Alemin kralı Yamaha

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
perşembe günü öğle vakti güneşi görünce 6 aydır kış uykusunda uyuyan motorlarımın yanına indim. Vstrom'un pazartesi tuvturk randevusu var, farlara led ampul takmıştım halojen H4 ampuller çok akım çekiyor diye ama beyaz led yasaklandı, orjinalleri takayık diye indim bahçeye, motogaraj çadırımı açtım, vstrom'un işini hallettim, inmişken lastik havalarını da kontrole ettim, her iki motorda da en fazla 2PSI oynamış. vstrom'da akü şarj cihazı bağlıydı, aküde sorun yok, marşa bastım tek marşta çalıştı, suzuki zaten böyle alemin kralı gibi karşılaştırmalara tenezzül etmez, o daha ayrı bir kategoride.

Yamaha xmax 250 motorumda şarj cihazı bağlı değildi, 6 ay geçmiş kesin akü bitmiştir derken çekinerek kontağı açtım, marşa bastım, tek marşta çalıştı. Ne de olsa O bir Yamaha, Japon harikası, toyota gibi motor.

Bezle tozunu falan aldım, iki motora da daha kış tam bitmedi siz biraz daha uyuyun deyip garajı kapattım. :)

Ben de hafta içi Karamanda çalışıyorum.Hafta sonu Konya' da oluyorum. Konya'daki evimde kapalı otopark imkanı olduğu için motosikletim kış boyu Konya'da yatıyor.
Geçen hafta ben de bir ümitsizlikle kontağı çevirdim. 2 aydır falan hiç çalışmamış ve 4. yılındaki aküden açıkçası ümitsizdim. Kontağı açtım, lambalara baktım az gönülsüz gibiler, eyvah dedim. Yine de marşa bastım, zorlanarak gır gır etme sesini duyunca eyvah çalışmaz bu derken motor marşın desteğini ucundan yakalayıp devreye giriverdi.
Dünyalar benim oldu. O kadar ümitsizdim ki kıyafetleri giyinmemiştim. Belki tekrar çalışmaz düşüncesi ile motosiklet çalışırken Oracıkta kıyafetleri üzerime geçirip 45 dk- 1 saatlik yakın çevre turu yapma fırsatım oldu.
Bu Xmax 400 ün aküsüne ulaşabilmek için kafa grenajını falan sökmek gerekiyor. Benim de alet edevat yok, olsa da artık kafam sök tak yapma işlerini götürmüyor. Akü biterse motosikleti çekiciye yükleyip ustaya götürmek gerekecek. Sanki akü bu yılı da çıkartacak gibi. Akü bu yılı çıkartırsa 2027 kış başı kesin yenisi ile değiştirtip öyle garaja koyarım.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
perşembe günü öğle vakti güneşi görünce 6 aydır kış uykusunda uyuyan motorlarımın yanına indim. Vstrom'un pazartesi tuvturk randevusu var, farlara led ampul takmıştım halojen H4 ampuller çok akım çekiyor diye ama beyaz led yasaklandı, orjinalleri takayık diye indim bahçeye, motogaraj çadırımı açtım, vstrom'un işini hallettim, inmişken lastik havalarını da kontrole ettim, her iki motorda da en fazla 2PSI oynamış. vstrom'da akü şarj cihazı bağlıydı, aküde sorun yok, marşa bastım tek marşta çalıştı, suzuki zaten böyle alemin kralı gibi karşılaştırmalara tenezzül etmez, o daha ayrı bir kategoride.

Yamaha xmax 250 motorumda şarj cihazı bağlı değildi, 6 ay geçmiş kesin akü bitmiştir derken çekinerek kontağı açtım, marşa bastım, tek marşta çalıştı. Ne de olsa O bir Yamaha, Japon harikası, toyota gibi motor.

Bezle tozunu falan aldım, iki motora da daha kış tam bitmedi siz biraz daha uyuyun deyip garajı kapattım. :)
Görüyor ve de arttırıyorum. 😄

9 yaşını 1 ay sonra dolduracak 42 bin km'de 2017 rally motorumun muayenesi de pazartesi günü.

6 aydır da binmiyordum.

Usb şarj, sisfarı, oxford elcik ısıtma da var 8 yıldır.

Ekleme: 8 yıldır Atp zincir yağlama sistemi de var.

2 gün önce çalıştırıp biraz turladım.

Tek marş.

Aksırmadı bile.

Üstündeki de orijinal aküsü haaa. 😀

Crf rulz. 🤩

Maşallah.🧿

Son düzenleme:
Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Benim gariban Heroyu aldığım günün akşamı kuytu köşe örtü falan bulamadım diye doluda öylece dışarıda bırakmıştım. Milletin motorlarının devrildiği fırtınada gene orta sehpada dimdik ayaktaydı. Yağmur kar demeden kapının önünde gece soğuğunda dışarıdaydı. Soğuktan ellerimin titrediği sabahlarda bile cikleyle azıcık gaz tek marş. Gerçi sonrasında ısınsın diye az flörtleşmiyorum gaz koluyla. Akü bitti yokuş aşağı viteste sürerek şarj ettim ayak marşıyla çalıştı hala aynı akü. Ufak hortumları tutan kelepçeler gevşemişti cırt kelepçeyle bağladım.

Başına ne gelirse gelsin, benden önceki 26.000km de cehennemin hangi feleğinden geçmiş olursa olsun gene tek marş gene yakıt cimrisi gene ayakta. Nede olsa o bir Hintli.

Benim Honda hem yazın hem kışın hem sıcak ta hem soğukta hem ılık havada her zaman tek marş. Lastik basınçlarının azalmasından şikayetçiydim. kış başlarken. Sibop kapaklarını değiştirdim. O problem de ortadan kalktı. Şu an tek derdim yağmur çamur. Yarın Karaburun yapar mıyız diye düşünüyordum. Mübarek sabaha kadar yağdı. Bu ne ya. Yeter artık. Güneş açsın biraz. Kuşlar cıvıldasın. Hep yağmur hep soğuk. Yeter ya. Yeter.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023

Hayırlı olsun abi :D

Bu arada mesajın %70 içeriği V-Strom'la alakalı yine.. 😂 😂

**Fun Fact bi bilgi vereyim, V-Strom'un aynaları, hava kanalları, sigorta muhafazaları ve yaylı çelik hortum klemenslerini Mitsubishi ve Toyota gibi üreticiler tarafından yapılmıştır. Üzerlerinde de marka amblemlerini, Copyright amblemlerini görebilirsiniz. :D

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Hayırlı olsun abi :D

Bu arada mesajın %70 içeriği V-Strom'la alakalı yine.. 😂 😂

**Fun Fact bi bilgi vereyim, V-Strom'un aynaları, hava kanalları, sigorta muhafazaları ve yaylı çelik hortum klemenslerini Mitsubishi ve Toyota gibi üreticiler tarafından yapılmıştır. Üzerlerinde de marka amblemlerini, Copyright amblemlerini görebilirsiniz. :D
Benimkilerde klemensler hep paslandı, paslanan vidalar da var tek tük. 2022 model. Bazı malzemelerde ucuza kaçmışlar.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Benimkilerde klemensler hep paslandı, paslanan vidalar da var tek tük. 2022 model. Bazı malzemelerde ucuza kaçmışlar.
Birebir aynı abi, seleyi kaldırıyorum tüm plastikler tertemiz, hortumlar bile parlıyor arkadaki evaporatör, ABS klemensleri paslı paslı sırıtıyor... Sanırsın her gün deniz suyu püskürtüp kapatmışım gibi..

F54

japon övme konusunu dönmüş buralar
bende de tenere varken 5 yıllık aküsü kar altında 40 gün yattıktan sonra tek marş'ta çalışırdı katır gibiydi her şeyiyle ne uzar ne kısalır :ROFLMAO:

Motosikleti
japon övme konusunu dönmüş buralar
bende de tenere varken 5 yıllık aküsü kar altında 40 gün yattıktan sonra tek marş'ta çalışırdı katır gibiydi her şeyiyle ne uzar ne kısalır :ROFLMAO:
Ee, ne de olsa Yamaha, hem de tenere, tencere diyorlar ama karamürsel sepeti değil. :)

Japon öveceğiz tabi ki. çok faşist bir kültürleri ve çalışma anlayışları var ama kaliteli araçlar üretiyorlar.

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
arkadaşın 2015 x max 250 si vardı. 70.000 km de sattı. son 3-4 senesi yatarak geçti motorun. otomobil aldığı için kullanmıyordu. 2 ay da bir marş yapıyordu bazen. satarken alıcıya ayıp olmasın diye değişti aküyü. o seride bir keramet var. bitmeyen akü yapmış herifler.

Motosikleti
Ns200 15"
Ulen Spontini görde akıllan, senin yüzünden eğitime iterek gittim. Şakası bir yana marş motorunuz zayıf olursa ve benimki kadar dandirik bir kapasiteye sahip olursanız işler hiçte hoş olmaz. :)

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Vstrom'un pazartesi tuvturk randevusu var,

9 yaşını 1 ay sonra dolduracak 42 bin km'de 2017 rally motorumun muayenesi de pazartesi günü.
Benim Dük'ün muyanesi de Çomartesiydi.
Gözlerinden ve motor numarası okunmuyor diye hafif kusur buldular. Muayeneyi yapan yavşak eğilip motor numarasına bile bakmadı. Okuyamaması normal. Far şeysi zaten standart kusur, olmayanı dövüyorlar.

Motosikleti
Benim Dük'ün muyanesi de Çomartesiydi.
Gözlerinden ve motor numarası okunmuyor diye hafif kusur buldular. Muayeneyi yapan yavşak eğilip motor numarasına bile bakmadı. Okuyamaması normal. Far şeysi zaten standart kusur, olmayanı dövüyorlar.
Bakalım, yarın muayeneden sonra eğer çok yağmur olmazsa ekipmanları hazır giyinmişken xmax ile de 10-15km bi tur atarım.
Geçen sene haziran gibiydi yeni akü takmıştım xmax'a.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar