Amerika'dan Motosiklet Getirtmek İmkansız mı ?

benim bi arkadaşım nissan gtr35 getirtti 2009da yalan olmasın da 20-30 dolar ucuza geldi en fazla...
bi kardeşimde geçen sene camaro 2ss v8 getirtti hatta intercity nin sahibine getirtti, 10-15 dolar ucuza geldi hepsi o yani...
düşük fatura vs.. keserler boşverin riskli iş bunlar!
bende gırtlak dolu full tabiriyle 320d bmw var borusan-kosiflerde yok böyle araba, individual paket
satmaya kalktım, özel ithalat diye kimse cesaret edemiyo almaya! araba elimde patladı kapalı garajda tertemiz 2009 model makyajlı kasa 28.000 de...

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:35 ----------

ev satın alırsın verirler vatandaşlığı :)
bizim 10ar yıllık anne babamında 99 yıllık vizesi vardı
11 eylülden sonra cancel a bağladılar.

seçkin, yok be ilk başta keyiflidir de sonra sıkıcı gelebilir bana göre,
bazı insanlar da sevebilir gerçi bilemiyorum...

Bir yıl boyunca orada geçirdiğim her günden ayrı ayrı keyif aldım diyebilirim. Benzin ucuz, motosiklet ucuz (mesela Bmw s1000rr 15bin dolar!), araba ucuz, yollar mis gibi, gıda maddeleri ucuz istediğini istediğin zaman istediğin kadar al ye, abartı vergiler yok... Eğlence hayatı harika (bana göre tabi) Yaşam şekli tam benlik. Kimse kimseye karışmaz, boş boş konuşmaz vs. vs... Eğer imkanın varsa bir müddet gidip yaşamanı tavsiye ederim. Sıkılmadan yapacak milyon tane aktivite var oralarda... İstanbulu zerre kadar aramamıştım oradayken...

@seckin_ - Vatandaşlığınız var mı ? Nasıl yaşama ve çalışma hakkı alınıyor ?

Vatandaşlığım henüz yok fakat babam orada yaşıyor. Çalışma/oturma izni var ve iş veren statüsünde olduğu için benim de gidip yerleşmem çok zor değil. :)

al ordan bi ev ucuzladı diyorlardı, vatandaşlığıda verirler 3 sene içinde.
yok ben dışarda yaşayamam hayatta olmaz bikaç kere deneyimim oldu mümkün değil!
fransada ablam vardı okul nedeniyle gitti 5 yıl kadar yaşadı vatandaşlığıda var (oyda verecek yakında :) ) neyse
bende bi ara ingilteredeydim bunaldım üniyi bıraktım döndüm geriye bournemouth taydım...
kıbrısla iş nedeyle 2 sene hayatımın en kötü günlerini yaşadım... (evimi arabamı sattım yok pahasına)
amerikayada gittim 91 de boston massachusetts te 2 ay kaldım hatta bizimkiler ev alıyordu kaporosunuda verdiler sonra vazgeçtik.
yer: istanbul-kadıköy
doğum yeri mahalle köy: suadiye
takıldığı mekan bölge: bağdat cad.
şuan yaşadığı yer: beykoz-acarkent
ben iyiyim, kimse bana dokunmasın :)))

al ordan bi ev ucuzladı diyorlardı, vatandaşlığıda verirler 3 sene içinde.
yok ben dışarda yaşayamam hayatta olmaz bikaç kere deneyimim oldu mümkün değil!
fransada ablam vardı okul nedeniyle gitti 5 yıl kadar yaşadı vatandaşlığıda var (oyda verecek yakında :) ) neyse
bende bi ara ingilteredeydim bunaldım üniyi bıraktım döndüm geriye bournemouth taydım...
kıbrısla iş nedeyle 2 sene hayatımın en kötü günlerini yaşadım... (evimi arabamı sattım yok pahasına)
amerikayada gittim 91 de boston massachusetts te 2 ay kaldım hatta bizimkiler ev alıyordu kaporosunuda verdiler sonra vazgeçtik.
yer: istanbul-kadıköy
doğum yeri mahalle köy: suadiye
takıldığı mekan bölge: bağdat cad.
şuan yaşadığı yer: beykoz-acarkent
ben iyiyim, kimse bana dokunmasın :)))

En garanti yol zaten ya evleneceksin ya da ev alacaksın :)

evliliği bilemem :cherry:
amerikada birlikte yaşadığın sevgilin bile dava açsa evini elinden alır (çok tehlikeli)
neyse ya, sana zor gelmiyorsa orda da burda da yaşarsın gelir gidersin nolcak...
orda da demir atmakta fayda var.

:queen::queen::queen::queen::queen:
seçkin yapma be :) dursun ne güzel vespa yazıyor milletin kafası karışır sonra,
inanır mısın bilmem ama bende hala today50 bile var :) ablama verdim.

çok severim today 50'yi!! fırt fırt heryere girip çıkıyor alet yaa olmadı al omzuna götür :)

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Amerika'dan,Türkiye'ye bir motosiklet kaça gelir yahu?
Bir bilen varmi?
Merak ettim simdi bak!!!:silent:
(Yol masrafindan bahsediyorum)

puhahahaahaaa :queen: ön ve arkasından 2 kulp takıp çanta askısıyla omuzunda bile taşınabilir today50 :cherry:

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:40 ----------

direk uçağa yüklenecek, kargo uçağıyla ve konteyner la... sadece yol parası bile iyi tutar herhalde...

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Böyle konular çok ilgi çekiyor.
Yurtdisindan motosiklet getirme hakkinda bu kaç yûzüncü baslik bilmiyorum.
Türkiye'de vergiler evet enteresan ama baska bir enteresanlik daha var.
Fiyatlar arasindaki uçurum çok fazla.
Burada aralarinda 100-200€ oynayan motosikletler Türkiye'de çok farkli fiyatlarla satiliyor.
Olayi sadece vergilere baglamak da yanlis.
Mesela su an burada satilan 1000cc japon yaris motosikletlerin en ucuzu 15700€
en pahalisi 15900€
(BMW S1000RR de bu fiyat araliginda)
Ama Türkiye'de isler biraz degisiyor.

unutmayın ki amerikada çoğu şey ucuz ama kiralar+yiyecek pahalı. bir de tıp(hastane, doktor, ilaç) kısmı var ki acıtıyor :)

Böyle konular çok ilgi çekiyor.
Yurtdisindan motosiklet getirme hakkinda bu kaç yûzüncü baslik bilmiyorum.
Türkiye'de vergiler evet enteresan ama baska bir enteresanlik daha var.
Fiyatlar arasindaki uçurum çok fazla.
Burada aralarinda 100-200€ oynayan motosikletler Türkiye'de çok farkli fiyatlarla satiliyor.
Olayi sadece vergilere baglamak da yanlis.
Mesela su an burada satilan 1000cc japon yaris motosikletlerin en ucuzu 15700€
en pahalisi 15900€
(BMW S1000RR de bu fiyat araliginda)
Ama Türkiye'de isler biraz degisiyor.

bunun sebebi dolar-euro paritesi ve tl-euro ya da tl-dolar ya da tl-jp.yeni paritesi :) yani orda dolarla gelen eu. ile satılıyor ama burdaki hangi mal hangi para birimiyle geliyorsa o para biriminin tl karşısındaki değerine göre fiyat farkı çıkıyor. mesela en pahalı motorlar euro ile gelenler... suzuki de yen ile getirtiyordu ancak yen değerlenince suzuki batma noktasına geldi..

Son düzenleme:
Ben bakmıştım zamanında, gemiyle 1000$ gibi bişey kalmış aklımın ucunda.

Bu arada ben de 2 ay kadar kalmıştım ny'da 5 sene önce. Kalmak istiyodum ama buradan "dön geri okulunu bitir eşşoolusu" dediler, o gün bugündür sürünüyoz bitirecem diye:p

ya benim motosikletin italya fiyatına baktım, italyada üretilmesine rağmen, türkiyeyle fiyat aralığı çok dengeli.
bir örnek vereyim; Mv Agusta F4 RR CorsaCorta'nın italya fiyatı: 23.200 http://www.mvagusta.it/it/f4/f4rr
türkiye'de ki fiyatı ise 28-32 bin euro arası değişiyor, anahtar teslim.
bu garip değil mi?

yurtdışından kesin dönüş yapanlara kendi aracını getirme hakkı tanıyolar benim bildiğim vergisiz akarsız kokarsız...kesin dönüş olarak sınırlamasak da 1 kere getirme hakkın var diyelim...3 yıl çalışma izninin olması yeterli diye biliyorum..

bunun üç kağıtı şu. aleti alıyorsunuz oradan parçalayıp türkiyeye yedek parça olarak tek tek sokuyorsunuz. sonra burada birleştiriyorsunuz. bir proje çizdirip makine odasından onaylattıktan sonra tip onsayına gidiyor. onaylanıyor. sonra siz kendi isminizdeki markanızla motorunuza kavuşuıyorsunuz. bunu yapan firmalar mondial,kanuni,arora sizde yapabilirsiniz

Yanılıyorsunuz.
sıfır motorsiklet veya araba ithal etmek her türk vatandaşının hakkı.

Ama sadece lüks araçlarda karlı oluyor.
mesela BMw veya Mercedes gibi,
530 d burada 90.000 euro, 72,000 euroya ithal ettik.

Motosiklette BMW veya Ducati getirirseniz karlı
diğerleri için değmez.

Glock kardeş arabanı kısa zamanda satmaya bak seneye kasaya değişterecek muhtemelen. Kız arkadaşım alacaktı aldırmadım. A4 aldı. Hoş oda makyaj görebilir ama kasa değişimi olayı yakınlarda yok en azından.

Araba daha uygun fiyata ithal edilebiliyor. Ama burda servis açısından garanti açısından sorun oluyor diye duymuştum. Sorunu çıkartan borusan ve koluman gibi distribütörler yoksa böyle bir hakları yok aslında.

Amerikadan motor getirmenin hic bir karli yani olacagini sanmiyorum. Amerikadan bir cok resmi ithalat yapiyorum surekli.

Birincisi bir palet uzerinde gelecek olan motorun ic nakliye masrafi en yakin limana yaklasik 400-500 USD tutar.

Parsiyel yuklenecek olan bu motor Istanbul limanina nakliye masrafi nerden baksaniz 1000 USD civaridir.

Liman masraflari , yakit ve vergiler, ordino ucreti , gumrukcu hizmeti derken turkiyde 3000 TL sadece saga sola sacarsiniz.

Buna vergiler ve OTV ve KDV dahil degil. Ithal edeceginiz aracin adiniza duzenlenmis bir faturasi olmali. Oyle ruhsat ile bitmiz bu is. Ikinci ele fatura nasil duzenleteceksiniz o da ayri bir soru. Hadi tutki onu da yaptirdik.

Bu aracin trafige kaydi , Muhendisler odasindan motor ve sasi numarasinin tespiti , der iken bu is alir basini gider.

Birde unuttugunuz bir nokta var.

Amerikada motorlar Mil gostergeleri , Yeni bir cift KM/h gostergesi almaniz gerekli.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar