Akvaryum İle Uğraşanlar

birinden biri daha büyük ve hep bi yerde yatar orayı temizler...pek gezip tozmaz
diğeri daha küçük yerlerde dolaşır...!

isimlerini bende karıştırıyorum...! :mrgreen:

watoz yosunları yer çöpcü dışkıları watoz un dışkı yediğide görülmüştür ama çöpçünün yosun temizlediği görülmemiştir :p

sonuç olarak Vatoz mu alıyoruz :cherry: Ee bitkiler ne olacak o zaman :cherry:

ne besliyorsun watoz vahşilerlede yaşayabiliyor ama çöpçü yaşayamaz ona göre bir seçim yaparsın japon falan besleyeceksen çöpçü al içinede ufak bi watoz at sorun olmaz

lepistes yani , ufak bir watoz atabilirsin içine ama çöp balığı daha sağlıklı olur , lepistes çok ufak ya şöyle büyük gösterişli asil birşeyler besleseydin :mrgreen:

Lepistes mi? Yok lepistes beslemeyi düşünmüyorum. Tetra, kılıç vs. var şimdilik aklımda.

sonuç olarak Vatoz mu alıyoruz :cherry: Ee bitkiler ne olacak o zaman :cherry:

vatoz akvaryumda bulundurulması gereken bir balık..iki tane oldumu yasun diye bir derdiniz kalmıyor fakat çok çabuk büyüyor meret.

illaki canlı bitki koymana gerek yok gerçek gibi görünen yapaylarıda var akvaryumun tabanına vantuzla yapıştırıyorsun bir daha çıkmıyor:cat:

yahu bende diyorum bu çöpçü taşların arasında ne arıyo ...

dışkı arıyomuşş :mrgreen:

Lepistes mi? Yok lepistes beslemeyi düşünmüyorum. Tetra, kılıç vs. var şimdilik aklımda.

evet tetra ve kılıç olabilir onlar akvaryumda güzel görüntü yaratırlar , yanlarına bide otçul pirana ve pegasus köpek balıklarından güzel olur :mrgreen:

vatoz akvaryumda bulundurulması gereken bir balık..iki tane oldumu yasun diye bir derdiniz kalmıyor fakat çok çabuk büyüyor meret.

illaki canlı bitki koymana gerek yok gerçek gibi görünen yapaylarıda var akvaryumun tabanına vantuzla yapıştırıyorsun bir daha çıkmıyor:cat:

ben canlı bitki de bulundurmak istiyorum ama :pale:

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
Ya hangi balık dışkı yer arkadaşlar allah aşkına. :mrgreen: Bakmayın adının çöpçü olduğuna, sağda solda kalmış yem artıklarını yer o. Çöpçü dışkı falan yemez. Hiç bir balığa da zarar vermez. Canlı doğuranlarla kolayca beslenebilir. Akvaryumunuza 2-3 tane yeterlidir. Bir tane de ufak boy bir vatoz aldınız mı camda yosun birikmesini önlemeye yeter. Zaten çok çabuk büyürler, en ufağını tercih etmenizde fayda var.

Havalandırma motoruna ihtiyaç var mı?
Bir de filtrenin çıkış kısmını şelale şeklinde akıtıyordum ama baktım ki kapağa çok su sıçratmış doğrudan içine verdim suyun. Bir sorun olur mu?

1hafta aç bırak gör abi hangi balık yiyior :p çöpçünün ben yediğine şahit oldum şahsen ve o amaçla satar çoğu akvaryumcuda onu söyler

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
Havalandırma motoruna ihtiyaç var mı?
Bir de filtrenin çıkış kısmını şelale şeklinde akıtıyordum ama baktım ki kapağa çok su sıçratmış doğrudan içine verdim suyun. Bir sorun olur mu?

Hava motoruna ve hava taşına ihtiyacınız var. Sorun olmaz. :)

1hafta aç bırak gör abi hangi balık yiyior :p çöpçünün ben yediğine şahit oldum şahsen ve o amaçla satar çoğu akvaryumcuda onu söyler

Akvaryumculara inanma sen. :) Onlar hep öyle sallar, onlara asla güven olmaz. Su bitkisi diye alırsın, getirir akvaryumuna koyarsın. 3 gün sonra çürür akvaryumda. Araştırırsın, meğersem adam sana salon bitkisini akvaryum bitkisi diye satmış. Bizzat bu kazığı ben yedim ve akvaryumcunun suratına fırlattım bitkiyi. Akvaryumcunun amacı satmak, melek balığı ile japon balığını sırf satmak için bilmeyen adama, yok abi ikisi mutlu mesut yaşarlar diyip satar. O yüzden bu tür safsatalara inanmayınız. :)

melek balığından nefret ediyorum..yavruluktaki yavru balıkları yiyo hep...

ama biz ne yaptık..? böyle melek olmaz olsun deyip fırlattık camdan aşşa :mrgreen:

babaçi dostum;
sen buna akvaryum deme bence :p
bu direk bataklık tarzı bişey olmuş. içine timsah koysan, hayır demez.
Jordan Barker burada film çevirip oscar bilem alır :queen:
zaten hem dışarıda, hem yağmur suyu falan, her şey doğal modda. :)

mitinaraba011tl5.jpg

Son düzenleme:
babaçi dostum;
sen buna akvaryum deme bence :p
bu direk bataklık tarzı bişey olmuş. içine timsah koysan, hayır demez.
Jordan Barker burada film çevirip oscar bilem alır :queen:
zaten hem dışarıda, hem yağmur suyu falan, her şey doğal modda. :)

mitinaraba011tl5.jpg

bunun içinde balık yaşıyo mu :silent::silent:

Çöpçü dışkı yemez, dikkatli bakıldığında ağzından makarna gibi çektiği dışkıları çaktırmadan solungaçlarından attıklarını görebilirsiniz.

Yavruluk şart mı yau? :silent:

Çoğu balık yavrularını yer. Eğer çok bitki olursa akvaryumunda yavrular kendilerini saklayıp koruyabilirler, tabi yine büyük çoğunluğu yenir. Ben ilk başladığımda bunu bilmiyordum akvaryumda 3-4 yavru buluyordum dünyalar benim oluyordu. Sonra yavruluk diye bişey duydum ve bir lepistesten 97 yavru çıkabildiğine şahit oldum.

Bu arada tetrazonlar saldırgan balıklardır kuyruk avcılarıdır, kılıçkuyruk dersen iki erkek kılıç kuyruğu aynı akvaryuma koyarsan güçlü olan zayıf olanı canından bezdirir. Bence petshopu kafaya al sorun çıkaran balıkları geri götüreceğinin sözünü al için rahat olsun.

Fotoğraf hobinde varsa akvaryum hobinle birleştirip yarışmaya katılabilirsin benim gibi. Ama rakipler çok sağlam. :wiinkk:

http://www.akvaryum.com/Yarisma/resim.asp?islem=resimgoster&resim=2997

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar