V-Strom alma vaktiniz gelmiş geçmiş bile çoktan.
Birkaç kez niyetlendim valla ama her seferinde ağır motosiklet sevmediğim gerçeğini kendime telkin edip vazgeçtim.
İhtiyaçlarımı karşılayacak özelliklere sahip kaliteli bir motosiklet olması koşuluyla 200 kg civarını kabul edebilirim.
Honda-Yamaha-BMW öncelikli olmak üzere belki Suzuki de olabilir.
Diğer markaları para verip alacağıma ihtimal vermiyorum açıkçası.
Ankaradaki tek tabanca Yamaha bayii ile 2014 yılındaki YBR 125 maceram sırasında tanıştım ve o günden beridir bir daha bu markaya bakmadım bile.
Test sürüşü dahi yapmadım hiç.
Neyse ki 10 gün önce yeni bir bayii daha açıldı da artık Yamaha da düşünebilirim.
Vstrom 650 XT ise ön tekerleğinin 19 inç olması, göstergesinin analog devir saatiyle birlikte çok ama çok güzel olması, efsane uzun ömürlü motor bloğu ve bozulacak çok fazla aksam barındırmaması sayesinde kriterlerimin bazılarını karşılıyor ama onun da artık sıfır olarak gelmiyor olması da beni düşündürmüyor değil..
Ve tabii ağırlığı da sıkıntı.
2014 ve 2016 yıllarında sahibi olduğum NC750X motorlarımı sevmedim. Sevmeyi çok istedim-isterdim ama olmadı.
Zaten sonra 2017'de CRF Rally çıktı piyasaya ve hala gözbebeğimdir o motorum.
150 kg civarı ağırlığı, tek kişi olarak çıktığım yolculuklarımın %90'ında benim için yeterli olan gücü ve 140 km civarı son sürati ile bana efsane yol arkadaşlığı yaptı.
Neredeyse hiç yol seçmedi.
Başka motorlarla gitmiş olsaydım muhtemelen o kadar cesur bir şekilde o yoldan gitmezdim diyeceğim yollarda beni üzmedi.
Ama ana yollardan Avrupa turu yapacak olsam bir spor-tur modeli düşünebilirdim.
Kısmet.