.....................
http://www.motordelisi.com/forum/mo...an-vfr800x-crossrunner-test-ve-yorumlari.html
http://www.motordelisi.com/forum/mo...an-vfr800x-crossrunner-test-ve-yorumlari.html
ne diyonuz gençler bi vfr yakışmaz mı kardeşinize![]()
VFR derken, VFR800X CrossRunner'dan mı bahsediyorsun.
yok sadece vfr 800
ankara da olan
Motosiklet dehşet, hayalimdeki motosiklet, Honda'nın gözbebeği. İş bulabilirsem bende almayı planlıyorum.
Fakat ben eksi ve artı yönlerini sayayım, düşüncelerini şekillendirmede yardımcı olması açısından.
Öncelikle motorda vtec var, 7000 d/dk civarı devreye giriyor ve motosikletin sesi, ataklığı ve benzin tüketimi dahil her şey değişiyor. Çift karakterli diyebiliriz.
Vtec devreye girerken virajda isen çok az sıkıntı çıkarabilir, fakat kontrolünü kaybettirecek kadar değil.
Yakıt tüketimi çok değişiklik gösterebilir, 100 kilometrede 10 litrede görebilirsin, sakin kullanımda 5.5 litre'de.
Motosiklet, sıvıları dahil 250 kilo. Şehir içi için çok ağır kalabilir ama alışırsın. Bildiğin R1150 GS ile aynı kiloda.
Yazın radyatörün çift tarafında fan olduğu için sıcaklık direk bacaklarına vurur, pişirir. Kışın ise çok işine yarar.
100 beygirin üstünde gücü var, aslında kullanımı kolay ama biraz tehlikeli olabilir.
ABS'nin yanında CBS var ve bana göre ABS'den daha önemli bir sistem. Yanına ABS eklenince de frenleri en başarılı motosikletler arasına giriyor.
Motosiklet uzun ömürlü, sadece periyodik bakımlarla 200.000 km görenler var. Bu durumda v4 motordan kaynaklanıyor. Sorunsuz bir motosiklet diyebilirim.
İkinci el piyasası kötü, hatta çok kötü diyebiliriz. Motosiklet şahane ama bizim ülkemizde değeri çok bilinmiyor. Uzun yıllar bineceksen sorun değil ama 2-3 yıl içinde satacaksan, biraz sıkıntıya sokabilir seni. Birde benim dikkatimi çeken, herkes neredeyse kafasına göre fiyat belirlemiş. Piyasasında bir düzen yok.
Oturma pozisyonu hem sürücü için hem artçı için rahat sayılır. Artçılı kullanım için tasarlanmış o yüzden torkuda yerinde.
Hatırlamadığım şeyler varsa sonra eklerim. Fakat şunu belirtmem gerekir, önceki motosikletinden sonra bu motosiklet hem ağırlığı hem gücü ile biraz zorlayabilir seni. Ayrıca bu motosiklete koruma takozu takmak gibi bir seçenek yok, yer yok çünkü. Bu sebeple Allah korusun düşersen, tek bir yan grenajının fiyatı 1500 lira yanlış hatırlamıyorsam.
Bu motosikleti de ihtiyaçlarına göre çok ince eleyip sık dokuman gerekir. Muazzam bir motosiklet ama eksi yönleri de hesaba katılması gerekecek kadar önemli.
evet koruma takozu için yer göremedim bende...ağırlığına alışırım diye düşünüyorum ki şehir içinde çok kullanacağımı düşünmüyorum...en azından cbr gibi sürekli işe gidip gelmem sanırım...piyasasının kötü olmassını ise anlamak güç...ben bir kere gördük tek olumsuz yanı sesiydi ve hiç bunu almayı düşüneceğim aklıma gelmezdi ama birden kanım kaynadı...
aklına gelen bişey olursa bildirirsen sevinirim...
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kawasaki-zzr-plakali-kawasaki-er6-f-2006-model-105596515/detay
arkadaşlar motorun sahibini tanıyan motoru bilen varmı?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kawasaki-zzr-plakali-kawasaki-er6-f-2006-model-105596515/detay
arkadaşlar motorun sahibini tanıyan motoru bilen varmı?
" http://www.scooturk.net/showthread.php?t=8809 "
Selçuk senin makinadan sonra pek tatmin edici gelmeyecektir onu söyleyeyim sana aynı motorun çıplak versiyonunu kullanan biri olarakOnun dışında, bastığın zaman ne kadar yakıyodun bilmiyorum ama senle beraber Koray Suphi falan Haymanaya giderken geri dönüp de Atilla Abinin oraya gitmiştik ya, o gezi de ben dip gaz gittim çevre yolunda, 6 litre yaktım, yani 6 nın üzerine çıkmazsın bu makinada
O açıdan senin GSR dan avantajlı ama gazı açtın mı yırtma konusunda geride kalır baya haberin olsun, istersen almadan önce bi dene bizim makinaları, kafanda bi fikir olur. Aklında, gönlünde ne varsa onu alırsın inşallah, insan çok mutl oluyor valla alınca kendimden biliyorum
![]()
Beyler bayanlar,
Bazı arkadaşlara fiilen söylemiş olmakla beraber şu konuyu okuyunca burda da yazayım dedim,
Şu konuda adamın başına gelenleri okudukca kendimi bir kez daha tebrik ettim,
Zira yıllık 300 küsür tl ye özel hayat sigortası yaptırmıştım geçen sene bu senede yeniledim tekrardan,
ve motosiklet kazalarınıda kapsayan bir sigorta idi bu,
Bunun içerisinde özel hastane masrafınız özel ambulansınız ve olası bir uzuv kopmasına binaen yahut ölürseniz(Allah Göstermesin) yüklü bir teminat alıyorsunuz ayrıca hastanede kaldığınız gün kadar size yatırdığınız paraya oranla günlük para veriliyor.
Yukarıdaki yazılanları okuyunca aylık 30 küsür tl vereceğiniz bir özel hayat sigortası bence paha biçilemez...
Cidden hiç bişey zorunlu sigortanın en az 150 lira olduğu düşünülürse. Hayır benim anlamadım bir araba bölünmüş karayolunun karşısına geçip refüjleri direkleri parçalayıp 4-5 arabayı haşat edebiliyor bide üzerine 2-3 kişiyi öldürebiliyor ama motosiklet sigortasının arabalardan pahalı çıktığı durumlar bile olabiliyor. 405 lira fiyat verdiler hiç kazası olmayan istanbul plakalı motoruma. Sonra axa'dan sigortamı uzattım 141tl'ye. Bir motor diğer araçlara ve yol işaret ve işaretçilerine ne kadar zarar verebilirki ? bunlar kesin motosiklet severlerin cebini boşaltacak yer buldu :farao:Bende Ferdi Kaza Sigortası yaptırdım.
75 TL 1 yıllık, hiç birşey değil, herkesin ama özellikle motosiklet kullananların yaptırması gerektiğini düşünüyorum...
Hala 7000 devir civarlarında aynı hazzı ve anlamsız gülümsemeyi yaşıyorum kaskın içersinde![]()
geldi geldi.
Ama hava çok soğuk. Motor pantolonu ile beraber olmuyo.
normal pantolon üstüne giyiliyo.
Bahar aylarında kullanılır yani...
Beyler bayanlar,
Bazı arkadaşlara fiilen söylemiş olmakla beraber şu konuyu okuyunca burda da yazayım dedim,
.....................
Şu konuda adamın başına gelenleri okudukca kendimi bir kez daha tebrik ettim,
Zira yıllık 300 küsür tl ye özel hayat sigortası yaptırmıştım geçen sene bu senede yeniledim tekrardan,
ve motosiklet kazalarınıda kapsayan bir sigorta idi bu,
Bunun içerisinde özel hastane masrafınız özel ambulansınız ve olası bir uzuv kopmasına binaen yahut ölürseniz(Allah Göstermesin) yüklü bir teminat alıyorsunuz ayrıca hastanede kaldığınız gün kadar size yatırdığınız paraya oranla günlük para veriliyor.
Yukarıdaki yazılanları okuyunca aylık 30 küsür tl vereceğiniz bir özel hayat sigortası bence paha biçilemez...
Dostum önemli olan orta büyüklükte bir motosikletin lada samara gibi bir arabayla taşınamayacağını deneyerek öğrenmiş olduk ve herkes tatmin olmuş şekilde evine döndü. Lakin yunusun koltuğu ve ses sistemi kablosunu vahşice sökerken tekrar montajını yapacağı sözü askıda kaldı. Ben onun bu davranışını asla yüzüne vurmuyorum ve ekliyorum; "motor motor dediğin nedir ki gülüm, ben sizin için gerekirse arabamın sağ stop lambasını kırarım"Ayrıca başta arabasına resmen tecavüzde bulunduğumuz buğra olmak üzere yunus arkadaşımdan da bugün için kusuruma bakmamalarını diliyorum... Zaten buğranın ki çok önemli bir mevzu değil, aracının lpg ve ses sistemine ~4.000 TL lik zaiyat verdik. Biraz da kaporta ve far grubuna yüklendik, okadar. Olmadı ama, kısmet değilmiş
![]()