Ankara, Şereflikoçhisar, Tuz Gölü Turlaması

Geziyi yapalı uzun zaman oldu ama paylaşmak bugüne nasipmiş. :)

Rota; sürekli merak ettiğim tuz gölü ve çevresi, şereflikoçhisar.

150 gidiş 150 dönüş olmak üzere toplamda 300 km civarı yol yaptım.
Günübirlik ve öğleden sonra başlayan bir geziydi.

tuzgolugezisi.jpg

Aşağıdaki fotoğraf, gölün Ankara'dan giderken ilk başladığı kısımlarda, bataklık gibi olmuş ama çamurdan değil tuzdan bataklık :)
IMG_1979.jpg

IMG_1980.jpg

IMG_1981.jpg

IMG_1986.jpg

Kenardan kenardan biraz ilerlemeye çalıştım ama baktım gidilecek gibi değil geri döndüm :)
IMG_1992.jpg

Aşağıdaki kısım ise gölün yine kıyı sayılabilecek ama çok daha sert şekilde tuzların olduğu kısmı :

IMG_2002.jpg

IMG_2001.jpg

Bildiğimiz tuz :
IMG_2005.jpg

IMG_2006.jpg

İnsanlar bu sert tuz kısımlarının bulunduğu yere gelip ayakkabılarını çıkarıyorlar ve yalın ayak tuzların üzerlerinde dolaşıyorlar, vücuttaki elektriği alıp insanı rahatlatıyormuş.
IMG_2007.jpg

Bizim düldülde stres atsın diye tuzların üstüne yalın ayak pardon lastik çıkardım:mrgreen:
IMG_2008.jpg

IMG_2011.jpg

IMG_2013.jpg

IMG_2014.jpg

Hava kapalıydı ve bulutların arasından sızan güneş ışınları güzel bir görüntü oluşturdu:
IMG_2017.jpg

IMG_2019.jpg

IMG_2022.jpg

IMG_2024.jpg

IMG_2025.jpg

Şereflikoçhisar girişi
IMG_1999.jpg

Ben ve eski kaskım
IMG_1993.jpg

Hava kararmaya yüz tuttuğu için çok fazla zaman kaybetmeyip, koçhisarın içerisinde biraz vakit geçirdikten sonra dönüş yoluna koyuldum.

Kazasız sürüşler...

Tuzgölü'nün suyu çekilmiş hali :)
Seviyorum burayı, her mevsim hoşuma gidiyor.

ismail kardeşim güzel gezi olmuş ellerine sağlık bizim motorun kırmızısı da bir harika duruyor..:cat:

Sen bu geziyi geçen sene mi yapmıştın? Ben bir Tuz Gölü gezimi yazmıştım, sen "ben de gideceğim canım çekti" falan deyip o hafta sonu gitmiştin. Taa o gezi mi bu yoksa :)

son 2 gün içinde 4 defa geçtiğim mevkii ( ankara-aksaray)
okul hayatım boyunca kaç kere yanından geçmeme rağmen 1 kere bile gidemedim yanına=)

güzel bir gezi olmuş senin adına :) fotolar da güzel hehe:p

Mersin İl Temsilcisi
geçen sene bu günlerde gsr600 ü istanbuldan almış dönüyordum, orada kısa bir kavun molası vermiştim. hala o sergiler duruyor mu?

ismail kardeşim güzel gezi olmuş ellerine sağlık bizim motorun kırmızısı da bir harika duruyor..:cat:

Teşekkürler Ferhat. Kırmızıda güzel siyahda :)

Sen bu geziyi geçen sene mi yapmıştın? Ben bir Tuz Gölü gezimi yazmıştım, sen "ben de gideceğim canım çekti" falan deyip o hafta sonu gitmiştin. Taa o gezi mi bu yoksa :)

Evet taa o gezi :) Uzun zaman oldu, harrdiskteki resimleri kurcalarken denk geldi, unutup gitmişim, paylaşıyım dedim.
Senin hafıza da maşallah kuvvetliymiş :)

son 2 gün içinde 4 defa geçtiğim mevkii ( ankara-aksaray)
okul hayatım boyunca kaç kere yanından geçmeme rağmen 1 kere bile gidemedim yanına=)

güzel bir gezi olmuş senin adına :) fotolar da güzel hehe:p
Teşekkürler.

geçen sene bu günlerde gsr600 ü istanbuldan almış dönüyordum, orada kısa bir kavun molası vermiştim. hala o sergiler duruyor mu?

Evet, hala kavun karpuz sergileri yol kenarlarında bolca mevcut.

merhaba ismail kardeşim güzel gezi olmuş.ben selami hoca.motor işini halletmişsinizdir inşallah.

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
güzel gezi olmuş ismail. motoru güzelce yıkamışsındır umarım, tuz sefasından sonra...

Bende havalar iyice soğumadan bir aksaray yapmayı planlıyorum koçhisar üzerinden konya makasından öte tarafa gitmedim o yol hakkında bi yorum yapabilirseniz sevinirim..

Bende havalar iyice soğumadan bir aksaray yapmayı planlıyorum koçhisar üzerinden konya makasından öte tarafa gitmedim o yol hakkında bi yorum yapabilirseniz sevinirim..

Konya makasından sonra koçhisara gidene kadar asfalt çok temiz değil, yamalar bolca mevcut, özellikle kamyon ve tır trafiği çok fazlaydı.

Bu dönemselmi yoksa süreklimi kamyon ve tırlar o güzergahı kullanıyor emin değilim.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:57 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:55 ----------

Elinize sağlık güzel kareler.

Teşekkürler.

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

o yol, akdenizi anadolu'ya bağlayan en işlek yol olduğu için, neredeyse tüm ağır yük araçlarının kullandığı yoldur. bu nedenle özellikle konya değil, adana tarafına devam edilirse, ulukışla'ya kadar yollara güvenmemek lazım. son dönemlerde o yol duble yapıldı ve yeni asfalt atıldı ama ne olursa olsun, yol araçların ağırlığına dayanmıyor ve özellikle sağ şeritte, bariz bir şekilde tekerlek izleri gömülü. motosiklette de tehlikeli, 4 tekerde de tehlikeli ve dikkat isteyen bir yol. yıllar önce otomobille sağ şeritte seyahat ederken, kamyon teker genişliği ile otomobil teker genişliğinin farkından dolayı izlere tam oturamayan otomobilin, direksiyonu düz tutmama ve yerinden milim oynamamasına rağmen aracın sürekli yolda gezdiğini hatırlıyorum. üstelik bazen düz giderken eğimli bir ize denk geldiğinizde birden bire araç kafa sallayabiliyordu. yani dikkatsiz ve hızlı olursanız çok tehlikeli olabilecek bir yol.

gayet güzel kareler yakalamışsın...eline emeğine sağlık kardeş...

Paylaşım için teşekürler.Yıllardır hep yanından geçer ama birkaçyüz mt daha gidip de bu nadide yeri görmedim.Sevgili ismail sayende bende karar aldım en kısa zamanda gidecemm...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar