CC Yükseltme - Motor Önerisi

Merhaba, 1.5 senedir pcx kullanıyorum çok memnunum fakat biraz daha atik, hızlı bir şeyler istiyorum. Max speed çok önemli değil 120-130 görse bile kafi fakat torklu olmasını istiyorum. Aklımda güncel olarak Xmax 250 var fakat sizden de öneri almak istedim. Scooter öncelikli ama viteslide önerebilirsiniz bi bakarım. İstanbulda yaşıyorum ve iş yerine gitmek için her gün 15 temmuz köprüsünden geçiyorum, genelde otobandan iş yerine gidiyorum trafik çok bağlamıyor. Bütçem max 300-350 civarı daha fazlasını vermek istemiyorum. Yaşım 22 çok yaşlı motorlar olmasın :D

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
Trident 660, cb,cl 250, tracer 7, mt25 250-700 cc arası vitesli ve sürüş modu olan motosikletlere bakabilirsin hocam.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Scooter olacaksa Beverly / ya da Aprillia Sr gt 400.

22 yaşında olman itibariyle Gt 400 daha çok hitap edebilir. Tavsiye ettiğim motorlardan ikiside it gibi gider, çoğu rakibinden çok daha konforludur. Herhangi bir 250cc ile aynı yakar. Bakım aralığı avrupada 10.000km'de bir. Ancak TR'de 6000km'de bir olarak uygulanıyor. Sıfırlarda ısıtmalı elcik (emin değilim ama ilave olarak belki ısıtmalı sele ile) geliyor.
250cc motora aynı parayı ödeme gözetim vergisi ayağına.

Hala nasıl önerilmemiş bilmiyorum, vitesli olacaksa seçenek belli zaten v-strom 650

TŞK.

Motosikleti
K 1600 GTL
Scooter olacaksa Beverly / ya da Aprillia Sr gt 400.

22 yaşında olman itibariyle Gt 400 daha çok hitap edebilir. Tavsiye ettiğim motorlardan ikiside it gibi gider, çoğu rakibinden çok daha konforludur. Herhangi bir 250cc ile aynı yakar. Bakım aralığı avrupada 10.000km'de bir. Ancak TR'de 6000km'de bir olarak uygulanıyor. Sıfırlarda ısıtmalı elcik (emin değilim ama ilave olarak belki ısıtmalı sele ile) geliyor.
250cc motora aynı parayı ödeme gözetim vergisi ayağına.

Hala nasıl önerilmemiş bilmiyorum, vitesli olacaksa seçenek belli zaten v-strom 650

TŞK.
V-strom 650 kullandın mı? kullandıysan yorumunu merak ediyorum....

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
V-strom 650 kullandın mı? kullandıysan yorumunu merak ediyorum....

Kullandım.
Hala kullandığım motoru haftada 1-2 kere görüyorum. Çok yakın arkadaşımda var. 15 sene falan yurtdışında yaşadı o ara koptuk tabi, TR'ye döndüğünden haberim yoktu, o ara satın almış. Benim Gs'i vermiştim büyüt şu motoru diye, bende onun Vstrom'u kullanmıştım. Kullandığım rota 20-25km civarı. GS'ten inip V-Strom'a binince sıkıcı gelmişti. Geçen sene 10. ayda sattığımdan beri büyük bir motorum yok. Ama sıkıcılık konusunda hala fikrimin değişeceğini düşünmüyorum. Ancak yakın zamanda kullandığım ve @Cyan 'a bahsettiğim V2S ile karşılaştırayım mesela.
Milletin çok iyi olmuş titreşim kalmamış dediği V2S'te yaşadığım (6000 devir civarı) bu motor uzun yolda 120-130km hızda el ayak uyuşturur dediğim rahatsız edici titreşimleri v-stromda hiç bir devirde yaşadığımı hatırlamıyorum. İkiside V motor sonuçta.
Performans açısından hiç tatmin edici değil. Uçup kaçmıyor, ağır hissettirmişti, üstünde de izmir asfaltını hiç sevmeyen kötü bi lastik vardı(brigestone battlax) yatırıp kaldıramadım pek. Ama a noktasınan b noktasına biraz hacimli, görece az masraflı ve sıfır scooter'ların 500 binleri bulduğu bi piyasada 2-3 yaşında 10k km'lerde bir motoru 500 bin civarı alabiliyor olmak güzel. Bu gözle bakınca gayet yeterli. Tipini beğenmiyorum bu arada.

Motosikleti
SYM JetX 125 2026
Xmax 250 güzeldir, 2024 modelini belirttiğin bütçeye bulursun. Sıfır önerisi istiyorsan o bütçeye SYM ADX 250 E5+ modelini de öneririm.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
... V2S'te yaşadığım (6000 devir civarı) bu motor uzun yolda 120-130km hızda el ayak uyuşturur dediğim rahatsız edici titreşimleri v-stromda hiç bir devirde yaşadığımı hatırlamıyorum. İkiside V motor sonuçta. ...
Tüh, F900GSA'de de 6000'de acayip / uzun süre tahammül edilmeyecek bir titreşim vardı ama çok önemsememiştim çünkü 6000'de 6. viteste 160 falan gidiyordu. Şahsen o süratte çok kullanmam zaten, konforlu bir 140-150 bana yeter de artar bile. V2S de benzer o zaman? 6000'de kaç gidiyor? F900GSA kadar rahat gidiyordur?

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Abi Bmw'ye göre daha yüksek devir çevirmesiyle beraber vites oranlarından dolayı daha düşük hızlarda daha yüksek devirlerde kalıyor diye hatırlıyorum. F900GSA için daha titreşimli deniliyor. Benim için önemli olan kendi seyir hızımda titreşim olup olmaması açıkçası. 80-90'la gidildiğinde hemen hiç bir motorda titreşim yok. Sonuçta hatrı sayılır miktarda kilometremi milletin titreşimden bi yere gidilmez dediği Harleyler ve Boxer titriyor yea dedikleri GS üzerinde yaptım. Bu perspektiften bakınca V2S'te bu durum beni rahatsız etmemeliydi.

Bu arada Ducati rüzgar açısından inanılmaz rahat hissettiriyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada ben atlamışım sanırım arkadaş bütçesini yazmış. Ben sıfır gibi düşünüp öneride bulunmuştum. 300-350 aralığında güzel Beverly 400 bulursun. Hala aynı şeyi söylüyorum, başka motora kesilmeye gerek yok.

Vstrom'da da biraz daha düşük modellilerde bütçene uygun bulursun.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...
Bu arada Ducati rüzgar açısından inanılmaz rahat hissettiriyor.
...
F900GSA de öyleydi, göreceli küçük rüzgârlığa rağmen harikaydı. Sıfır türbülans. Stelvio'dan bile iyiydi. 2 seneye bakarım, şimdilik DL650 ile devam.

öneriler için teşekkürler fakat bütçemi söylememe rağmen 500 bine yakın motor önermişsiniz malesef o kadar çıkamam 300-350 bantlarında öneriniz yok mudur? sr gt 400 almak isterdim ama 2. el bulamadım hiç bevelry ise hoşuma gitmedi görüntüsü. Pcx’den geçeceğim icin biraz daha güzel gozuksun istiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Cyan

Çok Beğenilen Mesajlar