KArdeş belli motorlardan pek anlamıyorsun, şaft aktarma inan zincir aktarmadan daha güvenlidir. Ayrıca Afrika twin hacminde motor 4 silindir olmalı demişsin. Sanırım piyasadaki bütün o segmentdeki motorlar 2 silindir triumph dışında. 2 silindirde bilmediğimiz bir sorunmu var acaba?
1800 cc harleyde 2 silindir bilmem farkındamısın.Bence burda sayılan bütün motorlar senin henüz üstünde, ilk önce kendini eğitmelisin.[/
Cahil insanlarlarla muhattap olamayacaksan yazma Kamyoncu. Touring konusunda cahil oldugum icin yazdim. 3 silindir makine kullaniyorum. Ben kendi fikrim 2 silindiri yakistiramadigim, seni ilgilendirmez bence. 4 silindir olanlari da var. Multrisstrada gibi. Motosiklet dedigin araba gibi kumanda edilen ama iki teker uzerinde gidilen basit bir ulasim araci. Bunu sanki dunyanin en zor isi gibi gostermene akil vermene gerek yok. Zor geliyorsa yapma yorum. Ben pilotajlik egitimi aldim, fantom pilotlari bile sizin gibi kendini begenmis degil. Sanirsin tek motosiklet gurusu. neyse.
1300 GS ADV e yazildim Avcilar borusanda. Kapora verecegim bu hafta. 1400, 500 u esit 6 taksit. paranin kalani teslimattaki fiyati ile. mart gibi gelecekmis.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:56 ----------
yani çok alakasız motorlar kıyasta o yüzden bu bu sen dahil diyemezsin ondan soruyorsun zaten

ben o listeye girmeyen motorları sorucam mesela transalp 750 girmiş ama suzuki 800de girmemiş.şu an 520 bin tl + 10 taksit falan olayları var.ben hiç düşünmez bu motoru gider alırdım o bence cepte.alternatif yine ktm 790 adv 890 adv bunlarda değişik fiyatlar ve taksit seçenekleri var.onlarada göz atman gerek.hızlı tur istersen ktm 1290 duke gt modeli yine çok acayip bir fiyata satılıyor ki üst segmentte rakibi bence o fiyattan yok.
bunlar hep indiirm euro 5 tantanasına uygun fiyattan giden motor seçenekleri.şahsen şu an bir motor alsam bu euro 5 olayına girmiyorsa kesinlikle motor almayı düşünmezdim.bu euro 5 modelleri değerlendiremiyorsan hocam yazık edersin parana.
Hocam saol yorum icin, Translap var, Suzuki 800 sordum bayilerde yok. 1050 var ellerinde. O yuzden onu yazdim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:00 ----------
O zaman BMW'yi de listeden silmek gerekiyor; o da şaft aktarmalı? Büyük kolaylık, tozdan çamurdan etkilenmez, adamı uğraştırmaz. Yani 620'ye XL750 alınması yerine 720'ye MG Stelvio çok mantıklı aslında. 1000+ cc güçlü torklu uzun bacaklı konforlu bir motosiklet.
Hocam BMW yi silemiyorum, onun konumu farkli. Stelvio da sorun yasarsam BMW kadar satis sonrasi destek alirmiyim o tedirgin ediyor. Yoksa shaft olmasi neden korkutsun, ben motoru tanimiyorum, kullanicilari var memnun, isim yapmis marka ama TR de marketing olarak korlastan bile daha asagida. Korlas ile bile sorunlar yasarken, stelvio bilemiyorum.