Alemin paşası Suzuki Inazuma

Benden olduysa senden kralı olur diyeceğim ama o zaman da paşa olmuş olmuyorsun sanki. :ROFLMAO:
Monarşi, saltanat bana göre değil ama idiokrasi olabilir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Senin profil foton. Sen değil miydin o? 😅
Valla tanımadım. başkası zannettim.

Pek süratli motosiklet kullanmam ama geçen yıl bir kez Konya'dan Ereğli'ye 150 km mesafeyi tapagaz gittim geldim. 400 cc scooterim bile 7 litre yakmadı. Bir önceki motosikletim de Inazuma F idi. Normal bir Inazuma F ile ne kadar agresif kullanılırsa kullanılsın bu bahsettiğiniz yakıt değeri olağan değil. Bir usta görmesi gerekir diye düşünüyorum.

Motosikleti
startwin thunderstar 1200 tdi
Ve aleyküm selâm ve rahmetullâhi ve berakâtühû ey muhterem zât,
Beyân buyurduğunuz Suzuki Inazuma nâm cengâver makinenin işbu hâli, gaz kolunun nihâyetine dek açılmasıyla altı, hattâ yedi litreyi müşâhede eylemeniz, aslında hayret olunacak bir keyfiyet değildir. Zîrâ malûmdur ki her makine, husûsan yüksek devir ve şiddetli istimâl altında, ziyâde akaryakıt sarf eder. Bu babda sizin hâliniz, “aslan besleyen yemini esirgemez” darb-ı meseline muvâfık düşer.

Lâkin arz olunur ki, eğer bu sarfiyat dâimî surette bu mertebede kalır ise, bazı hususâtın dahi tetkîki münâsip olur. Meselâ hava filtresinin nezâfeti, bujilerin hâli, lastiklerin hava basıncı ve zincir tertîbâtının nizâmı gibi unsurlar, sarfiyata müessir olabilir. Şâyed bunlarda bir noksan yahut ihmal mevcut ise, makine lüzûmundan ziyâde yakıt taleb eder.

Bununla beraber, sükûnet üzere ve mutedil sürat ile istimâl olunduğunda, işbu makinenin daha iktisâdî bir sarfiyat göstermesi ekseriyetle vâkidir. Yâni hâl-i hazırdaki yüksek tüketim, daha ziyâde sürüş tarzınızın bir netîcesi olarak telakkî olunabilir.
Hülâsa-i kelâm: Eğer ki gazı dâimâ nihâyetine dek açıp ceng ü cidâl üzere sürmek murâd olunur ise, bu miktar sarfiyat tabîî karşılanmalıdır. Amma daha mutedil bir seyr ü sefer arzu edilirse, sarfiyatın dahi tenâkus edeceği bedîhîdir.
Cenâb-ı Hak kazâ ve belâdan muhâfaza eyleye, yolunuz açık, rüzgârınız dâim arkanızdan ola. Hürmetlerimle.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar