Anlas vs Pirelli Lastik Seçimi

Motosikleti
Voge SR1
Herkese iyi günler. Voge SR1 scooterı 1 aydır kullanmaktayım ve lastik olarak kime sorduysam değiştirmemden yana oldu. İlk 500 rodajına gittiğim zaman oradaki ustaya lastiklerini değiştirmeyi düşündüğümü ve ne takabileceğimi sordum. Bana 3 adet marka söyledi.

- Michel City Grip
- Pirelli
- Anlas

bu üç markanın iki tanesi için hiç bilmediğim evime yakın iki lastikçiden fiyat bilgisi aldım zaman Pirelli için ön ve arka lastik 8000 TL, montaj için 1000 TL dendi. Anlas marka için de ön ve arka lastik 6000 TL, montaj için 800 TL fiyat dendi. İki lastik içinde sorduğum yer farklı. Michel için sorduğum abi bu lastiğin yumuşak olduğunu söyledi. Yumaşak olması ne anlama geldiğini bilmediğim için Pirelli olsun demiştim.

Şimdi 2 gün sonra lastikleri değiştirmeyi planlıyorum. Bu üçü arasından hangisini tercih etmem daha mantıklı olur? Anlas alıp takmak mantıklı mı yoksa aradaki farka değer diyip Pirelli mi almak daha mantıklıdır. Yoksa Michel mi tercih etmek gerekir. Şimdiden teşekkürler.

Lastik ölçülerim;

- Arka 130 70 13
- Ön 110 70 14

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
anlas winter grip harici anlas marka hiçbi lastiğe güvenmiyorum

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Bana göre ;

Birak fabrikanin taktigi lastik üzerinde kalsin.

Forumdaki aslan parcalarina göre ise ;

Rosso Corsadan baska lastiklerin hepsi cöp.

Fabrikanin taktigi lastik kötüdür algisi ile lastikcileri ihya ettiler memlekette.

11,5 Beygirlik motora lastik düsünmektense git o parayi Güvenli Sürüs egitimlerine harca . Lastik degisiminden cok daha fazla faydasini görürsün.

Sevgilerimle

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
lastik markaları değil de bu motora hangi markanın hangi model lastiği uyar diye sormak lazım.
Konuyu açan arkadaş Michelin City grip diye modeliyle yazmış ama diğerlerinin yalnızca markaları var. Pirelli ya da anlas'ın bir çok farklı amaca yönelik modelleri var, yani pirelli diye alınan lastik o motora iyi olmayabilir, pirelli'nin hangi modeli ya da anlas'ın hangi modeli bu detay önemli.

Ben bu yazılanlardan michelin city grip ve michelin citygrip2 modellerini scooterda kullandım, city grip motoru alınca üzerinde gelen lastikti, gayet başarılıydı, city grip2 taktırınca çok daha iyi yol tutuşu hissettim. Yani bu iki modeli öneririm, citygrip 2 ıslakta daha iyi yol tutuyor derim ama diğer markaları denemedim.

20.000 km kullandığım Michelin çok çok çok iyiydi. Özellikle ıslakta üstüne tanımam.
10.000 km metzeler kullandım michelin e yakındı. Ama ıslakta 1-2 kere bıraktı.
Anlas ı 200 km uzun yolda kullandım. Kuruda iyiydi baya. Islakta ne yapar bilmiyorum.

michelin city grip 2 lastikleri zaten en sevilen scooter lastiği ama 100 oktan kanalının sahibi alişan da anlaş sc360 modelini öve öve bitiremiyor. Galiba winter grip 2 modelinin biraz daha mevsimlik versiyonu. Fiyat olarak aralarında dağlar kadar fark yok bence 2000 bin lira eğer aralarında çok büyük bir kalite farkı getiriyorsa çok göz edilecek bir rakam değil.
Ben senin yerinde olsam trendyol yemeksepeti gibi yerlerde çalışan kuryelere sorarım. Onlar bu lastiklerin hepsini kullanıyorlar.

Motosikleti
Cbr 650F
anlas ne kullandıysam çok kötüydü

pirelli ile kıyaslamak bile bana yanlış geliyo

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar