Aksiyon kamerası HK.

Motosikleti
ADV 350 (mefta)
Merhaba arkadaşlar motorda kullanmak için aksiyon kamerası almayı düşünüyorum ama ne alacağım konusunda kararsız kaldım aktif olarak kullanan veya söylediğim bütçe aralığında öneri yapabilicek olan varmı ?

Bütçe 10-15 Bin TL aralığında

Araştırdığım 2 kamera var
1-İnsta360 x3
2-DJI Action 3

Yardımcı olursanız sevinirim.

360 derece çekim yapıyor biri, öbürü sabit 155 derece. önce buna karar ver. önümü de sağımı solumu arkayı da çeksin dersen zaten insta360 direkt. 1080p 30fps çekiyor en yüksek. içerik üretmek içinse çok kaliteli videolar çıkmaz, güvenlik içinse ötekine hiç bakma bile.

dji'da çözünürlük daha yüksek, içerik için daha iyi.

insta360 alırsan bi de hafıza kartı alman lazım, yanında gelmiyor, kampanyalı bi yerden alırsan farklı olabilir; dji'da bilgim yok.

Motosikleti
ADV 350 (mefta)
360 derece çekim yapıyor biri, öbürü sabit 155 derece. önce buna karar ver. önümü de sağımı solumu arkayı da çeksin dersen zaten insta360 direkt. 1080p 30fps çekiyor en yüksek. içerik üretmek içinse çok kaliteli videolar çıkmaz, güvenlik içinse ötekine hiç bakma bile.

dji'da çözünürlük daha yüksek, içerik için daha iyi.

insta360 alırsan bi de hafıza kartı alman lazım, yanında gelmiyor, kampanyalı bi yerden alırsan farklı olabilir; dji'da bilgim yok.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için öncelikle kullanım amacım güvenlik ve gittiğim gezdiğim yerlerde güzel görüntüler yakalamak oyuzden sanırım insta360 x3 ü almalıyım.

Ayrı yetende okuduğum kadarıyla 5.7K 360° da 30 fps çekiyor onun haricinde 60 fps çekim yapabiliyor tek kameralı moda geçip 120 fps e kadar 1080p video çekebiliyor

Çok teşekkür ederim yorumunuz için öncelikle kullanım amacım güvenlik ve gittiğim gezdiğim yerlerde güzel görüntüler yakalamak oyuzden sanırım insta360 x3 ü almalıyım.

Ayrı yetende okuduğum kadarıyla 5.7K 360° da 30 fps çekiyor onun haricinde 60 fps çekim yapabiliyor tek kameralı moda geçip 120 fps e kadar 1080p video çekebiliyor
o 5,7k çözünürlük, 360 derece görselin toplam çözünürlüğü; normal/düz videoya çevirince 1080p oluyor. kendim bizzat kullanıyorum. toplam yatay piksel sayısı o, 3x1920. çevirdiğinde de 3 adet yan yana 1920x1080p görsele denk geliyor.

Motosikleti
Regal Raptor Daytona 250v
Valla osmo action aldım ben adventure paket 10numara hem güvenlik hem video için,çeneye yapıştırıp kullanıyorum aparatla. Zamanla zaten insta 360 da alınır normal action cam de başlangıç için hangisi daha uygunsa maddi açıdan onunla başlanabilir bence. Ben insta 360 I mesela sonra alicam gibi.

Motosikleti
tehlikeli pıskileyt
360 derece kamera mantığını asla sevemedim. Dji Osmo Action 3 kullanıyorum 1 senedir. Çok memnunum. Her anlamda güzel alet. Adventure combo olan paketi almıştım zamanında. İyi ki almışım 3 batarya, selfie stick falan güzel şeyler bunlar. Yakın zamanda bi abim de aldı. Hatta geçenlerde Bursa'ya gittiğimiz bir turu güzelce düzenledim. Videodaki görüntüler de iki farklı ayardaki DJI Osmo Action 3 ile çekildi.

Ben de aynı ikilemde kaldım zamanında, sırf her durduğum yerde insta360'ı çıkar, geri tak yapmaya üşeneceğimden (o kadar para bayıldığım aleti de motorun üzerinde bırakmaya içim elvermeyeceğinden) dji aldım. Kask nereye ben oraya, içim rahat.

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
DJI Osmo Action 4 aldım. Mic mini de aldım.

Action 5 pro ve 4 arasında kalmıştım. Belediyede medya uzmanı arkadaş çok araştırdı 5 proyerine 4 tercih ettik. uzunca açıklama yapmıştı tam aklımda değil. 5 pro nun gece çekimi çok daha iyi ama gündüz çekimi 4 de daha gerçekçi minvalinde bir şeyler demişti.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
bende osmo action 3 var, gayet güzel, fiyat/performans kamerası diyebilirim.

yanlız insta 360 ile osmo action 3 ün çektikleri görüntülerin türleri farklı, osmo action 3 kask üzerinden geniş ve kaliteli görüntü sunar, ama insta 360 ıın verdiği 360 görüntüyü vlog için kullanamazsınız. Genelde motovlog ve gezi vloğu yapanlar ikisinide kullanır, ikisi ayrı işler yapar çünkü.

360 derece kamera mantığını asla sevemedim. Dji Osmo Action 3 kullanıyorum 1 senedir. Çok memnunum. Her anlamda güzel alet. Adventure combo olan paketi almıştım zamanında. İyi ki almışım 3 batarya, selfie stick falan güzel şeyler bunlar. Yakın zamanda bi abim de aldı. Hatta geçenlerde Bursa'ya gittiğimiz bir turu güzelce düzenledim. Videodaki görüntüler de iki farklı ayardaki DJI Osmo Action 3 ile çekildi.

kamera mı böyle çekiyor, sen özellikle mi böyle bi renk/ışık paleti kullandın?

kontrast çok fazla, ışık çok az.

Motosikleti
ADV 350 (mefta)
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim merak ettiğim bir konu daha var action 3 ile ilgili kamerası dışarda olduğundan çok kırılmaya müsait değilmi bir taş vs gelse gibi düşünüyorum lens için koruması varmı nasıl bir çözüm buldunuz?

+ olarak mikrofon işini nasıl çözüyorsunuz

Motosikleti
ADV 350 (mefta)

hocam kamerayı kaska bağlama aparatın ile kamerayı korumak için her hangibir kılıf aldıysan link veya isim paylaşabilirmisin

Motosikleti
Yamaha XJ6

DJİ osmo 3 ile çekmiş olduğum video kameradan memnunum sadece bluetooth olmadıgından kablosuz mikrofon olmuyor. Alacaksanız dji 4 ve üstü almanızı tavsiye ederim.

Dji osmo action 4 adventure combo bütçenizin hemen hemen sınırlarında, alabiliyorsanız onu alın derim. Ekstra 2 batarya uzun kullanımda sizi çok rahatlatır. (Tek batarya 1080p 50 fps yaklaşık 75 dk kayıt yapabiliyor)

İlerde Mic Mini veya Mic 2 alıp bluetoothla bağlayabilirsiniz. İkisi de ufak mıknatısıyla geliyor. Şahsen ben Mic 2'nin mıknatısını kaskın içine çift taraflı bantla yapıştırdım, mikrofonu istediğim şekil tak çıkar yapabiliyorum. O şekilde kullanabilirsiniz.

Lensin dışarda olması can sıkıcı tabi. Adventure comboda (belki standartta da çıkıyordur, bilmiyorum) bi plastik case bulunuyor ama onu takınca bile hafif dışarda kalıyor lens. Ben taş sekmesine karşı az biraz işe yarar belki diye lens koruyucu taktım (ana ekran + ön ekran + lens için toplu set almıştım). Henüz başıma o tarz bi olay gelmedi, sağlamlığı konusunda bir şey diyemeyeceğim.

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
DJI Osmo Action 3 kullanan birisi olarak birkaç hususa değineyim.

Eğer herşey otomatik olsun, güzel çeksin, uğraşmayayım dersen çekimlerinde HDR 10bit ayarını kullanın. Sabah güneş doğduktan yarım saat sonrası ile güneş batmadan önceki yarım saat aralığında gün ışığında bu modda güzel çekimler yaparsınız.
Ayar olarak FOV: UltraGeniş ve EIS: RockSteady modunu tercih edebilirsiniz.
Çekim kalitesi olarak 1080p 25fps veya katlarını kullanabilirsiniz. Daha yüksek kalite ve fps'leri tercih ettikçe çekim süreniz azalacak, SD kartınız daha hızlı dolacaktır.

Adventure Combo paketini aldığınızda hemen hemen her türlü ekipmanı yanında geliyor. Kaska takmak için ise Motosiklet Kask Çene Yapıştırıcılı Aksiyon Kamera Tutucu aparatını tercih edebilirsiniz. Araya bir de Tüm Aksiyon Kameralara Uyumlu Kask Çene Kısa Bağlantı Aparatı aldığınızda kaskınıza tam uyacaktır.
Sinematik çekimler yapmak isterseniz Amazon üzerinden Telesin marka ND filtreleri tavsiye ederim. F/P ürünüdürler.

Action 3 hakkında bilmeniz gereken şeyler var.
DJI ve başka firmaların kablosuz mikrofonlarını Action 4 ve 5 pro da olduğu gibi direkt kablosuz bağlayarak kullanamıyorsunuz. Mikrofonların verici aparatlarını kameraya montajlamanız gerekiyor.

Gerçek manada 10bit LOG çekimler yapamıyor. Bu özellik Action 4 ve sonrasında mevcut. 10 bit çekimi D-CineLike dedikleri bir teknikle yapıyor. Edit programlarında tam karşılığı yok. DJI forumlarında da bu konuda çok eleştiriler var.
Action 4 ve 5 pro versiyonlarında D-Log M adıyla gerçek 10bit çekim yapabiliyorsunuz.

Kablolu mikrofon düşünürseniz kask içinde patlama yapmadan kullanabileceğiniz mikrofonlu kulaklık önerebilirim.
Samsung AKG Tip C Kulaklık
Yalnız sahtesi çoktur, umarım orijinalini bulabilirsiniz. Mikrofon kısmını kaskın önüne kulaklık kısmını ise yan tarafa gizleyerek monte edebilirsiniz. Mikrofon kısmına abartmadan sünger vb sararsanız seste güzel sonuçlar alırsınız. Kameranın ayarlarından ses kısmını -12 desibel olarak ayarlarsanız hem sesinizi patlamalar olmadan duyabilir hem de motor sesini rahatsız etmeyecek şekilde kaydedebilirsiniz.

Action 3 benzer çekim ayarlarında Action 4 e göre biraz daha fazla batarya ömrü sunuyor.
Action 3 ve Action 4 de kullanılan Adventure Combo paketi içerikleri aynı ve aynı pilleri kullanıyorlar.

Kameranın lens koruyucusu mevcut. Olur da düşer veya taş gelir kırılırsa; lensin önündeki camı değiştirirsiniz.

Doğal olmayan ışık kaynakları kullanıldığında çekimde dalgalanma olmaması için; Ayarlar kısmında Titreme Önlemeyi 50hz yapmanızı öneririm. Ülkemizdeki alternatif akım 50hz üzerinden çalışıyor. Yapay aydınlatıcılar titreme yapmamış olur.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Arkadaşlarımız da zaten anlatmışlar. Farklı bakış açısı sunmak istedim.

DJI 'dan ürün almayın 4-5 sene sonra ürüne destek vermiyor .Elimde mavic air drone var pilleri şişmiş yeni pil bulamıyorum. Artık üretmiyorlarmış .Yeni drone alın diyorlar.

Motosikleti
ADV 350 (mefta)
DJI Osmo Action 3 kullanan birisi olarak birkaç hususa değineyim.

Eğer herşey otomatik olsun, güzel çeksin, uğraşmayayım dersen çekimlerinde HDR 10bit ayarını kullanın. Sabah güneş doğduktan yarım saat sonrası ile güneş batmadan önceki yarım saat aralığında gün ışığında bu modda güzel çekimler yaparsınız.
Ayar olarak FOV: UltraGeniş ve EIS: RockSteady modunu tercih edebilirsiniz.
Çekim kalitesi olarak 1080p 25fps veya katlarını kullanabilirsiniz. Daha yüksek kalite ve fps'leri tercih ettikçe çekim süreniz azalacak, SD kartınız daha hızlı dolacaktır.

Adventure Combo paketini aldığınızda hemen hemen her türlü ekipmanı yanında geliyor. Kaska takmak için ise Motosiklet Kask Çene Yapıştırıcılı Aksiyon Kamera Tutucu aparatını tercih edebilirsiniz. Araya bir de Tüm Aksiyon Kameralara Uyumlu Kask Çene Kısa Bağlantı Aparatı aldığınızda kaskınıza tam uyacaktır.
Sinematik çekimler yapmak isterseniz Amazon üzerinden Telesin marka ND filtreleri tavsiye ederim. F/P ürünüdürler.

Action 3 hakkında bilmeniz gereken şeyler var.
DJI ve başka firmaların kablosuz mikrofonlarını Action 4 ve 5 pro da olduğu gibi direkt kablosuz bağlayarak kullanamıyorsunuz. Mikrofonların verici aparatlarını kameraya montajlamanız gerekiyor.

Gerçek manada 10bit LOG çekimler yapamıyor. Bu özellik Action 4 ve sonrasında mevcut. 10 bit çekimi D-CineLike dedikleri bir teknikle yapıyor. Edit programlarında tam karşılığı yok. DJI forumlarında da bu konuda çok eleştiriler var.
Action 4 ve 5 pro versiyonlarında D-Log M adıyla gerçek 10bit çekim yapabiliyorsunuz.

Kablolu mikrofon düşünürseniz kask içinde patlama yapmadan kullanabileceğiniz mikrofonlu kulaklık önerebilirim.
Samsung AKG Tip C Kulaklık
Yalnız sahtesi çoktur, umarım orijinalini bulabilirsiniz. Mikrofon kısmını kaskın önüne kulaklık kısmını ise yan tarafa gizleyerek monte edebilirsiniz. Mikrofon kısmına abartmadan sünger vb sararsanız seste güzel sonuçlar alırsınız. Kameranın ayarlarından ses kısmını -12 desibel olarak ayarlarsanız hem sesinizi patlamalar olmadan duyabilir hem de motor sesini rahatsız etmeyecek şekilde kaydedebilirsiniz.

Action 3 benzer çekim ayarlarında Action 4 e göre biraz daha fazla batarya ömrü sunuyor.
Action 3 ve Action 4 de kullanılan Adventure Combo paketi içerikleri aynı ve aynı pilleri kullanıyorlar.

Kameranın lens koruyucusu mevcut. Olur da düşer veya taş gelir kırılırsa; lensin önündeki camı değiştirirsiniz.

Doğal olmayan ışık kaynakları kullanıldığında çekimde dalgalanma olmaması için; Ayarlar kısmında Titreme Önlemeyi 50hz yapmanızı öneririm. Ülkemizdeki alternatif akım 50hz üzerinden çalışıyor. Yapay aydınlatıcılar titreme yapmamış olur.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Arkadaşlarımız da zaten anlatmışlar. Farklı bakış açısı sunmak istedim.
Bu ayrıntılı bilgi için çok teşekkür ederim gerçekten kafamda soru işareti kalmadı ekstra olarak sadece takıldığım konu kameranın lensi olduğu için ufak bir taş parçası vs sekmesi durumunda kameranın lensi zarar görürmü lensi nasıl koruyabilirim onu düşünüyorum.

Motosikleti
Yamaha XSR700
İnsta360 alacaksan x3 yerine biraz daha çıkıp x4 almanı tavsiye ederim. 5.7k yerine 8k çektiği için videoyu dışarı aktardığında diğerine göre daha yüksek çözünürlük elde ediyorsun ve daha fazla yakınlaştırma yapabiliyorsun bozulmadan. Ben x2 kullanıyorum. 2-3 sene önce almıştım. 3 tane arkadaşımda x3 var. Yani fazla fazla karşılaştırma şansım oldu. x2 ile x3 arasında video kalitesi olarak öyle gözle görülür bir fark yok. Hemen hemen aynı.

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Bu ayrıntılı bilgi için çok teşekkür ederim gerçekten kafamda soru işareti kalmadı ekstra olarak sadece takıldığım konu kameranın lensi olduğu için ufak bir taş parçası vs sekmesi durumunda kameranın lensi zarar görürmü lensi nasıl koruyabilirim onu düşünüyorum.
Kameranın lensine birşey olması cik zor. Üzerinde koruyucu cam mevcut. Resimlerden demek istediğimi anlayacaksınız. Koruyucu camın kırılması zor. Çizilmeye karşı da dayanıklı. Tüm bunlara rağmen birşey olursa koruyucu camı yenisiyle değiştirebilirsiniz.

Kamera lensi ve koruyucuları

Kamera + koruyucu cam + ekstra koruyucu halka

Kamera lensi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar