Akü şarj etme değeri

Bugün motorum kendiliğinden stop etti ve çalıştıramadım. İterek servise götürdüm. Ölçüm yapıldı ve 13.0 değer veriyor motor. 14.5 gibi bir değer olması gerektiğini ve motorumun aküyü şarj etmediği söylendi. Bu değerler doğru değerler midir? Bilenler yardımcı olabilirse sevinirim. Motorum 250 cc Benelli marka Bn251 modeli bir motor. İyi akşamlar

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Bugün motorum kendiliğinden stop etti ve çalıştıramadım. İterek servise götürdüm. Ölçüm yapıldı ve 13.0 değer veriyor motor. 14.5 gibi bir değer olması gerektiğini ve motorumun aküyü şarj etmediği söylendi. Bu değerler doğru değerler midir? Bilenler yardımcı olabilirse sevinirim. Motorum 250 cc Benelli marka Bn251 modeli bir motor. İyi akşamlar
Motorların statör ve konjektör yapısına göre sabit şarj voltajı şudur diyemeyiz fakat genelde motor çalışırken akü üzerinden ölçüm yapıldığında 14 volt civarı bir değer almanız gerekir. Bu değer 14.3 de olabilir 13.9 da fakat 13 Volt düşük bir değer. Akü yeni ve iyi durumda ise Statör ve/veya konjektör kontrol edilmeli

Üç beş aydır yatan motosikletim vardı. Marş basmadı.Akü bitmiştir diyerek (bu arada beş yıllık akü) einhell 4 amperlik cihaz aldım iki gün önce..Şarja bağladımda 12.9 gösterdi ve on dakikada 13.4 a yükseldi 14 küsür olmalı diye bildiğimden tekrar uğraşsam da full yazıp şarjı kesiyordu hep..
Neyse 13.4 haliyle bağladım yine çalışmadı..Akü bitik diye düşünürken meğer kontak anahtarının orda sıkıntı varmış su toz v.s. kaynaklı..Motosikletin ekran ışığı gelince tek marşta çalıştı problem yok şuan..belki de 13ü geçecek şekilde şarj imkanı varsa toparlar senin akü de..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar