- Konu Yazar
Eğitimde alacagim Yamaha akademi ile konuştuk fiyat felanda aldim
Biriktirmeye başladım zaten
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:02 ----------
Çalışmak isterimde iş yok ama
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:09 ----------
Yaridm eden yok mu![]()
Bizim ülkenin aile kültürü çok komik. Bu hayat senin. Ailenin değil. Seni dünyaya getirdiler diye senin hayallerini ve isteklerini müdahale etmemeliler. Belki öneri verebilirler. Tabii ki sende onlardan beklememelisin. Kendin almalısın.
18 yaşında ilk motorumu evlatlıktan redederiz lafları arasında almıştım. Ederseniz edin. dedim. Bunu demeyenleri görüyoruz, ana kuzusu gibi hâla ot gibi yaşıyorlar.
Avrupalılar çocuklarını 18 inde salıyor, bizimkiler 30 yaşına gelen çocuguna bile yemek yedin mi, ihmal etme diye koşuşturuyor. Lafın özü, git ne alacaksan al ama kendi paranla.
Çocuk 18 yaşında, motosiklete parası var, ama ev kirasına, tüm yaşam giderlerine ve sağlık sigortasına parası yok...
Öyleyse motosiklete de parası yoktur...
Ailesine madden muhtaçsa, eli mahkum dinlemek zorunda. Değilse, bağımsız bir birey olarak istediğini yapsın, kim ne diyebilir?
Başına gelen ilk kazada ailesine yük olacaksa, sözlerini de dinlemek zorunda.
Ben 2017 yazında motor almaya karar verdim.ailem sizinki gibi motora fena karşıydı.sormadım bile.neyse okul başladı dersteyim hoca bişey anlatıyo ama anlamıyorum dedim ki bende biraz sahibinden de motor bakıyım.bi ilan çıktı karşıma ybr 125 11 binde ama dökülüyo km düşürdükleri bariz belli.adamla konuştum hemen dersten çıkıp çağlayan adliyede buluştum adamla.vasat bi ybr ama canım nasıl motor sürmek istiyo ehliyet falan uok.adamla anlaştım 4000 tl ye ertesi gün aldım ybr yi.hayatımda motosiklet üstüne oturmamışım.çağlayandan kadıkoye getirdim 0 tecrübeyle kimsenin haberi yok.akşam söyledim bizimkilete yüzleri falan düştü.ama aldım yani.2019 da ehşiyet aldım.tam 2 yıl kullandım ehliyetsiz allaha sükür kaza bela yapmadım hiç.sana tavsiyem hevrse kapılıp dökük motor alma uğraşırsın sonra(ben şanslıdım bi kere benzin bitmesi dışında bi problem yaşamadım)motoru al trafiğe çıkmadan sokak arası kullan ama ehliyet parası cebinde olsun.hem pratik yap hem ehliyetini al ama sakın acele etme.
Yorumlarınızın hepsini okudum abilerim çok sağolun yaşımı beklemem lazim şimdilik vaz geçeyim 2 sene sonra tekrar burda görüşmek dileğiyle![]()
![]()