Arkadaşlar DH deki Paxmahnhob benim. Ordaki konuda link vermişler ordan gördüm; Yazım biraz sert olsada yanlış veya doğru, iyi veya kötü gerçek şeylerdir. Kurallara uyan motosiklet sürücülerini kimsenin sıkıştıracağını sanmıyorum, belki minibüs sürücüleri... Yazımda ne dedim; Arabayla arabaya bile trafikte bilerek vurup durduranlar varken motosikletlere alasını yaparlar.
Bana hakaret etse bir motorcu bende çarparım dedim. Sonra araçlar yok gibi davranan motorlara bende yokmuş gibi davranıyorum dedim, tüm motorlara, kurallara uyanlara da demedim. Daha önce motorla yaptığım kazada ben kavşakta yeşil ışıkta geçerken kırmızıda geçen ve dönülmez olan yere dönmeye çalışan motor benim kapıma çarptı. uzun süre uğraştım hemde motorcuda bende şikayetlerimizi geri aldığımız halde ortada yaralama olduğundan (yaralama dediğim küçük bir sıyrık) ben çok uğraştım, en kolay yolun ben kırmızıda geçtim ve motora çarptım (evet benim kapımda hasar olduğu halde yan yan gelip çarptım) demek olduğunu öğrenince öyle yaptım, para cezası ödedim.. Arkadaşımsa motora vurdu ve bastı gitti, hiçbişe olmadı

Motorcuların çoğunun nasıl kullandığını bizden çok yine motorcular bilir.. Motorcu 4 tane arkadaşım var 2si düzgün kullanıyorlar diğer 2si ise katliam yaratıyorlar. Babamda motor sürer buldukça, vitesli falan kullanır o bile bindiğinde ilk işi artistlik yapmak oluyor.. Ben ise hiç anlamam, bir kere scooter süremeye kalktım
frene basarken elim gazda takılı kaldı, arkası kaya kaya 50cm lik dar bi yerden bacaklarımı vurmadan geçip durmayı başardım, bir dahada binmedim:cherry:
Karşı tarafın motorsiklet olduğu bir kaza ise ve karşı tarafta yaralanma yok ise direk basın gidin uğraşmayın. Yoksa haklı bile olsanız taksirle yaralamadan 400tl ödersiniz.. Motordakinin yaralanmamış olması bişeyi değiştirmiyor, düştüğü an yaralanmalı kaza olarak işlem görür, doktora gider, doktor 2-3 gün rapor verir onaylar. Eğer sabırlıysanız mahkemelerde uğraşıp haklı olduğunuzu ispatlarsınız belki ama 400tl için gereği yok, ya kendinizi tam kusurlu gösterin cezayı ödeyin, ya polis karışmadan işe kendi aranızda halledin yada en güzeli çarptıktan sonra basıp gidin(tabi ortada hastanelik bir durum yok ise).. Ölme veya ağır yaralama olmadıktan sonra kimse plaka nonuz ile peşinize düşmez merak etmeyin [
] Maalesef durum böyle. Örneğin aracınıza çarptılar ve kaçtılar çarpanın plakasını aldınız, bununla polise gidip rapor falan tutmayın, çarpanı görmedim diyip kaskodan yaptırıp hasarsızlığı bozdurun.. Aksi halde çok daha fazla uğraşıyorsunuz. Ve bence sinir ve zaman paradan, kaskodaki indirimden daha önemli.. Hasarsızlık indirimini hiç düşünmediğiniz bir full kasko bu trafikteki en gerekli ve en rahat şey [:'(]
Saçmaladığının farkındasındır umarım,daha ağır sözler sarfetmet istemiyorum anla artık.Ne demek motosiklete çarpınca kaçmak yahu?
Yoo dediklerim gayet doğru yaşanmış şeyler. Tohumuna paramı saydım anasını satim. Hatasız olsam ve dursam da daha çok belaya gircek başım. Motorcular bu kafayla daha çok ölürler. Ne şerit tanıyorlar nede mesafe, dikkatli ayna kullanan sürücüler olmasa alayı bir hafta dayanamaz trafikte. Benim de arkadaşımında başına birer kere geldi. Yaralı kaza sayılması için düşmeleri yeterli ve sonuçta çok uğraşıyorsunuz ama basıp giderseniz hiçbir olmuyor. O olaydan sonra onlar nasıl araçlar yok gibi davranıyorsa bende onlar yok gibi davranıyorum. Kendileri düşünsün, benim kaportam zarar görür yani aracım ama onların kaportası kendileri, kendileri düşünsünler. [:'(]
Aferin devam et böyle[:'(],günün birinde kafasında kask,elinde metal korumalı eldiven,dizinde dizlik,ayağında metal korumalı bot olan bir kullanıcı surat azalarının ve iç organlarının yerini değiştirirse o zaman akıllanırsın.
Sorumsuz Racing vs. kullanıcılarının hakettiği yere kadar yolu var,onlara eyvallah da tüm camia'yı bunun içine katmaz hiç hoş değil.
O biraz zor işte. Sadece benim zor olmamdan değil, genel olarak motorsikletçilerin yapamadığı şey; Trafikte kavga etmek. Yapamazlar çünkü bilirlerki karşı taraf altındaki aracı silah olarak kullanabilir, o yüzden yan yana gelip hayatta atışmazlar kimseyle.. Şayet benim yanıma gelip bir motorlu herhangi bir sebepten haklı haksız küfür etse, indirip dövmekle uğraşmam, duvara yapıştırmak gibi kolayı varken.. Benim motorum olsaydı bende kesinlikle tartışmazdım trafikte.. Arabayla arabaya bile tartıştığı için kavga için vurarak durduranlar varken bu trafikte, motorsiklete alasını yaparlar. Bu arada dizlikler falan hantallaştırıyor tam tersi.