.... apartman yöneticilerinden biri bizde :)

apartman içi uygun olmayabilir,ama konuya yaklaşım tarzı çok adice.yöneticiye söyle onu izmire bekliyorum.gelmezse ısrar etme istanbula geldiğimde ben onun çayını içebilirim.benzer olaylar benimde başıma geliyor.cevap vermiyorum ama sen mükemmel yapmışsın.

dava açarsa yönetici haklı olur bence. apartman içine motorlu taşıt park edilemez çünkü.

Herhangi bir yangın anında kaçacak yer bırakmasına yoLu bLoke etmemesine eyw. Ama unutuLan bir mesELede siz motordan indikten sonra egsozun haLa aLev aLev yanıyor oLması,
Apartman içersine bıraktığın motorun yanından geçen kücük bi cocuk haLiyLe iLk kez yada sürekli karşıLaştığı bu estetik aLete ELbetteki yoneLecek, minicik parmakLarıyLa o egsozun boyuna anca yetişecek ve her cocuk gibi merak ettiği şeye dokunmak isteyecek.
Peki o parmaklar o egsoza yapıştığında nasıL bir önLem düşünüyorsunuz ?

Herhangi bir yangın anında kaçacak yer bırakmasına yoLu bLoke etmemesine eyw. Ama unutuLan bir mesELede siz motordan indikten sonra egsozun haLa aLev aLev yanıyor oLması,
Apartman içersine bıraktığın motorun yanından geçen kücük bi cocuk haLiyLe iLk kez yada sürekli karşıLaştığı bu estetik aLete ELbetteki yoneLecek, minicik parmakLarıyLa o egsozun boyuna anca yetişecek ve her cocuk gibi merak ettiği şeye dokunmak isteyecek.

evet çok güzel bi tespit. apartman girişinde işgal ettiği yerden, dokununca çalan alarmından daha çok önemli bu konu.

Motor üzerine yıkılmasında, gerisi çok önemli değil, babasına öyle söyleseydin.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
sencer abi apartman orası apartman, motopark mı:queen: adam sağlam bi bahane bulamamış ama haklı bence.
bir defasında ben bisikletimi yasak olduğunu bildiğim halde mecbur kalıp 5 dakikalığına apartmanda merdivenlerin yanına kilitlemiştim , bi geldim ki ne göreyim :cyclopsan hangi uzaylı mahlukat yaptıysa bilmiyorum ama bisikletimi tekerlekleri havaya gelecek şekilde ters çevirip karşı merdivenlerin olduğu tarafa fırlatmış , bisiklet kilitli olduğu için de havada asılı kalmıştı.başka birine yapsalar bunu cinayet sebebi haa :) 20 dakika uğraşıp bisikleti ancak düzeltebilmiştim. sencer abi seni çok seviyorum biliyosun ama adam haklı bence:)

Abi benzer bir durumla ben de karşılaştım. Ama bende adam merdiven dairesi motor koyduguma degil apartman önüne kaldırıma rampa yaptıgıma kızıyor.Neymiş bu rampayı yaparken kimseye sormamışım. Konunu özü söyle. Bu adamın fort transif var. Kersı konsunun da brodway var. ben rampayı yaptım ertesi günü arabayı (transit) oyle bi koymus ki rapmayı kullanamadım. abi arbayı şöyle kenera koyabilirsin dedim. vecabı sanamı soracam arabamı nereye koyacagımı oldu. Sonra konu degişti geriye cekersem diger komsu onune koyuyor ben cıkamıyorum demeye başladıı.. Soz konusu kişi yönetici de degil sadece o apartman da en eski oturan kişi. Apartmanda sadece ben kiracıyım.. Neyse konu bayagıı uzun. İlk fırsatta fotografla durumu detaylı bir şekilde anlatırım.

Mersin İl Temsilcisi

1-motoru apartman değil de dışarıya koysam yoldan geçenler ellemicek mi yani?
2- 2,5 yaşındaki bir çocuk bakıma muhtaçtır, bakmakla sorumlu olan kişi asıl olarak ilgilenmeyecek de, motorun sahibi mi ilgilenecek
3- aynı durum motosikleti bir yere park ettiğinizde de olabilir. o zaman ne yapmayı düşünüyorsunuz?

ayrıca ben bu şekilde de uyardım o beyefendiyi, fakat niyeti başka....
fakat ben aptal değilim, dava için tebligat bekliyorum.

açacağım davalar:

1- çocuğa sahip çıkamıyor ve iyi bakamıyor. 2,5 yaşındaki çocuk 7. kattan aşşağıya tek başına nasıl inip motosikletimi eller
2- motosikletime zarar verebilirler
3- motosiklet sevgisi konusunda psikolojik destek aldım ve psikoloğum en sonunda " bu kadar seviyorsan bir motosikletin olmalı" dedi. anlıyacağınız ben motosiklet piskopatiyım ve bu psikolog devlet memuru. onun psikanaliz notlarıyla mahkemeye şu şekilde başvuracağım: motosikletimin alarmını kapattığımdan beri çalınma korkusuyla uyuyamıyorum ve bu benim iş kaybına ve manen çöküntüye uğramama sebebiyle tazminat davası
4- ben beyefendi diye hitap ettiğim halde kişilik haklarıma saygı duymayarak konuşması.
5- alarmı kapatmamı isteyerek hırsızlara zemin hazırlamak ( işbirlikçi olabilir soruşturması)

daha çoook konu bulurum ben... emin olun :bounce:

benle uğraşmalarına göz yumabilirim ama motosikletime ASLA!!!!!!!!

BEN MOTOSİKLET İÇİN EVLENMEYEN BİR ADAMIM dersem anlaşılır sanırım..

bu arada burada motosiklet sevdam hkkında yazılı olan mesajlarımı da delil olarak kullanabilyomuşum...:cherry:

Abi benzer bir durumla ben de karşılaştım. Ama bende adam merdiven dairesi motor koyduguma degil apartman önüne kaldırıma rampa yaptıgıma kızıyor.Neymiş bu rampayı yaparken kimseye sormamışım. Konunu özü söyle. Bu adamın fort transif var. Kersı konsunun da brodway var. ben rampayı yaptım ertesi günü arabayı (transit) oyle bi koymus ki rapmayı kullanamadım. abi arbayı şöyle kenera koyabilirsin dedim. vecabı sanamı soracam arabamı nereye koyacagımı oldu. Sonra konu degişti geriye cekersem diger komsu onune koyuyor ben cıkamıyorum demeye başladıı.. Soz konusu kişi yönetici de degil sadece o apartman da en eski oturan kişi. Apartmanda sadece ben kiracıyım.. Neyse konu bayagıı uzun. İlk fırsatta fotografla durumu detaylı bir şekilde anlatırım.

abicim adam gibi söyleseler anlıcam da, insanlar farklı yaklaşımlar gösterebilyolar.

ayrıca o yönetici eğer dava açıp kazanırsa bu örnek dava teşkil edebilir belki. hukukçu değilim ama, kaybedersem tüm motosikletseverler kaybedecektir. kazanırsam da hepimiz kazanmış olacağız....

doğru mu?

sencer abi apartman orası apartman, motopark mı:queen: adam sağlam bi bahane bulamamış ama haklı bence.
bir defasında ben bisikletimi yasak olduğunu bildiğim halde mecbur kalıp 5 dakikalığına apartmanda merdivenlerin yanına kilitlemiştim , bi geldim ki ne göreyim :cyclopsan hangi uzaylı mahlukat yaptıysa bilmiyorum ama bisikletimi tekerlekleri havaya gelecek şekilde ters çevirip karşı merdivenlerin olduğu tarafa fırlatmış , bisiklet kilitli olduğu için de havada asılı kalmıştı.başka birine yapsalar bunu cinayet sebebi haa :) 20 dakika uğraşıp bisikleti ancak düzeltebilmiştim. sencer abi seni çok seviyorum biliyosun ama adam haklı bence:)

kardeşim, hak verilmez, alınır zihniyetinde yetiştirildik hepimiz.
bu da demek oluyor ki; ben almaya alışan biri olarak bu hakkımı da alırım inşallah...

Motor üzerine yıkılmasında, gerisi çok önemli değil, babasına öyle söyleseydin.

söyledim valla. ama adm alarma takmış... ben de onun arabasının alarmını şikayet edebilir miyim acep. derim ki, dokundum, düdük öttü korktum :queen::queen:

Son düzenleme:

Abi sistemde hata var sanırım 1 resmii zor ekledim.Neyse daha önce söyledigim gibi yaptıgım rampaya cok yakın durduruyo arabayı diger komsu da orada görünen bi taş varya aha oraya durduruyo. Transidin arkasında 2 m boşluk kalıyo Abi biraz geriye al dedim... Ben geriye alırsam diger komsu yakın durduruyor cıkamıyorum diyor. Sonra sen bunu yaparken kimseye sormadın biraz daha geriye neden yapmadın diyor... Farkındayasanız rampa iki parca. Önce sol tarafdakini yapmıştım bu olay dan sonra biraz daha uzattım Böylece Diger araba Biraz daha sag tarafa koymak zorunda kaldı Normalde hiş olmayan sorun transit sahibi komsuya göre cözülmüş olduuu... Birde bunu yapmadan önce adam arabanın önünü kaldırıma dogru koyuyordu yanına rahatlıkla bir araba daha giriyordu ve yinede benim yaptıgım rampaya zararı olmuyordu....

Son düzenleme:
hocam sen de maşşallah transporterı çıkartacak rampa yapmışın oraya. gören de seni transporter sahibi sanacak :D

ve çok güzel bir günün ardından ( ADANA MT VE MERSİN MT buluşması) akşam siteye girerken apartman yönetim kurulundan biriyle karşılaşıp tartıştım.

neymiş efendim, torunu 2,5 yaşındaymış, motoru ellemiş, alarm çalmış çok korkmuş. ya motoru içeri almıcakmışım ya da içeri alırsam alarmı açmıcakmışım. çocuğun psikolojisi bozulmuşmuş.

cevabım aynen şu oldu, plakamı okudum ve ben de sizi dava edeceğim, motorumla oynayıp zarar veryosunuz, çalmaya çalışyosunuz ve alarm çalınca suçu çocuğa atyosunuz.

o da: benim oğlum var doçent, ben öyle şey yapmam.

cevabım: ama ben dediğimi yaparım. dava açmanızı bekliyorum. plakamı yazdım verdim eline ve dedim ki, 2,5 yaşındaki bir çocuk ben işten en erken 19,30 da geldikten sonra tek başına nasıl inip motorla oynar. bu çocuk her gün sizde kalıyorsa çocuğa sahip çıkmıyorsunuz ve bu yaştaki çocuk başıboş bırakılmış ve kötü alışkanlıklara yöneltiliyor. bunu da ayrıca dava edecem.
bir de ben motor manyağıyım, motoruma zarar vermenizden korkuyorum o benim herşeyim psikolojim bozuldu, tazminat davası da açıcam.

adam ağzı bir karış açık girdi içeri ve asansörle çıktı...

tebligat bi gelsin, anasını ağlatmazsam şerefsizin...:bounce:

yine de güzel bir günün tadını kaçırmasına izin vermicem :)
:bounce:

Avukatsınız herhalde :mrgreen:

hocam sen de maşşallah transporterı çıkartacak rampa yapmışın oraya. gören de seni transporter sahibi sanacak :D

Metin cim Sanırım dikkatli okumamışsın 1. transporter degil transit zaten resimden de görünüyor. 2. Benim ilk yaptıgım rampa normal 1 kaldırım taşı genişliginde idi, adamla tartışınca yanına bitane daha koydum böyle oldu.
Nihayet ikinci resim. Apartman cıkışını görüyorsunuz. daha önce bu çıkışın tam karsısına koyuyorlardı arabalarını. Ozaman benim motor olmayınca sorun yoktu

Bu da üçüncü foto

Neyseki şimdi hiç sorun kalmadı. Çünkü Brodway sahibi olan diger komsu evi satıp başka yere taşındı.. şimdi çok rahatt olduuu. Dedim ama bu kezde evi alan kişilerin bi motorsikleti var. Onunla merdiven dairesini paylaşmak zorunda koldımm...:pale: :pale: :pale: :pale: korkuyorum adam motorunu koyarken benim cbf in biyerini cizecek diyee... :pale: :pale: :pale:

Değerli yürekçe kardeşim. Apartman yöneticinizle aranızda geçen diyalogu bilemem ama şunu açıkça söylemek lazım. Apartman içine motosiklet konmaz. Herhangi bir yangın, doğal afet v.b. gibi durumlarda kaçış yolunu kapatabilir. Benzin deposu olduğu için ek tehlikeler yaratabilir. Bir çocuk oynamaya kalkışıp altinda kalabilir. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün. Ayrıca yönetim karar alıp bir yasaklamaya gidebilir. Hukuken uymak dışında bir seceneğin olmaz. Benim oturduğum apartmanda alınan ortak bir karar sonucu bisikletler apartman içine konulamıyor. Bodrumda yapılan bisiklet parkına konuluyor. Ama seninle ayni sorunu hepimiz yaşıyoruz. Motosikletimizi koyacak iyi bir yer. Ben evimi taşımam gerektiği zaman motosikletimi göz önüne alarak karar veririm. Bulunduğum apartmanda motosikletimi koyacak yer yoksa uygun bir apartman bulur ve taşınırım. Yada komşularımla anlaşarak bir çözüm bulmaya çalışım. Bir söz vardır; `Hangi yoldan gidersen git aynı doğruyu bulursun`. Iyi sürüşler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar