Amerika'dan Motosiklet Getirtmek İmkansız mı ?

Hepimizin bildiği gibi Amerika ve başka ülkelerde motorlar Türkiye'ye göre çok ucuz. Yurt dışından motor getirtmek imkansız mı ? Değilse motorun fiyatı dışında, vergileri, gümrük ödemeleri derken ekstra ne kadar masraf çıkar ? Düşündüğüm motorun Türkiye'de satışı yapılıyor, yani yedek parça sorun olmaz. Cevap veren herkese şimdiden teşekkürler..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
İmkansız değil, zor ve burada satılandan pahalıya geliyor. Türkiye'deki distribütörler keyfinden pahalı satmıyor, fiyat farkı vergilerden dolayı oluşuyor.

ben bi ara hesaplamıştım aprila svx için srad 750 yerine onu alıcaktım fakat şuan tam rakkamlar aklımda değil ama atıyorum 10.000 tl lik bir canavarı alıp buraya getirtirsen sadece türkiyede ki masrafları 13.000 yani toplamda sana 23.000 tl cik tutyor motosiklet :)

Amerika'dan motosiklet getirmeye değil kendini Amerika'ya atmaya bak bence. :p

plakalı getir, sok buraya burda gez, benim akrabam escalade gedirdi vatandaşlığı vardı ama...

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:15 ----------

amerikada yaşamaya değmez! dışardan güzel gibi görünse de gidenler falan çok sıkıcı buluyorlar, Türkiye-Istanbul gibisi yok.

plakalı getir, sok buraya burda gez, benim akrabam escalade gedirdi vatandaşlığı vardı ama...

Yurt dışından aldığımız aracın plakasını değiştirmesek yinede geçiriyorlar mı? :p

Yanlış hatırlamıyorsam 90 günde bir girdi çıktı yapmak gerekiyormuş doğru mudur?

amerikada bi garaj tut. arada bi git turla gel :p hem hız sınırı olmayan eyalet yolları var. verirsin ayarı :p

şimdi vatandaşlık varsa plakalı getiriyorsun, eğer türk plakasına çevirirsen ithal etmiş gibi işlem görür ve ötv vergi ıvır zıvır aynı fiyata belkide daha fazlasına bile gelebilir zaten de vatandaşlığın varsa! 2. el sayılan plakalı araç getirebilirsin yani kendi aracın... 90 günde olabilir 120 günde olabilir ama yunanistan sınırı yeterli... uzun hikaye yaa değmez zaten.

Yurt dışından aldığımız aracın plakasını değiştirmesek yinede geçiriyorlar mı? :p

Yanlış hatırlamıyorsam 90 günde bir girdi çıktı yapmak gerekiyormuş doğru mudur?
benim bildiğim 6 ayda bir girip çıkılması gerekiyor çıktıktan sonrada araç 6 ay dışarıda durması lazım

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:15 ----------

amerikada yaşamaya değmez! dışardan güzel gibi görünse de gidenler falan çok sıkıcı buluyorlar, Türkiye-Istanbul gibisi yok.

Bir yıl kadar New Yorkta yaşadım, hiç de sıkıcı değildi. Önümüzdeki 2 aya kadar temelli yerleşmeyi düşünüyorum hatta... :)

Gümrükte ödeyeceğin fiyat Türkiye deki fiyatından bile fazla bir miktara getirmene neden olabilir.

Yurt dışına çıkıp alıp getirmekle uğraşmaya değmezmiş o zaman.

Paşa paşa Türkiye'den alıcaz. :p

seçkin, yok be ilk başta keyiflidir de sonra sıkıcı gelebilir bana göre,
bazı insanlar da sevebilir gerçi bilemiyorum...

tabi sıkıcı bulurlar orda zam mı var?. Burda her ay parayı nasıl harcasam oraya mı buraya mı demenin ayrı bir heyecanı var evet doğru :p hele benzine zam gelincede maçta tribünlerden sahadaki hakeme küfreder gibi hükümete ana avrat düz gitmek ise paha biçilemez :cherry:

Ha tabi birde unutmadan bi ortam oldu mu devlet böyle yanlış hükümet şöyle yanlış diye birbirini gazlayan ve muhabbet bittikden sonraysa hiçbirşey olmamış gibi dağılan topluluklarıda belki özlemiştir. Kimbilir belki wall street de eylem yapanlar itici gelmiştir...:)

@seckin_ - Vatandaşlığınız var mı ? Nasıl yaşama ve çalışma hakkı alınıyor ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar