosikleti
Forza 250
debriyaj zaten 10bin kmde bir açılır sorun yok orada, egzosda açılır zaten oda sorunsuzca açılan birşey sende açarsın. conta yağ kaçağı nerede? silindirdemi yoksa yağ tapasının ordamı? jantlara gelicek olursak o fabrikasyon belliki. Geri çağırma varmı yurtdışında bir bakın.bunlar uzak doğu üretimli olan modeller genelde işçilik kötüdür ne yazıkki. hoş italyan üretimi var bende gene işçilik kötü anlamasam yolda kalırdım yüz kere

Onu hallettirdik 1 ay önce bu başka bi sorun

Yazılanlardan anladığım kadarıyla herkes bir ferrarisi olsun istiyor ama 100km/h geçmemesi onlar için bir problem değil,çünkü ferrari onlara 15 farklı sürüş modu vermiş?Abi tabi ki scooterların atası bi markadan motor alıp 1 ayın neredeyse 2 haftası serviste yatacak olan italyan bir motora nasıl önyargıyla yaklaşmayabiliriz ki ?O “eşsiz” sürüş deneyimini yaşamak için önce sürebiliyor olmak lazım 🤣🤣🤣

Son düzenleme:
Japon motorlar hiç arıza yapmaz gibi konuşuyorsunuz ama biraz araştırınca durumun o kadar da kusursuz olmadığını görebilirsin. bakın sıfır alınmış Japon motorlarda bile ciddi şikayetler var. bazı modeller tarih boyunca hatalı üretimleriyle anılıyor

mesela Yamaha TX750… bu motor piyasaya çıktığında motor titreşimi, aşırı ısınma, yağlama sorunları gibi büyük problemler yaşattı. Hatta o kadar sıkıntı çıkardı ki yağ soğutucu zorunlu hale getirildi daha sonra ne oldu? model erken üretimden kaldırıldı. (Kaynak: Wikipedia – Yamaha TX750)

Başka örnek mi? 1980’lerde çıkan Honda VF750 Interceptor mükemmel görünen bir modeldi ama kam mili sorunları yüzünden honda defalarca üretime müdahale etmek zorunda kaldı. servis kampanyaları parçaların revizyonu derken kullanıcılar ciddi sorunlar yaşadı (Kaynak: Wikipedia – Honda VF750)

bugüne gelirsek Reddit’te, Facebook gruplarında ve şikayet platformlarında bile japon motorlarıyla ilgili elektrik arızaları, paslanma, ECU hataları gibi konular düzenli olarak gündeme geliyor sadece xxx markası bozuluyor diğerleri kusursuz diye bir şey yok

ben “İtalyan motor alın, Japonları çöpe atın” demiyorum. ama artık şu “japon al geç, sorun çıkmaz ezberinden çıkmak gerekiyor. her marka problem çıkarabilir. japon markalar da zamanında hatalı modeller üretti. herkesin arızasız dediği makinelerin bile tarihçesinde sorunlar var o yüzden artık genellemeyi bırakıp herkesin kendi beklentisine göre değerlendirmesi lazım

Her araç arıza yapabilir avurapasından tut asya ya kadar ama yaşadığın bir olaya bakarak genelleme yapmak doğru olmaz. at gözlüğünüzü çıkarıp gerçeklerle değerlendirin

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
yıl 2025 japonlar asla bozulmayan kronik sorunu olmayan aletler değil artık avrupalılar da yola çıkmaya güvenilmeyecek aletler değil 40 yaş üstüne motosiklet yakışmıyor ya fazla bunamışlar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar