ağır tonajlı araçların oluşturduğu çukurlar

genellikle trafik işiklarına yakın yerlerde olan asfaltta ağır tonajlı araçların oluşturduğu uzuun şerit şeklindeki cukurlara girdiğimizde güvenle cıkmanın bir tekniği varmı ???????

Arkadaşım eğer hızlı bir şekilde girdiysem direksiyonu sıkarım asla cıkmaya çalışmam yeterli hıza düştüğünde yavaşça çıkarsın :)
Eğer hızlı çıkmayı denersen ön lastik kayarsa toparlamak zordur bence hız düşene kadar asla çıkmayı deneme

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
bence oçukurları gördüğünde hızını kesmen gerekiyor,eğer mümkünse girmemeye bakarız,girersek bile endüşük hızla çıkmamız lazım,aksi halde düşme riski çok fazla.

Hakkaten ya.. O oluklar çok tehlikeli.. Birkaç tehlike atlattım öyle. Motor feleğini şaşırıyor kaptırdığın zaman..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
dostum trafik ışıklarına yaklaşırken nasıl olsa yavaşlamak zorundasın.Sakın ola kavşağa geldiğinde zınk diye bir niyetin olmasın.kavşakta yol kusuru olmaz:)

bence oçukurları gördüğünde hızını kesmen gerekiyor,eğer mümkünse girmemeye bakarız,girersek bile endüşük hızla çıkmamız lazım,aksi halde düşme riski çok fazla.
Bence bu topicin en yerinde cevabı bu..Nede olsa uzunyollar yapmış abim..Kısacası YOLLARIN FATİHİ...:cat:

dostum trafik ışıklarına yaklaşırken nasıl olsa yavaşlamak zorundasın.Sakın ola kavşağa geldiğinde zınk diye bir niyetin olmasın.kavşakta yol kusuru olmaz:)
Paşam topic açıklaması türkçe yazılmış..Tekrar okumanı tavsiye ediyorum..
Konuda kavşak yok..Yakında kavşak-ışık trafik yok..Lastiklerin yaptığı çukur ve oluk şeklinde uzun bi yol var..Şimdi bu çukura girdin..Çık bakim.Nasıl çıkacaksın..Hade bi daha dene...:queen::queen:

mümkünse bu çukurlara girmeyeceksin.. madem girdin çıkmayacaksın hemen...

doğru oldu mu? :mrgreen:

bu çukurların sonu yok.her zaman her yerde karşımıza çıkıyor.oyüzden en iyi çözümü enduro almak:cherry::cat:

sanırım arkadaşımız soruyu bana sormuş, kibarlıktan çoğul eki kullanmış:p:mrgreen: Siz karışmayın arkadaşlar:p:p
Arkadaş, bu çukur şeklinde uzanan izlere bir kere yakalandın mı, sinir bozucu bir şekilde Tren moduna giriyor ve bir daha çukur bitene kadar çıkamıyorsun:pale: Tavsiyem, çukurda ihtiyatla hattı izlemek ve asla ani frenleme yapmamak! gaz kesilip istikrarla hız düşürülür, uygun bir zemin yakalamak için tetikte olunur. sağımız solumuz kontrol edilir, asfaltın görece düzeldiği anda sola geçilerek Tren likten kurtulup, özgür motorcu sürüşüne geçilir:)
Amman dikkat, şakası yoktur bu tuzağın:cat:

Son düzenleme:
Denizi muzaffer abime katılıyorum. Gerçekten şakası yok bu çukurların vede tümseklerin. Bir keresinde motorun arka tekerini tahmini 45-50 derece savurduğuna şahit olmuştum.

"tecrübeli abilere ablalara..."

bu nasıl başlık len :mrgreen: ben de dedim ne soruyor bu :mrgreen: :cherry:

her neyse bu başlık hem kel hem fodul, yani hem yanlış yere açılmış hem de başlığı içerik hakkında bilgi vermiyor. Ben düzenliyorum, sonraki açacaklarında dikkat edersen sevinirim, etmezsen de kilitlerim :cherry: :p

"tecrübeli abilere ablalara..."

bu nasıl başlık len :mrgreen: ben de dedim ne soruyor bu :mrgreen: :cherry:

her neyse bu başlık hem kel hem fodul, yani hem yanlış yere açılmış hem de başlığı içerik hakkında bilgi vermiyor. Ben düzenliyorum, sonraki açacaklarında dikkat edersen sevinirim, etmezsen de kilitlerim :cherry: :p

Yaav arkadaş bana sormuş, sen de hemmen kilintlerim falan diye araya girip hava yapıyon:p:pTecrübeli diyo okumadın mı:p:mrgreen:

Valla ben bu tarz tümseklerde eğer aşırı hızlıysam gaz kesmeden mecburen üstünden geçiyorum. tabi bi tarafımın motordan ayrılıp daha sonra aniden vurması sırasında biraz daha akıllanıyorum ama neyyse :) trafik ışıkları konusunda ise otomobillerde bu tarz yerlerde fren yapmak tekerlekerin kopmasına kadar gidebiliyor ve motosiklet gibi kendi başına ayakta dahi duramayacak bir makinada dahada tehlikeli olacağını düşünüyorum. en ideali yavaş git her an çalınmış bir logar kapağı karşıma çıkar gibi git ve engeli görüğünde frene basmana gerek kalmasın gazı bırak yeter..........

bunlardan cok var buara e5 uzerinde eger boyle bi cukura girdiysem motoru kasmadan hafif serbest bırakıp guvenli bi sekilde o cukurun kendi yaptıgı yoldan beni atmasını bekliorum cnk gelende bu cukurlar s seklinde sizi savuruyo duz gitmeye calışınca devrilicekmiş gibi oluyo ama motoru serbest bırakınca duz yolsa sag sol yapmış gbi geçiorum cukuru:)

girmenle gaz bırakman bir olsun.direksiyonu sıkı tutmak çok yararlı oluyor

arkadaşlar dogru frenlemenin önemi büyük .. tabi lastiklerin durumu da dikkate alınacak bir durum .. bagzı durumlar vardırki en çıkılmaz yerlerden gaz yardımıylada çıkabilirsiniz motorsiklet fren yapıldıgında öne egim yapar buda on tekere yük verir ve tabiki agır araçların açtıgı tren rayı gibi bölümlerde sıkıntı yaratır .. dikkatli olmak gerekir .. gazı açarak ivme kazanan motorsikletiniz arka tekerde düzgün bir denge yaratacaktır güç ve biraz beceri bu işi halleder

Özellikle Otobus duraklarında Tramway yollarında oluşuyor bu tip hassas noktalar...Şimdi diyeceksiinizki Tramway yolunda ne işin var ama ist. da mecburen girilen Tramway yolları böyle olayların oluşmasını sağlıyor Akşemsettinten başlıyan zeytinburnuna giden hatta ve byazıt-Sirkeci yolunda bi çok motorun bu şekilde düşmesine şahit oldum bu bölgedeki çalışanlar daha cok motosiklet ve tramway ı tercih ediyolar ulaşım için fakat bu gibi yol tiplerinde muhakkak ki tedbir alınıp girilmesi lazım ama işimiz birazda allaha kalmış oluyor düşünsenize jesse ark. sölediği gaz verme olayını yaptınız.Peki önteker çukurun dışında arka teker içinde kalınca motor anında altımızdan kaçıyor veya üstümüze devriliyor olucaktır dimi?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar