amortisor sertlestirme ayari?

Konulara baktmda göremedim. Hyosung gt250r arka amortisor sertlestirme ayari nasil yapılıyor? İkinci merak ettigimde sertlesince kuyruk birazdahami havaya kalkiyor. Üçüncüsüde amortisorde tırnak tırnak yerler var onlarin tepe gibi yuksekte olana mi getiriyoruz yoksa en düşük tirnagami getiriyoruz sert ve kuyruk havada olmasi icin?

Amortisörün ayarını değiştirince yükseklikte bir değişiklik olmaz,sadece elezonun sıkıştırılma oranı değişir
O tırnakları çevirdiğinde ne tarafa rahat dönerse ,o yönde yumuşatmış olursun
Aksine zor olarak çevirdiğin yöndede sertleştirmiş olunur
Sıkıştırılmış elezon = sert
Serbest elezon = yumuşak

Son düzenleme:
yumuşak amartisor benim motorun garanti belgesinde kullanılması onermiyor sadece hafif yukler ve duz egimli yollarda ama sert amartisor agırlık yol fark etmiyor her turlu gider yazıyor bende cozemedim onu hangisi sert hangisi yumusak benmkisi en dusun tırnakta en yuksegi yumusak oluyo heralde bilemedim tam

Bu link te guzel ve uzun anlatilmis fakat cok profosyonel anlatılmış. Hangi tirnak sert o yazmıyor :) gt250r kullanıcılarida hic yazmıyor

1.80, 85 kiloyum. Uzun süren araştırma ve denemelerim sonucu ön amortisörün yağını 10W ile değiştirip arka amortisörün sertlik ayarını en yüksek tırnaktan 3 tırnak daha düşüğe getirdim. Şu an Tam istediğim gibi. Virajlar çok güzel. Fakat çukurlar biraz daha sert geçiyor. Ama virajda verdiği güven her şeye değer.

Not: Arka amortisör ya 3. tırnak ya da 5. tırnakta kullanılmamalıdır. Diye bir ibare vardı ya servis manuelinde ya da kullanma kitapçığında tam hatırlayamadım. Arka amortisör bu sertliklerde sanırım rezonansa giriyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:19 ----------

Şimdi baktım. 3. seviyeye getirmeyin diyor.
ajogMR.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar