[Ankara - MT]

beyler günaydın;

sabah iş yerine gelirken yokuş aşağı inerken yokuşun sonunda ışık vardı...benim hızımda 10-15 km. 10 metre kala arka frene basınca teker yaldır yaldır kaydı...fazla bastığımı da düşünmüyorum...normal mi acaba?

bi de ışık kuyruğunun en sonundayken en öne geçmek paha biçilemez:)

yokuş aşağı inerken motorun ağırlığı önde olur, arka fren örnekte görüldüğü üzere stabiliteyi bozmaktan başka hiçbir şeye yaramaz. ÖZellikle yokuş inerken sadece ön fren kullanmak gerekir onun haricinde de motosikleti durduran ön frendir. Arka fren sadece frenaj esnasında dengeye yardımcıdır.
Acemilik süresince arka fren kullanmaktan kaçının derim.
teoride %70 ön %30 arka fren falan denir ama panik fren esnasında bunu yapabilecek ve de arka freni kitlemeden bunu yapabilecek babyiğit sayısı azdır o yüzden ani durumlarda tek frene ki o da ön frendir konsantre olmak en sağlıklısıdır.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:40 ----------

1-)Nezih77+1
2-)GaCCaLL
3-)koray
4-)Chopperrider-Emir

1-)Nezih77+1
2-)GaCCaLL
3-)koray
4-)Chopperrider-Emir
5-)Bulent78

Ulen hava kapadi, simdi hava durumuna baktim, haftasonu yagis gozukuyor, yine kufretmeye basladim icimden. Neyse bugunluk yagmur gozukmuyor. Bir de beyler simdi mesrutiyetten girince 3. sokak sagli sollu selanik. Huseyin sola giriceksin dedi ama sokak ters yon, tersten girebilir miyim, yakin midir mesrutiyet tarafina, yoksa asagidan dolanip yuksel caddesinden falan mi girmem daha uygun olur, ulen hergun gordugum cafelerden biri kesin de adini bilmiyorum iste, gorunce kesin bu muymus ormanci diyecegimden eminim.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
o yol trafiğe kapalı olduğu için ters yön olması sorun değil:mrgreen:meşrutiyetten girince zaten sola girince bir kaç bina sonra.

abiler, beyler;

sadece arka lastiği değiştirmek nasıl bir fikir..2000 lm şu an lastikler ama arka beni psikolojik olarak rahatsız ediyo...

abiler, beyler;

sadece arka lastiği değiştirmek nasıl bir fikir..2000 lm şu an lastikler ama arka beni psikolojik olarak rahatsız ediyo...

güzel fikir bence senin lastikler sert de değildi erhan ama cidden kayıyordu belkide o aletin doğası gereği biraz arkası hafif kalmakta zira benim f650de arka lastiği kitlemem için sağlam frenlemem gerekiyor önceki bayat lastiklerimde dahi 2 kişi isem kitlemiyordu nerdeyse ama tek kişiyken slolom yaparak kaydığımı iyi hatırlıyorum yeni lastikte ise kaymadım hiç değiştiripde beklediğin performansı alamazsan üzülürsünde bence senin lastiklerin dot tarihide 2010 du hani bayat lastik de değil marka modeli ne buraya yaz ki araştıralım kaucuk oranı nedir yahut hiç mi kaucuk yoktur direk nylonmudur ona göre karar vermek daha mantıklı...

abiler, beyler;

bence değişecekse ikisi birden değişmeli diye düşünnüyorum.tek değişse bile çok stabil olmaz gibime geliyor.

abiler, beyler;

cbr serisinin üstünde yanılmıyorsam kore mali bi lastik oluyodu fabrika çıkışı, performans olarak çok iyi olmasa da seninki gibi yeni bi motorda fazla bir sıkıntı yaratmasa gerek, freni dengeli kullanmaya çalış özellikle yokuş aşağı arka frene yüklenme , benim arka fren hissiyatım hemen hemen hiç yok gibi bir şey nerdeyse, kampana olmasından ötürü sanırım, ama sen dengeli kullanırsan o lastikler seni acemiliğini atana kadar en azından bu sezon idare eder bence pek acele etmene gerek yok .Viraz &ı slak-kaygan zemin ve eğimli yollarda biraz daha dikkatli olman yeterli .

Erhan lastiklerden şikayetçi ise tek değil ikisini birden değiştir. psikolojik olarak rahat olursan daha kolay adapte olursun. ön frenajın durdurma oranı daha yüksek olduğundan bu sefer "ön teker iyi değil di ya" diyebilirsin.

ve ilk zamanlar fazla gaz açma :) ne kadar uygulayabilirsin bilmiyorum ama fazla basma yani

güzel fikir bence senin lastikler sert de değildi erhan ama cidden kayıyordu belkide o aletin doğası gereği biraz arkası hafif kalmakta zira benim f650de arka lastiği kitlemem için sağlam frenlemem gerekiyor önceki bayat lastiklerimde dahi 2 kişi isem kitlemiyordu nerdeyse ama tek kişiyken slolom yaparak kaydığımı iyi hatırlıyorum yeni lastikte ise kaymadım hiç değiştiripde beklediğin performansı alamazsan üzülürsünde bence senin lastiklerin dot tarihide 2010 du hani bayat lastik de değil marka modeli ne buraya yaz ki araştıralım kaucuk oranı nedir yahut hiç mi kaucuk yoktur direk nylonmudur ona göre karar vermek daha mantıklı...

benim lastik bu

bu akşam saat 19:30 ormancı cafe selanik caddesi.
1-)Nezih77+1
2-)GaCCaLL
3-)koray
4-)Chopperrider-Emir

Motora yeni başladıysanız iyi lastik - kötü lastik veya yeni lastik - aşınmış lastik arasındaki farkı reel olarak anlamak güçtür. bence zaman tanıyın sürüşünüz rahatlayınca aslında lastiklerin yeterli olduğunu göreceksiniz. limit viraj yapmaya çalışmıyorsanız tabi :)

Motora yeni başladıysanız iyi lastik - kötü lastik veya yeni lastik - aşınmış lastik arasındaki farkı reel olarak anlamak güçtür. bence zaman tanıyın sürüşünüz rahatlayınca aslında lastiklerin yeterli olduğunu göreceksiniz. limit viraj yapmaya çalışmıyorsanız tabi :)

yok hocam limit viraj ne haddimize...kendi tecrübesizliğimizden kaynaklanan hatalar sonucunda psikolojik olarak kötü hissetmemiz sebep..ama ustalar hele bi alış diyosa vardır bi bildikleri...

Forumdan Uzaklaştırıldı
lastiği görseydim bir yorum yapardımda.., yunus abi kaydırmış, değiş diyormu? diyorsa en azından arkayı değiştirmekte fayda var.. ön lastik gidonunda hareketli olmasndan fazla aşnmaz, arka virajlarda, kalkışlarda, duruşlarda, süratte her harekette aşınır.. birde şimdi sen abiyane tabirle araba gibi kullanıyorsun, motoru olabildiğince dik kullandığın içinde çok fark etmez kanımca..

1-)Nezih77+1
2-)GaCCaLL
3-)koray
4-)Chopperrider-Emir
5-)Buğra
6-)Hakan

Forumdan Uzaklaştırıldı
1-)Nezih77+1
2-)GaCCaLL
3-)koray
4-)Chopperrider-Emir
5-)Buğra
6-)Hakan

Arkadaş yukarda kendimi eklemiştim, siz beni çıkarmışsınız, bak istemiyosanız yüzüme söyleyin, böyle ali cengiz oyunlarıyla uğraşmayın:)
19:30 da ormancının önünden bi geçeyim bakayım içeri çağıran olacak mı?

Arkadaş yukarda kendimi eklemiştim, siz beni çıkarmışsınız, bak istemiyosanız yüzüme söyleyin, böyle ali cengiz oyunlarıyla uğraşmayın:)
19:30 da ormancının önünden bi geçeyim bakayım içeri çağıran olacak mı?

Hahahahaa harbiden Bülent abi'nin günahı ne?... (Hakanın işiymiş)

O değilde 19 mayıs için İstanbul'da kortej var. Bizde Ankara olarak planlamaya başlasak duyursak iyi olmaz mı?

Bayrağını al gel gibi yapsak, ne bileyim Kızılay'dan Anıtkabir'e nasıl olur...?

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:54 ----------

Bülent abi senin imzanda yazanlar daha önce Türkçe değilmiydi ne oldu?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar