Eyvallah hacilar, gazdan ya da frenden değil, 2.vitese atınca oldu olan, debriyajı sıktım, 2 ye attım, debriyajı özellikle yavaş bıraktım çünkü biliyorum ki arka lastik kilitlenebilir ve o da ne, evet kilitleniyor, 10-15 ile giderken buzun üzerinde, arkanın iki saniye kilitlenmesini müteakip debriyaja asılıp tekeri tekrar döndürmeye çalışan ben, o sırada yolda 8 çizip nerdeyse tam bir tur motordan düşmeden dönüp daha sonra ..kerim böyle aşkın ızdırabını diyerek yere kapak oldum. Latik kilitlenmemiş de olabilir, ABS var ama 7-8 km gibi bir hızın altında çalışmıyor, o sırada 10-15 gibi bir hızım olması lazım, muhtemelen arka kilitlenmediyse bile debriyajı bırakınca sapıttı işte. İşin enteresan tarafı sağ koruma demiri darbe almış ve grenaja doğru gelmiş, zaten arada 2-3 santim vardı normalde de ama sol aynam kırılıyor o da sadece aynayı sabitleyen parça, anlayamadım tam olarak, başım dönmüştü de biraz.
S2 anladığım kadarıyla 2006 sonrası çıkan 98 beygirlik model, aynısının bir de 78 liği var. Eskiye göre arka salıncak değişmiş, ön süspansiyonda iyileştirme yapmışlar, ön grenaj da hafif oynamışlar, göstergeler farklı, devir analog hız dijital olmuş, en önemli dedikleri hikaye beyinde yeni bir programlama ile daha iyi gaz tepkisi yaptıklarını söylüyorlar ama deneyenlere sormak lazım. Ön fren kaliperleri değişmiş, katalitik konvertör elden geçmiş, koltuk şekli biraz değişmiş ve artçı pegleri değişmiş.
Kaynak :
http://en.wikipedia.org/wiki/Yamaha_FZ6