[Ankara - MT]

Yalan mı olm doktordan satılık ne demek arkadaş nasıl bir olay bu anlamıyorum daha doğrusu bu ifadenin rağbet görmesine bir anlam veremiyorum , tahsilsiz ama motoruna arabasına çocuğu gibi bakan bir sürü insan var bu ayrım nedir , doktorlar redline'a girmiyomu hırpalamıyo mu yani motorlarını arabalarını , çok mu iyi bakıyolar araçlarına , tıp fakültelerinde mekanik dersi falan da mı gösteriliyor yoksa .

Şimdi sana hak veriyorum ama hemen gaza gelip çıldırma :) Benim ilk eğitim aldığım yerde egzozu değişmiş bir CBR250 kullanan doktor vardı :) Çok da temiz kullanmıyordu. Hatta vakti olmadığı için çok da ilgilenemediğini söylemişti eğer yanlış hatırlamıyorsam.

ABS insanı köreltirmiş, kapanabilen abs olurmuş, usta sürücü ABS ne gerek varmış falan filan... Arkadaş ''Sen frenlemeyi doğru yapıyorsan zaten ABS DEVREYE GİRMEZ.... ABS sen frenlemeyi doğru yapamadığında(ve/veya) , yolda gizli buz falan varsa motor kayacaksa,devrilecekse,teker kitleyecekse DEVREYE GİRER '' ''Diğer bir deyişle DOĞRU FREN YAPSAN bile yol buz vs. gibi bir nedenle motor kayacaksa, teker kitlenecekse bunu ÖNLER ve İNSANI KURTARIR'' ... Serhat Klavuz Hoca ''derste aynen şunu söyledi benim motor ABS li toplasan ABS 10 kere devreye girmemiştir''....Adam usta ama o bile hiç devreye girmedi demiyor... Ama kardeşim ABS'ye bir kere ihtiyacın olur o da hayat kurtarır.... Erhan bence 1000 TL farkı MUTLAKA ÖDE.... Motorun ABS li olsun ama sen öyle frenleki ABS hiç devrye girmesin...
Kardeşim bu PARATONER gibi TOPRAKLAMA gibi birşeydir DOĞRU FRENİ biliyorsan zaten ABS devreye girmez.. Devreye giriyorsa bil ki ABS olmasaydı YERDEYDİN, motorda da 2000 TL MASRAF VARDI ...Yazmayacaktım ama nerdeyse ABS den vazgeçecen arkadaş..

Osman abi tercüman olduğun için sağol. Hatta ben de şunu ekliyorum, ABS insanı köreltmez, bol bol abs yi devreye sokmayacak şekilde "fren çalışması" yaparsan frenlemede oldukça ilerlersin. ABS ile de kendini geliştirebilirsin yani İSTERSEN.

Alan alır almayan almaz orası beni ilgilendirmez de, ABS ye laf ederken 2 değil 3-5 kere düşünmek gerek diyorum ben.

Hatta Serhet Klavuz gösterdiği bir videoda viraj çıkışı yolda durmuş bir araba önde, karşı şeritten gelen araç sonrası arabaya patlayan motoru anlatırken, yolda ıslaklık vare ama motorda ABS olsaydı adam patlamaktan kurtulurdu dedi.. çok net hatırlıyorum.. :).... Patlamak falan benim tabirlerimdir o çarpmazdı falan demişti..:)

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
ABS insanı köreltirmiş, kapanabilen abs olurmuş, usta sürücü ABS ne gerek varmış falan filan... Arkadaş ''Sen frenlemeyi doğru yapıyorsan zaten ABS DEVREYE GİRMEZ.... ABS sen frenlemeyi doğru yapamadığında(ve/veya) , yolda gizli buz falan varsa motor kayacaksa,devrilecekse,teker kitleyecekse DEVREYE GİRER '' ''Diğer bir deyişle DOĞRU FREN YAPSAN bile yol buz vs. gibi bir nedenle motor kayacaksa, teker kitlenecekse bunu ÖNLER ve İNSANI KURTARIR'' ... Serhat Klavuz Hoca ''derste aynen şunu söyledi benim motor ABS li toplasan ABS 10 kere devreye girmemiştir''....Adam usta ama o bile hiç devreye girmedi demiyor... Ama kardeşim ABS'ye bir kere ihtiyacın olur o da hayat kurtarır.... Erhan bence 1000 TL farkı MUTLAKA ÖDE.... Motorun ABS li olsun ama sen öyle frenleki ABS hiç devrye girmesin...
Kardeşim bu PARATONER gibi TOPRAKLAMA gibi birşeydir DOĞRU FRENİ biliyorsan zaten ABS devreye girmez.. Devreye giriyorsa bil ki ABS olmasaydı YERDEYDİN, motorda da 2000 TL MASRAF VARDI ...Yazmayacaktım ama nerdeyse ABS den vazgeçecen arkadaş..

Yürrü be koçum kim tutar seni , veliaht yetiştiricem seni kendime. Ben emekli olunca sen fırçalıycan gurubu ....

Adam doğru söylüyor beyler üçün beşin hesabını yapmayın , bu kumarda ortaya koyduğunuzun kendi canınız olduğunu unutmayın.

(Hocanız parasızlıktan biniyor ABS siz motora ama ilk fırsatta bu durum değişecek)

uslubum sert olmus galiba..benim ne hattime grubu ve/veya insanlari firçalamak...O HOCALARIN İŞİ ..
motosiklet bilgim çok az.bildigim bir iki şeyden birisi ABS olunca birde Erhani abs den vazgeciyormus gibi gorunce paylaşmak istedim sadece...

Motosikleti
VFR1200X
Klavyelerinden kıvılcım çıkartarak muhalefet olanları not aldım. İleride pahalı, güzel ve büyük ama abs si olmayan bir motor aldıklarında onlara iki çift lafım olacak. abs olayını uzatmayacağım sadece ben kullandıktan sonra ne ya bu kendi kendine triplere giriyor dedim (ön teker son ana kadar devreye girmiyor ona lafım yok). abs devreye girmeseymiş düşermişim demek ki. Benim motorda gizli abs mi var acaba kar, kum, 30cm su birikintisi, ıslak çimen gibi yerlerde gezinirken şansa düşmemişim. Neyse bugün abs taraftarı super motocuda görmüş oldum bir yaşıma daha girdim. göründüğü üzere eğitim şart ve abs şart diyorum :cat:
Not: aslında zaten ben abs li araba taraftarıyım bu motor konusuna hiç girmemeliydim bu son pişmanlığım olacak inşallah :)

osman abi iyi yaptın yazmakla...özellikle viraj konusu benim tamamen aklımdan çıkmıştı...nedense hep kendimi düz yolda frenleyeceğim diye şartlandırımışım..senin o viraj durumunu yazman şimşekleri çaktırdı gözümde...bakalım yarın adamla telde pazarlığımı yaparım....

okan hocam pazar günü müsait olursan seni istediğin yerden alsam bakabilir miyiz motora...

osman abi iyi yaptın yazmakla...özellikle viraj konusu benim tamamen aklımdan çıkmıştı...nedense hep kendimi düz yolda frenleyeceğim diye şartlandırımışım..senin o viraj durumunu yazman şimşekleri çaktırdı gözümde...bakalım yarın adamla telde pazarlığımı yaparım....

okan hocam pazar günü müsait olursan seni istediğin yerden alsam bakabilir miyiz motora...
Erhan'ım yaw ben ağlamak istiyorum :salut:
Bir zamanlar bi genç vardı acemi maymun gibi Fazer Fazeer Fazeeer diye ağlıyordu ve gidip Shadow almıştı hani hatırladınızmı? O genç işte benim. Alırsan biresim çektirebilirim dimi :pale:

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:38 ----------

Arkadaşlar herkese merhaba eğer her şey planladığım gibi giderse bu ay sonuna ben de bir Ankara'lı motorcu olacağım. Dün Soner abi (Atom Karınca Soner) ile görüştüm motor derslerine başladım. Fazer almayı planlıyorum (2006 - 2008 arası). Bu arada afiyet olsun :)
Hatırladınız mı? :salut:

Erhan'ım yaw ben ağlamak istiyorum :salut:
Bir zamanlar bi genç vardı acemi maymun gibi Fazer Fazeer Fazeeer diye ağlıyordu ve gidip Shadow almıştı hani hatırladınızmı? O genç işte benim. Alırsan biresim çektirebilirim dimi :pale:

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:38 ----------

Hatırladınız mı? :salut:

ehehe hatırlıyorum, söyleyip tepkiyle karşılaşmıştın...sonra da soner hoca shadow aldırmıştı sanırım sana...:)

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:37 ----------

[/COLOR]Arkadaşlar bu arada motoru aldım 2008 Honda VT750 Shadow 12.300 Km'de(gerçek kilometre). Aldığım adam iş adamı zengin birisi 2-3 tane motoru vardı Soner Hoca'nın ısrarı üzerine bana sattı çarşamba günü üzerime alıyorum bu ay sonundan sonra bende sizlerle gezilere gelmek isterim :queen:
Amanin burdada bebişimi almışım ya :mrgreen:

Neyse bugün abs taraftarı super motocuda görmüş oldum bir yaşıma daha girdim. göründüğü üzere eğitim şart ve abs şart diyorum :cat:

Böyle bir kriter olabilir mi? "Ben süpermotocuyum ozaman ABS nin Fazer gibi motorlardaki faydalarını inkar etmeliyim" midir yani olay :) (ayrıca "süpermotocu" nedir yav...)

Süpermotolarda da abs olsun demişim gibi yaklaşmışsın olaya. En iyisi "ABS insanı tembelleştiriyor üstelik çok küstah bir sistem!, ben istemeden nasıl devreye girer" demeliyim :)

Oldu olacak ABS nin çalışma prensibini de eleştirelim.

Senin demek istediğini anlıyorum ama tanıdığım birisi Fazer alacakken ona ABS nin faydalarını anlatmak ile süpermoto kullanmak alakalı olması gereken şeyler değil bana göre.

Böyle bir kriter olabilir mi? "Ben süpermotocuyum ozaman ABS nin Fazer gibi motorlardaki faydalarını inkar etmeliyim" midir yani olay :) (ayrıca "süpermotocu" nedir yav...)

Süpermotolarda da abs olsun demişim gibi yaklaşmışsın olaya. En iyisi "ABS insanı tembelleştiriyor üstelik çok küstah bir sistem!, ben istemeden nasıl devreye girer" demeliyim :)

Oldu olacak ABS nin çalışma prensibini de eleştirelim.

Senin demek istediğini anlıyorum ama tanıdığım birisi Fazer alacakken ona ABS nin faydalarını anlatmak ile süpermoto kullanmak alakalı olması gereken şeyler değil bana göre.

la bizde 3 tane motor aldık bi allahın kuluda abs'nin "a" sının esamesini okumadı ya la!
bu arada turgay müdürü tebrik ediyorum :queen: seviyeyi olması gerekn yere çekmiş ::gazla::

Seviye yine yükselmiş, iş başa düştü ;

[url]http://b1301.hizliresim.com/15/b/htwrc.jpg[/url]

unutmadan;
Ateisler hadi bunuda açıklasın iki teker üzerinde dayanıksız durmuş bu er6??

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Turgaycım gözlerinden öpüyorum seni, özellikle motorun renginin seçiminde göstemiş olduğun özen dikkatimi çekti :)

---------- Post added at 03:51 ---------- Previous post was at 03:43 ----------

Ulen seviye seviye diyorsunuz,

Alın size seviye , biraz önce forumda aşağıdaki mesaja rasladım yiyosa bu seviyeye ininde görelim.

ankarada benım racer200 ünkide hep donar sıkışırdı...
genelde karbüratördeki piston kısmından donar..çakmakla 20-25 sn ısıttıkdan sonra hemen çözülürdü...

O fazera karenaj ne yakışır var ya Erhan, naked almadın bari kenara bir 300-400$ ayır da o balık kılıklı motor adama benzesin :D

user962_pic2269_1231868136.jpg

199586d1273769206-upgrade-time-fz6.jpg

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:07 ----------

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar