Adsl'den VDSL 2 ye Geçtim...

abi benimkinin 3 katı hızlı :D gayet iyi. ben lagsız(lag. oyunda internet yavaşlığından doğan gecikme demektir :)) oyun oynayabiliyorum. senin bukadar hıza gerçekten ihtiyacın yok :) hayırlısı olsun bu arada..

Arkadaşlar sabit telefonda ve adsl'de türk telekomun tekeli kırılmaya ve rekabetçi bir ortam oluşmaya başladı. Ben türk telekomdan adsl ve telefon hattını kapattırdım. Şu anda superonline abonesiyim Evime fiber optik kablo çekildi, telefon numaram değişmeden kullanıyorum sabit telefondan konuşursam para ödüyorum konuşmazsam fatura gelmiyor, öyle sabit ödeme falan yok, internete de sınırsız aboneyim gerçek anlamda 10 mps hız ile bağlanıyorum ki ttnet abonesi iken bu 1,25 idi.

superonline'in sınırsız fiberoptik bağlantı paketleri kısmen pahalı olsada işini internet üzerinden yapan insanları için çok uygun fakat henüz her bölgeye bu hizmet götürülemiyor.

bende yaklaşık 10 yıldır eski adıyla kablo net kullanmaktayım. benim bağlantımda adil kota durumu söz konusu değil (aboneliğim çıkan kanundan çok önce başlamış olduğu için) fakat hız yeterli değil tabiki.

hele hele son zamanlarda internete ne yaptılarsa video izlenen bütün sitelerde bağlantı hızı kapasitenin altında çalışıyor. net limiter ile yaptığım gözlemlerde dizi siteleri, youtube ya da gazetelerin websitelerindeki video sayfalarında bağlantı hızı bazen 4/1 oranına kadar düşüyor.. tek dosya indirmede sıkıntı yok ama ne hikmetse video izlenemiyor..

şunu farkettim ki kullanıcılar Seesiz bir Devrim yapmışlar ve superonlıne tercihleri artmış...

abi benimkinin 3 katı hızlı :D gayet iyi. ben lagsız(lag. oyunda internet yavaşlığından doğan gecikme demektir :)) oyun oynayabiliyorum. senin bukadar hıza gerçekten ihtiyacın yok :) hayırlısı olsun bu arada..

valla farkeden bişey olmadı aslında...ya da ben bu hızı hissedebilecek farkı ayırt edebilecek kullanım şeklim yok...:wiinkk:

bende 1mbit sınırsız kullanıcısıydım uzun zamandır, sonra bir kampanya var dediler 8mibte kadar internete geçerseniz 5 ay 15tl, farkı ödeyip eski tarifenize de geçebilirsiniz her hangi bir taahüt de yok. tamam dedim beğenmezsem geçerim, ( bilgi işlemciyim ben de :) ) sonra farkettim ki bizim santral eski 512kbit e düşmüyor :) sonra gelsin torrentler gitsin hd film dizi oyun program vs. 5 aydır 15+1tl (tivibu) ödüyorum, 512ye düştüğü ilk gün tarifemi hatta servis sağlayıcımı değiştirdiğim gün olacak, hadi bakalım ne zamana denk gelicek. 6-8 ay önce 1 mbit e 45tl öderken bugün 8mbit e 54 tl öderim gibi geliyor. Şöyle örnek vereyim 1mbit ile 100kb indirme yaparsınız ortalama 700mb bir film 116dk da iner (maksimum hızda) 8mbit internet ile 15 dk da :) yani hızı buralarda hissedersiniz.

Hd filmler için de aynı 4gb 720p bir filmi 1mbit bağlantı ile ortalama 670dk da indirirsiniz (11saat) 8Mbit bağlantı ile 83 dakikada indirirsiniz. (off denklem gibi oldu.) :) Velhasılı-ı kelam eskiden 3 filmi bir gecede indirmeye başlardım açık bırakırdım şimdi 3 hd filmi 1 gecede indiriyorum. :)

Adsl ve Superonline de gerçek sınırsız olmadığından, telekom mevcut altyapı ile VDSL de tahaaut ettiği hızları veremeyeceğinden kelli. Yaşasın Uydunet diyoruz. 5mbit 70TL gerçek sınırısız. Adil kullanım vs yok. Aban abanabildiğin kadar.

bu arada abi sen 10 ayda bir modem değiştirirsin bu hıza :) çok yüklenme cbf e benzemesin sonra :mrgreen:

Hep karıştırılan başka bir konudur. internette host, server yada kaynak ne denecekse artık sınırsız kaynaklara sahip değildir. Sizin isterse 1 tbitlik bağlantınız olsun. Karşı tarafın Upload hızı atıyorum 64kbit ile sınırlı ise sizin oradan dosya downloadunuz 64Kbit'in üzerine çıkamaz. Hosting hizmeti veren şirketler siteden çıkan trafiği ücretlendirir, sınırlama getirir vb.

Kısacası siz çeşmenin altına ister kova ister şişe koyun, doldurma hızınız çeşmenin akıtma hızı ile doğru orantılıdır.

ben bu durumun telekom tarafından internet bant genişliğinde yoğunluk yaşanmaması adına alınmış bir önlem olduğunu düşünüyorum. zira internette günde 350 adet farklı siteyi ziyaret ediyorsam video görüntüsü içeren websitelerinin hepsinde istisnasız aynı durum söz konusu. yani websitelerine hosting yapan firmaların upload kapasiteleriyle ilgili değil kaldı ki youtube gibi bir markanın böyle bir sorun yaşayacağını sanmam bu tamemen türkiye'de ki internet alt yapısıyla ilgili bir durum, 6 ay öncesine kadar böyle bir sorunum yoktu.

Ayrıca dediğinize göre sayfaların açılmasınında tam kapasite hız ile yapılamaması gerekirdi, net limiter ile yaptığım gözlemlerde sayfanın açılışı sırasındaki download hızını 120kb olarak ölçerken sıra video izlemeye geldiğinde hız düşmekte, özellikle youtube ve facebook'ta. dizi izlediğim diğer siteler bu ikisine göre daha hızlı (hosting bakımından youtube ve facebook ile boy ölçüşemeyecekleri aşikar). youtube downloader'i kullanıp videoyu bilgisayarıma indirmeye başladığımda ise hız yine 120kb.

yurtdışı çıkışları telekom'un tekelinde olduğundan dolayı sorun yaşanması gayet normal.

yakında çıkar kokusu...

Son düzenleme:
bende 1mbit sınırsız kullanıcısıydım uzun zamandır, sonra bir kampanya var dediler 8mibte kadar internete geçerseniz 5 ay 15tl, farkı ödeyip eski tarifenize de geçebilirsiniz her hangi bir taahüt de yok. tamam dedim beğenmezsem geçerim, ( bilgi işlemciyim ben de :) ) sonra farkettim ki bizim santral eski 512kbit e düşmüyor :) sonra gelsin torrentler gitsin hd film dizi oyun program vs. 5 aydır 15+1tl (tivibu) ödüyorum, 512ye düştüğü ilk gün tarifemi hatta servis sağlayıcımı değiştirdiğim gün olacak, hadi bakalım ne zamana denk gelicek. 6-8 ay önce 1 mbit e 45tl öderken bugün 8mbit e 54 tl öderim gibi geliyor. Şöyle örnek vereyim 1mbit ile 100kb indirme yaparsınız ortalama 700mb bir film 116dk da iner (maksimum hızda) 8mbit internet ile 15 dk da :) yani hızı buralarda hissedersiniz.

Hd filmler için de aynı 4gb 720p bir filmi 1mbit bağlantı ile ortalama 670dk da indirirsiniz (11saat) 8Mbit bağlantı ile 83 dakikada indirirsiniz. (off denklem gibi oldu.) :) Velhasılı-ı kelam eskiden 3 filmi bir gecede indirmeye başlardım açık bırakırdım şimdi 3 hd filmi 1 gecede indiriyorum. :)

Adsl ve Superonline de gerçek sınırsız olmadığından, telekom mevcut altyapı ile VDSL de tahaaut ettiği hızları veremeyeceğinden kelli. Yaşasın Uydunet diyoruz. 5mbit 70TL gerçek sınırısız. Adil kullanım vs yok. Aban abanabildiğin kadar.

sayenizde çok şey öğrendim piyasayı dönen dolapları vs...:cat:

tahaatsüz
kotasız
ve en ucuz
ne tavsiye edersiniz?

Türkiye’deki En Ucuz İnternet Paketi Hangisi?

Şu an itibariyle, Turk.net’in 2 yıllık taahüt karşılığı ilk 6 ay 9.99TL kampanyası

..................

İnternet Paketleri Hız/Fiyat Karşılaştırması

Karşılaştırmaya geçmeden önce, internet sağlayıcıların tarifelerine şöyle bir göz gezdirelim.

1. TTNET ADSL

Rahatlıkla söyleyebilirz ki, Türkiye’de en yaygın olarak kullanılan internet TTNET’tir. Birkaç yıl öncesinde pazarın tek hakimi olan TTNET’in işi gittikçe zorlaşıyor, çünkü her geçen yıl yeni bir internet sağlayıcı piyasaya çıkıyor. Tarifelerine gelecek olursak,

4 GB kotalı 8 Mbps’ye kadar: 29 TL/ay
6 GB kotalı 8 Mbps’ye kadar: 39 TL/ay
Kotasız 8 Mbps’ye kadar: 49 TL/ay (15 GB aşımında, hız 512 kbps’ye düşer)
Limitsiz 8 Mbps’ye kadar: 99 TL/ay
VDSL2: 16 Mbps limitsiz 110 TL/ay
VDSL2: 32 Mbps limitsiz 137 TL/ay
Bu tarifelere ek olarak, kalkınmada öncelikli 50 ilde yürütülen kampanya kapsamında,

512 MB kotalı, 512 kbps’ye kadar, 18 TL/ay
Ayrıca, bir veya iki yıllık taahhüt karşılığında kablolu ve kablosuz modemler indirimli alınabilmekte.

TTNET internet servis ücretlerini detaylı görebileceğiniz sayfa: Tıkla

2. Biri ADSL

Bir Koç.net ürünü olan Biri ADSL’i reklamlarından da hatırlayacaksınız. Piyasaya girdiğinden itibaren emin adımlarla ilerleyen Biri, şimdiden TTNET’in en büyük rakiplerinden biri haline geldi. Tarifeleri de aslında pek farklı değil:

6 GB kotalı 8 Mbps’ye kadar: 39 TL/ay
Limitsiz 8 Mbps’ye kadar: 100 TL/ay
Limitsiz 10 Mbps’ye kadar: 110 TL/ay
Biri’de de, aslında cazip kampanyalar yok değil ama bütün ayrıntılara girmeyeyim.

Biri ADSL’nin servis ücretlerini bu sayfadan görebilirsiniz: Tıkla

3. Smile ADSL

Yanlış hatırlamıyorsam, Smile ADSL, Türk Telekom’dan sonra ADSL hizmeti veren ilk firma oldu. Akılda kalan reklamlarından da hatırlayacağınız, hatta çoğunuzun şu an abone olduğu Smile’ın tarifelerine bir bakalım:

Smile ADSL’de de çeşitli kampanyalar mevcut. Smile ADSL’in ayrıntılı ücret tablosuna buradan bakabilirsiniz.

4. TurkNet ADSL

Türkiye’nin köklü internet kuruluşlarından biri olan Turk.Net de ADSL pazarına girmiş durumda. Tarifeleri ise şöyle:

TurkNet’te şu an geçerli olan kampanya ile 2 senelik taahhüt verirseniz, ilk 6 ay 9.99 TL ödüyorsunuz. TTNET’in önceki kampanyalarından biriydi bu da. Şu an en cazip görünen kampanyalardan biri bu bana göre.

TurkNet ADSL’nin detaylı fiyat tablosuna şu sayfadan ulaşabilirsiniz: Tıkla

5. Uydunet

Kablolu TV teknolojisinin bir uzantısı olan Uydunet’te pek çok tarife mevcut. Diğer sağlayıcılardan biraz farklı olarak:

4 GB kotalı, 10 Mbps’e kadar: 29 TL/ay,
Limitsiz, 10 Mbps’e kadar: 99 TL/ay,
15 Mbps’e kadar, 149 TL/ay,
20 Mbps’e kadar, 199 TL/ay
Ayrıntılı Uydunet tarife tablosuna buradan ulaşabilirsiniz.

6. Superonline ADSL

Superonline, ADSL ile tekrar sahneye çıkmış durumda. Tarife fiyatlarında pek fark olmasa da, kampayalarıyla dikkat çekiyor.

Superonline’ın tarifelerine buradan ulaşabilirsiniz: Tıkla

Karşılaştırmayı, genel olarak kullanılan 4GB limitli ve 8MB/s hızına kadar limitsiz paketlerde yaptım:

İnternet Sağlayıcı
TTNET
Biri
Smile
TurkNet
Uydunet*
Superonline

4 GB Lim.
29 TL/ay
29 TL/ay
29 TL/ay
29 TL/ay
29 TL/ay
29 TL/ay

Limitsiz
49-99 TL
49-99 TL
49-99 TL
49-99 TL
99 TL
49-99 TL

Kampanyalar
İndirim
İndirim
İndirim
İndirim
İndirim
İndirim

*Uydunet hızı 10 Mbps

Yukarıdaki tablodan da anlaşılacağı üzere, aslında internet sağlayıcılar arasında fiyat/hız açısından hemen hiç fark yok. Yalnız, yürüttükleri kampayalar değerlendirildiğinde zaman zaman indirimlere gidebiliyorlar. Tarifeleri detaylı incelediğinizde size en uygun tarifeyi bulacağınıza inanıyorum.

SONUÇ:

Türkiye’deki En Ucuz İnternet Paketi Hangisi?

Şu an itibariyle, Turk.net’in 2 yıllık taahüt karşılığı ilk 6 ay 9.99TL kampanyası. Detaylı Bilgi

...................................

Metehan abi artık yetişemeyiz senin hızına.:cherry:

fazeri ben almadım aga ben yetişemem size gari...:p

bu arada abi sen 10 ayda bir modem değiştirirsin bu hıza :) çok yüklenme cbf e benzemesin sonra :mrgreen:

hacı 5 günde 1.25 gb doldurmuşum...bakalım nasıl olcak...:pale:

Konuyu başından sonuna kadar zevkle okudum yazan herkese teşekkürler.

Sadece birkaç şeye değinmek istedim kendimce ...

1) Telefonda anlatılan ve henüz bakmaya fırsatım olmayan herşeye hep hayır cevabı vermişimdir. Kendimde çağrı merkezi sektöründe çalıştığım için insanların nasıl dolandırıldığını iyice öğrendim tabiri caizse... Örneğin: X kişi aranır işte şu şu hizmetimiz var fiyatı 10 lira sizin içinde uygun değilmi ... Cevap evet ise başlanır müşteriye yüklenmeye işte şöyle iyide böyle iyide. O an benzer ürünü kullanan müşteri 15 lira ödüyorsa genelde itirazsız kabul eder. Sonra faturaları eline aldığında birde bakarki o 10 lira fiyat ilk 3 ay için kampanyaymış sonrasında fiyat olmuş 20 lira ... Ayrıca kötü konuşmaları gerçekten aldatıcı sadece lafı ağızlarında geveliyorlar ki çok anlayıpta soru sormayın diye.

2) Adil kullanım diye bir geyik çıkartmışlar gidiyorlar. Limitsiz tarife adı altında kelime oyunu yapmaktan başka birşey değil. Oldu olacak fiyatlarıda kdv ötv hariç söylesinlerde ucuz görünsün oda fiyat öbürüde fiyat nasıl olsa.

3) İnternetiniz kotalıysa ve sitelere girerken hep büyük boyutlu resimlerin size sormadan bilgisayarınıza indirilmesinden endişe ediyorsanız. Tarayıcınızdan resimleri otomatik olarak yükletmemeyi seçebilirsiniz. Bu durumda resimlerin hiçbirisi görünmeyecek (Çarpı şeklinde boş bir kutu yada vs. gelebilir tarayıcıya göre değişir. Bazen bir kare yanında daire ve bir üçgen de gelebilir.) Bence sizi endişelendiren resim yada yazılara yada oyunlar olmamalıdır. Çünkü büyük boyutu her zaman video ve ses dosyaları oluşturur. Bunu en basit olarak 10 saniyelik bir video kaydı ve 10 sayfalık bir text dökümanı yanyana koyup boyutlarına bakarakta anlayabilirsiniz. Sonuçta iletilen paketin içi yazı olduğu sürece sorun olmaz. Ayrıca videoyu izlemeniz ile indirmeniz arasında fark yoktur. Bilgisayar siz izlerken videoyu temp klasörüne indirir. Siz oradan izlersiniz. Yani izlerken aslında indiriyorsunuz :)

4) Uydunet yani eski adı ile kablonet bölgelere göre ve o bölgedeki internet trafiğine göre hız değiştirebilen bir bağlantıdır. Fark şudur ki TT net 2mb derken ulaşabileceğiniz en yüksek hızı kastederken, Uydunet 2 mb ile alacağınız en düşük bağlantı 2mb dan düşük olmazı anlatır. (Bende 10 seneden fazladır uydunet kullanıyorum evimde ve 2 sene oldu 2mb hıza geçeli, geceleri genelde 4-5mb hızlara ulaşıyorum.) Hatta bir defasında telefon edip özellikle sormuştum internetim çok hızlı test ettim 4,36 mb çıktı bir problem mi var diye. Müşteri temsilcisi arkadaş kontrol etti baktı baktı internet hızınız burada 2mb olarak görünüyor problem nerde anlayamadım dedi. Bende dedimki 2mb ama ben 4,36 görüyorum bu problem değilmi. Cevap şu oldu 2mb dediğimiz en düşük internet bağlantı hızıdır. Altında ise problem vardır üstü problem değildir :)

5) Uydunet teknoloji olarak adsl den ve diğer internetlerden (Eski adı barracuda olan ve çanak anten ile alınan internet hariç) çok daha iyidir ve hızlıdır. Aslında uydunette kullanılan kablo modem diye tabir edilen cihaz bir modem bile değildir. İçerisinde bir yazılım bulunan ve servis sağlayıcı tarafından erişilebilen kutudur. Sizin evinize gelen optik kablo içerisindeki yüksek hızlı interneti içerisindeki yazılım sayesinde almanız gereken hıza düşürür. Ayrıca uydunet yine bölgelere göre değişmekle birlikte bizim burada bayağı stabil. 10 sene boyunca toplamda 4 defa internetim kesildi.

6) Kötü bilgisayar internet hızını etkilemez ama bilgisayarın internetten aldığı verinin ekrana gelme hızı değişir. Pek hissedemezsiniz bu farkı ama yinede fark vardır. Genelde ekran kartı ile alakalıdır.

7) Zamanında benim işlemcimin de tırnağı kırılmıştı. Yerine tırnak takılmıyormuş çünkü onlar altından yapılıyormuş ve tek parçaymış Sorunu yerine 0.5 ten daha ince bir kalem ucu (0,35 ti sanırım) koyarak gidermiştik. İletimi sağlıyordu testlerde de bir problem görünmedi. Zaten sonra öylece anakart ile birlikte satmıştım.

Şimdilik yazacaklarım bunlar. Zaten gereğinden uzun oldu :)

Saygılar.

Konuyu başından sonuna kadar zevkle okudum yazan herkese teşekkürler.

Sadece birkaç şeye değinmek istedim kendimce ...

1) Telefonda anlatılan ve henüz bakmaya fırsatım olmayan herşeye hep hayır cevabı vermişimdir. Kendimde çağrı merkezi sektöründe çalıştığım için insanların nasıl dolandırıldığını iyice öğrendim tabiri caizse... Örneğin: X kişi aranır işte şu şu hizmetimiz var fiyatı 10 lira sizin içinde uygun değilmi ... Cevap evet ise başlanır müşteriye yüklenmeye işte şöyle iyide böyle iyide. O an benzer ürünü kullanan müşteri 15 lira ödüyorsa genelde itirazsız kabul eder. Sonra faturaları eline aldığında birde bakarki o 10 lira fiyat ilk 3 ay için kampanyaymış sonrasında fiyat olmuş 20 lira ... Ayrıca kötü konuşmaları gerçekten aldatıcı sadece lafı ağızlarında geveliyorlar ki çok anlayıpta soru sormayın diye.

2) Adil kullanım diye bir geyik çıkartmışlar gidiyorlar. Limitsiz tarife adı altında kelime oyunu yapmaktan başka birşey değil. Oldu olacak fiyatlarıda kdv ötv hariç söylesinlerde ucuz görünsün oda fiyat öbürüde fiyat nasıl olsa.

3) İnternetiniz kotalıysa ve sitelere girerken hep büyük boyutlu resimlerin size sormadan bilgisayarınıza indirilmesinden endişe ediyorsanız. Tarayıcınızdan resimleri otomatik olarak yükletmemeyi seçebilirsiniz. Bu durumda resimlerin hiçbirisi görünmeyecek (Çarpı şeklinde boş bir kutu yada vs. gelebilir tarayıcıya göre değişir. Bazen bir kare yanında daire ve bir üçgen de gelebilir.) Bence sizi endişelendiren resim yada yazılara yada oyunlar olmamalıdır. Çünkü büyük boyutu her zaman video ve ses dosyaları oluşturur. Bunu en basit olarak 10 saniyelik bir video kaydı ve 10 sayfalık bir text dökümanı yanyana koyup boyutlarına bakarakta anlayabilirsiniz. Sonuçta iletilen paketin içi yazı olduğu sürece sorun olmaz. Ayrıca videoyu izlemeniz ile indirmeniz arasında fark yoktur. Bilgisayar siz izlerken videoyu temp klasörüne indirir. Siz oradan izlersiniz. Yani izlerken aslında indiriyorsunuz :)

4) Uydunet yani eski adı ile kablonet bölgelere göre ve o bölgedeki internet trafiğine göre hız değiştirebilen bir bağlantıdır. Fark şudur ki TT net 2mb derken ulaşabileceğiniz en yüksek hızı kastederken, Uydunet 2 mb ile alacağınız en düşük bağlantı 2mb dan düşük olmazı anlatır. (Bende 10 seneden fazladır uydunet kullanıyorum evimde ve 2 sene oldu 2mb hıza geçeli, geceleri genelde 4-5mb hızlara ulaşıyorum.) Hatta bir defasında telefon edip özellikle sormuştum internetim çok hızlı test ettim 4,36 mb çıktı bir problem mi var diye. Müşteri temsilcisi arkadaş kontrol etti baktı baktı internet hızınız burada 2mb olarak görünüyor problem nerde anlayamadım dedi. Bende dedimki 2mb ama ben 4,36 görüyorum bu problem değilmi. Cevap şu oldu 2mb dediğimiz en düşük internet bağlantı hızıdır. Altında ise problem vardır üstü problem değildir :)

5) Uydunet teknoloji olarak adsl den ve diğer internetlerden (Eski adı barracuda olan ve çanak anten ile alınan internet hariç) çok daha iyidir ve hızlıdır. Aslında uydunette kullanılan kablo modem diye tabir edilen cihaz bir modem bile değildir. İçerisinde bir yazılım bulunan ve servis sağlayıcı tarafından erişilebilen kutudur. Sizin evinize gelen optik kablo içerisindeki yüksek hızlı interneti içerisindeki yazılım sayesinde almanız gereken hıza düşürür. Ayrıca uydunet yine bölgelere göre değişmekle birlikte bizim burada bayağı stabil. 10 sene boyunca toplamda 4 defa internetim kesildi.

6) Kötü bilgisayar internet hızını etkilemez ama bilgisayarın internetten aldığı verinin ekrana gelme hızı değişir. Pek hissedemezsiniz bu farkı ama yinede fark vardır. Genelde ekran kartı ile alakalıdır.

7) Zamanında benim işlemcimin de tırnağı kırılmıştı. Yerine tırnak takılmıyormuş çünkü onlar altından yapılıyormuş ve tek parçaymış Sorunu yerine 0.5 ten daha ince bir kalem ucu (0,35 ti sanırım) koyarak gidermiştik. İletimi sağlıyordu testlerde de bir problem görünmedi. Zaten sonra öylece anakart ile birlikte satmıştım.

Şimdilik yazacaklarım bunlar. Zaten gereğinden uzun oldu :)

Saygılar.

konu hakkında sayenizde bayağı bilgi sahibi oldum...sağol...:cat:

Filmler kalitesine göre değişiyor.normal avi formatlılar 700MB, DVD formatlılar 3GB, BLU-RAY formatlılar 5-7GB

3 gb ise 3 filmde benim işim biter...:p..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar