2 tanede asya 200gy aldım ona bakarsan :queen: ondan hiç bahsetmiyorsun?
Dediğin gibi ikisi aynı kategoriden ziyade kle500ler daha bir araziye dönük ayarlı havalı ön amortisör, yerden yükseklik vs. ha iki motorlada dünya turu yapılır çünki adam vespa ile dünya turu yapmış biz beğenemiyoruz işte

F650 ye gelincede çevremdekiler bilir normal bir kullanıcya tavsiye edeceğim bir motor değil sebebine gelince de,
f650 çok el değiştirir alan adamlar bakımını düzgün yapmaz lan bu bmw deyip tek silindir motorla tapa gaz gider acaba kaç yapıyor nası gidiyor vs diye misal bir TA kadar sağlam değildir, bu yüzden TA'yı öneririm fazla yakar ama usta işçilik parça vs sorunu ile uğraşacağına git benzine para ver en azından kafan rahat olsun derim tavsiye isteyene.
heleki benim kullandığım motor 17 yaşında ve kim bilir ben kaçıncı sahibiyim eğerki eli anahtar tutmuyorsa parçaları nerden bulacağını bilmiyorsa ve ustaya götürüyorsa insanı motordan soğutur bu meret,
ben niye aldım sorusuna gelirsen de ben bakımını elinden geldiğince kendi yapan adamım ilk f650'imi sattığımda piyasada bu derece yedek parça da yoktu ama şimdi 94-99 kasaların hepsi yavaş yavaş krank sorunundan dolayı hurdaya ayrılmaya başlandı ve buda yedek parça olarak benim için iyi bir geri dönüş oldu en basitinden otomatik(yağ basıncı ile çalışıyor) egzantrik gergisi 100tl ye buldum,
şimdi arka fren üst merkezi iptal benim 150tl ye çıkması var ama gittim tamir takımı aldım 80TL ye ha yurt dışında çok daha cüzi misal bu tamir takımı 20$-40$civarı falan ama beklememek için TR'de bunu bile bulabildim ve bu malzeme Brembo.
uzun lafın kısası eski motor kullanıyorsak yedek parça çok önemli ve elimizin anahtar tutması daha da önemli :mrgreen:
TA mı! Allah düşmanıma versinde iliğini kurutsun benle düşman olmak neymiş görsün :queen:
Aynen dediğin gibi bizim F650'de krank vurmaya başladı, eli kulağında..
Kle de, Er5 de ki, eski gpz500 deki motor var, 50 beygir falandi Er5 deki versiyonu, kle icin biraz daha tork koyup biraz beygir azaltmis olabilirler ama motor kismi anlaminda kiyaslamak cok dogru degil, cunku tek silindir 650 ile iki silindir 500 cc. Biraz daha atak olabilir kle, Er5 cok iyi gidiyordu o motorla.
Ben de hicbir motora fanatiklik seviyesinde baglanmanin dogru olmadigini dusunurum ama sevmedigim motoru da almam mesela, alinca beni cok mutlu edecek, sacma sapan huylari olsa bile onlari gormezden gelmemi saglayacak kadar mutlu edecek ki beni alayim. her ne kadar ulasim icin kullaniyor olsak da ana amaci halen zevk benim icin, o yuzden bi motoru almam icin once onu sevmem lazim, teknik verilerinin mukemmel olmasi yetmiyor.
Cok severek aliyosun ama sonra zincir yaglama zimbirtisini takacak yer bulamiyosun mesela, oluyor boyle seyler

Motorda hic mi bisi takacak yer olmaz ulen, yok iste. Eski zincir temizleme ve yaglama gunlerime geri donmus bulunmaktayim, duyurulur
Aslında en500 kullandım, bizim Ekremin motorunu. O satın almadan önce bizim çağatayda idi baya binmiştikte beygiri torku falan hemen hemen aynıydı. ama klenin amortisörleri özellikle kalkışta çok fazla güç emiyor. sert amortisörlü en'de 2.viteste yanlayabiliyorsunuz ama klede baya deponun üstüne yatıp arka tekerden yükü almak gerekiyor. Fanatik olunurmu ya saçmalık, her iki tekerliyi denemeden ölmek istemiyorum anasını satim :queen:
Krank vurmasın yine dikkat et
Bu garip işte. Motor bloğu daha yukarda olup ağırlığını hissettirmemesi... Kağıt üstünde ~aynı ağırlıktalar ve KLE motoru daha yukardaysa tek sebep dolu çantalar olabilir diyorum. Ki F650 düşük hızlardaki stabil gidebilmedi ve ağırlığını hissettirmemesi ile ünlüdür. Tabi bir de KLE yi kullanmak gerek.
Perf olarak da gücü ve son sürati bilemem ama 650 nin daha torklu bir makina olduğunu biliyorum. Çünkü F650 ve ER5 kullandım. Zaten 650 nin torku daha fazla ve daha düşük devirlerde veriyor ve tek silindir çalışma sistemi ile bunu daha fazla hissettiriyor. KLE daha çabuk devirleniyor olabilir ve bu da daha torklu olduğu hissini verebilir. 2 silindir daha "pürüzsüz" çalışıyor olabilir ama sağlıklı bir 650 nin torku epey motoru tokatlar
Aynı teklifi sanada yapıyorum Syanur'cum. Birgün denk gelirsek dene, demek istediğimi anlayacaksın. Bmw bana 30 kilo ağır geldi, yani öyle hissettirdi. konya yolundan şehir içine girdik, aralara girmek çıkmak, ayak dayayıp kaldırmak zulüm oldu. İllaki Yunus abiye zulüm olmuyordur alışmak önemli olan ama gel gelelim kleye ilk bindiğimde hiç zorlanmadım.
Tork konusunda da aradaki (650-500=150cc) seni yanıltmasın. Ben, gimkhana bilkent birincisi olacak kadar iyi motorcu değilim muhakkak ama 2002'den beri motor sürerim, hastalık gibi birşey araba varken dışarda kar olurdu motora binerdim. 3-4 kerede motor indirip toplamışlığım var. Demem oki serilik ile torku ayırt edebilecek kadar anlıyorum, hatta ifade edecek kadar da diksiyonum var. Şöyleki KLE'de 3-4 bin devirde vites değiştirebiliyorsun, 6.viteste 60'lada/180'lede gidebiliyorsun. 6. viteste 60'la giderken gazı açtığında silkelemeden kalkakıyor. Değil 5./6. vites 2'de 3'de F650 ile denemeye kalktım krank vuruyordu. Ama İnanın krank vurmasa bile, sağlıklı çalışıyor olsa bile sınırının neresi olduğunu gösteriyordu. Ayrıca TA, Pegaso, 1986 600tenere tecrübemde var ki şahsi fikrim en güçsüzlerinden biriydi BMW. Belki Yunus abi gibi bilinçli adamlar değil ama F650yi satın alanların büyük kısmı depodaki mavi beyaz amblem için para veriyorlar. Yunus abinin dediği gibide 2 ay sonra satıyorlar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:09 ----------
2 tanede asya 200gy aldım ona bakarsan :queen: ondan hiç bahsetmiyorsun?
Dediğin gibi ikisi aynı kategoriden ziyade kle500ler daha bir araziye dönük ayarlı havalı ön amortisör, yerden yükseklik vs. ha iki motorlada dünya turu yapılır çünki adam vespa ile dünya turu yapmış biz beğenemiyoruz işte

F650 ye gelincede çevremdekiler bilir normal bir kullanıcya tavsiye edeceğim bir motor değil sebebine gelince de,
f650 çok el değiştirir alan adamlar bakımını düzgün yapmaz lan bu bmw deyip tek silindir motorla tapa gaz gider acaba kaç yapıyor nası gidiyor vs diye misal bir TA kadar sağlam değildir, bu yüzden TA'yı öneririm fazla yakar ama usta işçilik parça vs sorunu ile uğraşacağına git benzine para ver en azından kafan rahat olsun derim tavsiye isteyene.
heleki benim kullandığım motor 17 yaşında ve kim bilir ben kaçıncı sahibiyim eğerki eli anahtar tutmuyorsa parçaları nerden bulacağını bilmiyorsa ve ustaya götürüyorsa insanı motordan soğutur bu meret,
ben niye aldım sorusuna gelirsen de ben bakımını elinden geldiğince kendi yapan adamım ilk f650'imi sattığımda piyasada bu derece yedek parça da yoktu ama şimdi 94-99 kasaların hepsi yavaş yavaş krank sorunundan dolayı hurdaya ayrılmaya başlandı ve buda yedek parça olarak benim için iyi bir geri dönüş oldu en basitinden otomatik(yağ basıncı ile çalışıyor) egzantrik gergisi 100tl ye buldum,
şimdi arka fren üst merkezi iptal benim 150tl ye çıkması var ama gittim tamir takımı aldım 80TL ye ha yurt dışında çok daha cüzi misal bu tamir takımı 20$-40$civarı falan ama beklememek için TR'de bunu bile bulabildim ve bu malzeme Brembo.
uzun lafın kısası eski motor kullanıyorsak yedek parça çok önemli ve elimizin anahtar tutması daha da önemli :mrgreen:
Osman bey amca gibileri yapar vespayla ama kle'nin selesiyle uzun yol inanki normal insanlara, sana bana göre değil. o konuda f650ye kurban olayım

zaten piyasadaki çoğu klelerin selesi sonradan değiştirilmiştir;

tamir bakım işi elinden gelecek abi, severek yapıyorum ben. abi yoksa bir ustaya motoru bırak 'yarın bu saatlere gel al' lafına 'tamam' diyecek adamı öttürürler vallahi. Otomatik yağ basıncı eski bmw arabalarındada var, göstergede ibresi falanda var BMW klasiğini motordada bozmamışlar demekki, yeni öğreniyorum. Benim motorda benle yaşıt, 91 model. Bende perti çıkmış en500, gpz500, er5 ve kle500lere güvenerek aldım. Hatta heyecanım hiç bitmezse bu motora karşı yanına birtane ucuz, yürüyen bi gpz falan alayım yedekleyim diyorum. Ama sanmam, takıntılık iyi değildir :queen:
Brembo olmasa ebc gold falan gene vardır sanırım, şu bir gerçekki Türkiye'de kle f650 kadar bilinen/sevilen bir motor değil. olaki Allah korusun, KLE ile kafadan bir kaza yapsam büyük küçük farketmez, ön takım, şasi, bağlıntılar, bilyalar, amortisörler... Eski kondisyonuna gelemez burdaki ustalarla mümkün değil.