Resmi varsa göstersene motorunu !
Hani nerde alamadım..
Hani nerde alamadım..
Son düzenleme:
mrb bende burdayım arkadaşlar ank taşınalı 7 ay oldu motor hevesim vardı dün aldım jinlum ama sürmeyi bilmiyorum dün akşam cıktım örenmek icin benzinciye benzin almak icin urarken girişte düştüm ank arkadaşlar yokmu bana motor sürmesini öretecek
Öyle tabi..
Ama sanırım ODTÜ den-Bilkent üzerinden Ümitköye yol var ....diye biliyorum ben..
Trafiğe girmeden oradan da gelebilirsin..Yoksa da cross yaparak gelirsin..
Arkadasım yaptıgın iş degil hele bu havalarda hiç bu işe girişme kendini motordan soğutma hem bu motor olayı bisiklet gibi degil bin git diye bişe yok ayrıca senin ehliyetinde yoktur sanırsam kaskın korumaların varmı onları sormuyorum bile ilk iş ehliyet kursuna yazıl yoksa başın çok ağrır...
Gençler,
YBR nin mi yoksa CBF nin mi kullanımı daha güzel? Ne dersiniz?
Fikri olan varsa paylaşırsa memnun olurum..
ikiside güzel ybr daha hafif manevra kabiliyeti daha yüksek parcası daha ucuz sesi daha güzel torku daha iyi
lem şakacı suku. yeberenin torku 9,5 lam cbfnin 12,7 sayın ayu :mrgreen:
bakın beldeyama sitesine
YBR'nin torku daha iyi değildir
Küçük bir teknik bilgi verelim.
İki motosikletinde resmi sitesindeki bilgiler şöyle diyor:
Maksimum Tork (N/m)
YBR 125 : 6500DD / 9,5 Nm
CBF 150 : 5250DD / 12,7 Nm
Maksimum Güç (Hp)
YBR 125 : 7800DD / 10,1Hp
CBF 150 : 7000DD / 11,1Hp
Manevra kabiliyeti yani gidon dönüş açısı YBR125'te daha iyi, sıkışık trafikte bu bir avantaj,
ses konusu görecelidir ama YBR'nin egzost tasarımına bakarsak bence CBF150'den iyi,
tork karşılaştırması ise yukarıdaki verilerden belli oluyor.
Fakat ağırlıklar işin içine girince olay değişiyor. CBF150 140kg, YBR125 ise 110kg aradaki 30 kiloluk fark, CBF150'nin teknik üstünlüğünü YBR ile eşitler hale getiriyor. Gerçi daha ağır motosiklet rüzgar savurmalarına karşı yola tutunabilme açısından daha iyidir. Yakıt tüketimlerindede ciddi bir fark yok. Sele olarak CBF biraz daha geniş ve rahat. Onun haricinde iki motosiklette kalitelidir. YBR'nin yedek parçası CBF'ye nazaran biraz daha ucuzdur.
Eğer sırf şehir içinde kullanacağım derseniz YBR'yi, hem şehir içi hemde arada bir 200-300km açılırım diyorsanız CBF'yi tavsiye ederim. YBR ile uzun yol yapılmıyormu? elbette yapılıyor ama aradaki ufak farklar uzun yolculuklarda daha belirgin hale geliyor.
Ekleme : Eğer bu ikisinden birini alacaksanız iki motoruda kullanmadan karar vermeyin. Bizim beğendiğimizi başka bir kullanıcı beğenmeyebiliyor. Kendi segmentlerinde çok satan modeller oldukları için bir çok bayii ufak bir test sürüşü yaptırır bu modellerle. İkisinide deneyip kendi kararınızı vermeniz en doğrusudur.
iyi akşamlar herkese.
bu yeni gelen arkadaşların isim yaş meslek ve semt bilgilerini alabilirsek iyi olur. baran ve daha önce yazmadıysa serdarmert abi de yazarsa iyi olur.
Bende...memnun olduk![]()
adım baran odtü deyim.1.sınıf uluslarası ilişkiler bölümündeyim.motor alalı 1 ay oldu.ehliyet var tecrübe yok.600 km yi devirdim daha sadece.istanbulluyum.bla bla bladaha ne diyeyim.motor kullanan her insanla tanışmak isterim
motoru hayatımın merkezine koyarak aldım.