[Adana - MT]

ael320' Alıntı:
olur abiş olurda arayınca kimseyi bulamıyorum yaz geldi ya millet arazi hep ya

hehehe abi ben burdayım şimdi sen kimsin diceksin :p bugün ada da oturuyodun motorundan tanıdım aha adem abi dedim :cherry: arkamda kız ark. vardı gördüm seni de dönüşte tanışmak için gelecektimde tatsızdık biraz :salut: bi daha görünce atlarım önüne :cherry: sevgiler saygılar abi

bu-rock' Alıntı:
hehehe abi ben burdayım şimdi sen kimsin diceksin :p bugün ada da oturuyodun motorundan tanıdım aha adem abi dedim :cherry: arkamda kız ark. vardı gördüm seni de dönüşte tanışmak için gelecektimde tatsızdık biraz :salut: bi daha görünce atlarım önüne :cherry: sevgiler saygılar abi
kulübe gel birader her akşam takılıyoz biraz arkadaşınlada gelebilirsin ortam musait öpüyorum kendine iyi bak

geleceğim abi ortamı söylemene gerek mi var şimdi resimler herşeyi anlatıyor... :cat:

herkese merhabalar...
2 tane plan konuşuluyo gibi ama yapılacak kesin bi plan varmıydı acaba ve bu planlara ne çeşit motorlar katılabilecek acaba?

sertaç kaya
ç.ü. elektrik elektronik mühendisliği
motorum: kanuni classic 125 :) çok ufak kaldı abilerimizin yanında :) seneye büyüyecek inşallah:cat:

Arkadaşlar tişört için bana ulaşın. Adana'ya dağıtımı ben yapıcam. Öncelikle bir liste oluşturalım.

scooterlara yer varmı?

herkese merhabalar,
çmsk'da scooterlı motorseverlere yer varmı acaba? geçenlerde buldum yerinizi ama önce burdan biraz bilgi edineyim de öyle geleyim dedim kulübe.. beni biraz bilgilendirmeniz mümkünmü acaba? ::sos:: :p

Yaa Adanalı arkadaşlar sorularım olacak.
1,) Arızalı motora 26 gün sonraya gün verilirmi?.
2.) Motorsiklet Yetkili servisi Marş Düğmesi gibi parçaları stoğunda bulunduramaz mı?
3.) Garantili motorlar yetkili servisçe yapılmak ve arızaları garanti kapsamında giderilmek zorunda değilmi?
4.) Ben garantili motorumu servisin ihmalkar davranışı ve motor çok yetişemiyoruz mazereti ile sallaması nedeniyle dışarıda mı yaptırmak zorundayım. Motorun çok olması zaten o servisin işini iyi yapamadığını ve motorların arızaya bağlayıp geldiğini göstermezmi?
5.) Adana Gizerler den Motor alıpta Özellikle mondial alanların işleri çok zor. Acaba gizerlerden motor alıp giz kara mahkum olanlar hata mı ediyorlar.

04-06-2006 tarihinde Kızıldağ'a doğru bir gezi planlamaktayız.Katılmak isteyenler kendilerini bu başlığa ekleyebilirler veya bana özel mesaj yoluyla ulaşabilirler.Referans anlamında ki bir önceki gezimize ait gezi raporu aşağıdaki linktedir.
http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=13463
Sabah 08:00'de bir önceki gezimizdeki gibi grub halinde yola çıkılacak.Geziyi Kadir Usta organize etmektedirler.Herkese sevgiler.

entellektüel' Alıntı:
2.) Motorsiklet Yetkili servisi Marş Düğmesi gibi parçaları stoğunda bulunduramaz mı?
3.) Garantili motorlar yetkili servisçe yapılmak ve arızaları garanti kapsamında giderilmek zorunda değilmi?
4.) Ben garantili motorumu servisin ihmalkar davranışı ve motor çok yetişemiyoruz mazereti ile sallaması nedeniyle dışarıda mı yaptırmak zorundayım. Motorun çok olması zaten o servisin işini iyi yapamadığını ve motorların arızaya bağlayıp geldiğini göstermezmi?
5.) Adana Gizerler den Motor alıpta Özellikle mondial alanların işleri çok zor. Acaba gizerlerden motor alıp giz kara mahkum olanlar hata mı ediyorlar.

1)Yasal azami tamir süresi 30 gündür.Yani 28 gün verebilirler.
2)Bulundurmayabilir.Yasal bir zorunluluk söz konusu değil.Sadece 1.maddede belirtilen süreyi geçemezler.
3)Yetkili olmayan servisin yaptığı veya yapacağı müdahaleler motorunuzun garanti kapsamı dışına çıkmasına neden olur.Sakın!Malesef ucuz etin yahnisi pek olmuyor.Satın alırken benzerlerinden ucuz etiket taşıyanlar malesef kulanım aşamasında,görüldüğü üzere çok sorun çıkarabiliyor.Hiç sorun çıkarmayanı da var.Burada şans faktörü devreye giriyor.

Son düzenleme:
entellektüel' Alıntı:

selam , bende 1 ay kadar önce gizerlerden kanuni classic 125 aldım, teknik servis aşırı yoğun olduğu için pek ilgilenemiyorlar.. sana gizkar'a karşı uyguladığım takdiği pm olarak yolluyorum..

Teşekkürler

Sevgili dostum teşekkürler

Servisin yoğun olması gelen motorları anında tamir etmemeleri ve iş birikmesi nedeniyle dir. Başka ne olabilir? Ho Jin servisinde Bir tane ho Jin yok çünkü adamlar anında yapıp yolluyorlar. Bir de bu adamlar 2 usta bir çırak çalışıyor. Ayrıca 150 -200 adet motor monte edip satışa hazırlıyorlar. Yamoto servisinde de tek usta bir kalfa 1 çırak çalışıyor. Orada da iş birikmesi yok adamlar gece 22 lere gerektiğinde sabaha kadar çalışıp işlerini bitiriyorlar. Bir de dışarıdan gelen müşterilere hizmet veriyorlar. Onlarda Haftada 150 -200 motoru ambalajından çıkarıp montajlayıp test ederek satışa sunuyorlar. Giz -Kar bir gizerler kuruluşu Adamları çok, ama akşam saat 19.00 da paydos edip gidiyorlar. Koskoca Gizerler eğer motor birikmesi gibi yoğunluk yaşıyorsa bu servisin sorunudur. Garanti belgelerinde İthalatçı 1 hafta süre veriyor. O da zor arızalara karşı. 1 Ayı geçen sürelerde aynı özelliklerde başka araç tahsis etmek zorunluluğuda var. Bizim servis Demekki iyi program yapamıyor. 3 kişilik servisler nasıl yapıyor o zaman?

kayasertac' Alıntı:
selam , bende 1 ay kadar önce gizerlerden kanuni classic 125 aldım, teknik servis aşırı yoğun olduğu için pek ilgilenemiyorlar.. sana gizkar'a karşı uyguladığım takdiği pm olarak yolluyorum..

Kaya dostum...pm'yi bulamadım...(

Sevgili Pazer dostum...Benim marş düğmem bozulunca motorumu stop ettiğinde kolçakla çalıştırırken Az daha bir kamyon üstümden geçecekti. Mecburen bende Yetkili servis olmayınca Dışarıda müdahale yaptırmak zorunda kaldım. Bu son olay Daha önce de Motoru yeni teslim aldıktan sonra 2 mayıstan önce idi Motorun arka kısmının uç tarafından patlak lastik sesi gibi ses geliyordu. Servise götürdüm Varyatör vuruyor dediler. Yapın o zaman dediğimde 2 Mayısta gün verdiler. ve yaptılar. Debriyaj balatalarını ve fren balataların yapmışlar parça kullanmadan. Bir hafta sonra sesler daha fazla artmaya başladı. Bu arada motorun seside değişti. Eksoz arızası tabii...Neyse kayın birader götürmüş yaptırmış. O sesleri sormuş mafsallar (Arka tekeri Motorun çatışına bağlayan parçalar ikisi kırılmış, birinin somunu düşmüş, motorun tekerini tek bir mafsal tutuyor. Düşünün ki Çiftehan'a giderken Otoyolda kırılsaydı mafsal motorun arka tekeri çıksaydı... ne olur du? Yada Karataş'a giderken olsaydı. Birde motora eşimle ben biniyoruz. Hayati önem taşıyan parçaların kontrol ve tamir öncelikleri vardır. Yetkili servis Böyle bin bir şey olmaz demişti. Varyatör vursada bir şey olmaz sen 28 gün ya da 15 gün motorunu arızalı kullan bir şey olmaz. Bu nasıl mantıktır? Ufak bir arıza süreç içinde daha büyük arızaya neden olmaz mı? Ben servise aksesuar taktırmaya yada yağ koydurmaya götürmüyorum.Adı üstünde Arıza'ya getiriyorum. Arıza yani motorun çalışma verimini sekteye uğratan problem....Bu problemi çözmekte servisin görevidir. SSK'hastenesinde de eskiden ameliyat olacaklara gün verirlerdi 5 sene on sene sonraya... Bu da ona benziyor. Avrupa da o servisi mahkemeye verirler. Ortada olan insan hayatıdır. İşte kavgamızın özü bu insanlara insanlığın sorumluluğunu öğretmek. Ben nasıl ki motorumun arızasında servisime gitme sorumluluğu taşıyorsam. Servisimde benim sorunumu çözümlemek sorumluluğuna sahip olmaktır. Eleman yetersizse eleman alması gerekiyorsa eleman alınmalı, Mesaiye kalınacaksa mesaiye kalınmalı. Ben nasıl ki Reklam müşterimin işlerini zamanında teslim etmek için gece gündüz çalışıyorsam, onlarda aynı hassasiyeti göstermek zorundadır. Bu ülke hepimizin ve hepimiz birbirimizden sorumluyuz. Bu gün senin başına gelen yarın benim başıma gelebilir. Bu nedenle senin sorununa benimde sahip çıkmam gerekir. Bertold Brecht'in bir oyununda geçer. " Koministleri götürdüler ses çıkartmadım. çünkü kominist değildim, sosyalistleri getirdiler ses çıkartmadım çünkü sosyalist değildim, demokratları götürdüler ses çıkartmadım. Çünkü demokrat değildim. Yahudileri götürdüler ses çıkartmadım çünkü yahudi değildim. Beni getirdiklerinde ses çıkaracak kimse kalmamıştı? " Haklarımıza sessiz kaldığımız sürece, haklarımız bize vermeyenler daha rahat hareket edeceklerdir. Hepimiz motor kullanıcısıyız. Türkiye de motor kullanmak ne demek aşağı yukarı biliriz. Bir de servis kaprisleriyle uğraşırsak düşün halimizi. Servis üzerinde baskı oluşturursak fax yada e-maille o zaman servisler de kendilerini gözden geçirip hatalarını giderirler ve herkes mutlu olur. Kimse kimseyi yıpratmaz ve strese sokmaz. Açıkçası ben servisin gün atması nedeniyle strese giriyorum. Servise gideceğim gün sinirlerim bozuluyor.

Bir de Gİz-Kar da 6 kişi çalışıyor...Diğer servislerde en fazlası 1 usta 2 kalfa bilemedin 4 kişi hangisine giderseniz gidin nedir o zaman gizerler döküntü motorlarımı satıyorlar yani... Bu motor birikmesi sadece gizkar serviste var. Birde Cem Ticaret'e gideceğim. Bakalım orda da durum aynımı... Eminim ki değildir. Benim mantığım şudur gelen arıza ne olursa olsun yapılmalıdır. Çünkü uzayan süreçte arıza dahada büyür. Daha başka sorunlar çıkar. İnsan sağlığında da bu böyle değil mi? başağrısını önemsemediğin ve doktora gitmeyi uzattığın her süreç için hastalığın ikiye katlamıyormu? Hukuk Mantıkla birlikte yürür... Bu nedenle ben Giz -Kar servisin randevu uygulaması yüzünden motor yığılmasıyla karşılaştığını iddia ediyorum. Zamanında yapılmayan müdahalelerin kronikleşmesinden başka bir şey değil. Bir Film çekiminin günlüğü yaklaşık minimum 15 -20.000 YTL giderlerle yapılır. Oyuncuları ücretleri hariç. Ben yönetmen olarak ihmalkar davranırsam Set ekibini, Kamera grubunu ışık grubunu başıboş bırakırsam 1 Hafta da çekilip gösterime girmesi gereken bölümü yetiştiremem bu da bölüm tekrarına neden olur ki dizinin seyircisi uzaklaşır. Televizyonlarda gördüğünüz yeni Bölüm yazıları ondandır işte.... Ben koskoca diziyi 200.000 YTL bütçeli diziyi bir haftada gece li gündüzlü çalışıp çekiyorsam onlarda servise gelen motorları isteseler yapar bitirirler. Düşün ki Bir ho JİN servisi yada Yamato servisi çalışan sayısı 3 kişiyi geçmiyor. Bu adamlar hem satılacak motorları montajlayıp kontrollerini yapıp hemde gelen günü birlik işleri yapıp, hemde Servise gelen motorların yağ bakımını yapabiliyorlarsa bunlar süpermen mi? Giz-Kar da 6 eleman var ve motor birikiyor. Bu elemanların rantabl çalışmadığının göstergesidir. Tembelliğin göstergesidir. Saat 19 da darabayı indirip gidersen, Tabii ki yetişmez. Motor sahibi anlamaz bunu anlamak zorunda da değil. Motorunu yaptırıp işine gücüne gidecek, yada gezecek. Adam para saymış motor almış tabii ki isteklerinin yerine gelmesini beklemek hakkı...Motor çok yetiştiremiyoruz mazeret değildir.
Bu sözün backround'unda Benim adamlar çok tembeller... Mesaileri doldumu gidiyorlar... Zaman doldururkende bir iki motoru yapıp oyalanıp gidiyorlar. anlamı yatmaktadır. Şöyle olsa Bitirdiği her motor için 10 YTL ücret alsa ben inanıyorum ki hiç bir motor kalmaz anında yapılır. Nedir burası bir fabrika mı? Sanki Adana'nın tüm motorları burda! Yamaha'ya yada Kanuniye gösterdikleri özeni bir de mondial'e gösterselerde Mondial alanlar mağdur olmasalar bari...

Sevgili Ahmet Gizer'de Yapılan motor sayısına göre maaş ödesin elemanlarına bir ayda kaç motor yaptıysa eleman motorbaşı parta alsın bakalım o zaman motor kalırmı Hemen atlarlar ben yapayım abi diye ...

ÇAĞRI : Giz-KAR servisinden yararlanamayan, tüm garantili Adana'lı motor sahipleri ve kullanıcıları , GİZ-KAR servisini Protesto etmek amacıyla Önümüzdeki günlerde Yasal izinli Tüm Ulusal basına ve yerel basına açık bir gösteri yürüyüşü ve sürüşü yapılacaktır. Yürüyüş ve sürüş etkinliği Gizerler Mağazası önünde son bulacaktır. Bu gösterinin Giz-Kar servisinin randevu uygulaması ve Araç arızalarını çözümsüz bırakmasını, Pahalı parça satışını protesto etmek ve Kamu Oyunun bilgilendirilmesinden başka bir amacı bulunmamaktadır.Bu eylem siyasi bir eylem değildir. İlerleyen zamanda yürüyüş ve sürüş günü Valilikten alınacak izne göre
Güzergahıyla birlikte bildirilecektir.

Son düzenleme:
Herkes Gezi Var Diyor Ama Kimse Nereye Olduğunu Söylemiyor özel Bir Gezi Ise Yazmayalim

entellektüel' Alıntı:
ÇAĞRI : Giz-KAR servisinden yararlanamayan, tüm garantili Adana'lı motor sahipleri ve kullanıcıları , GİZ-KAR servisini Protesto etmek amacıyla Önümüzdeki günlerde Yasal izinli Tüm Ulusal basına ve yerel basına açık bir gösteri yürüyüşü ve sürüşü yapılacaktır. Yürüyüş ve sürüş etkinliği Gizerler Mağazası önünde son bulacaktır. Bu gösterinin Giz-Kar servisinin randevu uygulaması ve Araç arızalarını çözümsüz bırakmasını, Pahalı parça satışını protesto etmek ve Kamu Oyunun bilgilendirilmesinden başka bir amacı bulunmamaktadır.Bu eylem siyasi bir eylem değildir. İlerleyen zamanda yürüyüş ve sürüş günü Valilikten alınacak izne göre
Güzergahıyla birlikte bildirilecektir.
ben motoru gizerlerden falan almadım fakat böyle bir olay olursa,yine de destek için gelirim. umarım diğer arkadaşlar da böyle bir durumda gelirler çünkü sonuçta böyle bir şey hepimizin başına gelebilir

Teşekkürler bu uyarı sürüşü diğer markalar içinde uyarı olacaktır. İnsanların haklarını aramaları, kötü niyetlilerin at koşturmasını engelleyecektir. Toplumu düzeltmenin yolu atılacak ilk adımlarla başlar... Kapımızın önünü süpürdüğümüzde her taraf temizlenir. Bu bir siyasi eylem değil. Sadece hak arama eylemi...Sağol Tyler kardeşim.

ewet arkadaşlar sorun ve dertlerinizde sizlere destek vermek her motorcunun doğal görevidir bence bu gün size yarın bize ama bende şunu belirtmeden geçemicem 10 motorum oldu hep hondayı tercih ettim şu ana kadarda bir şikayetim olmadı umarım hep böyle devam eder sizlerede tavsiyem motor alırken lutfen dikkatli olun marka konusunda para kolay kazanılmıyor canımız çıkıyor.

Tabii ki, Artık yaş nedeniyle Honda CBR 625 ' motorumu sattım maalesef... Pişman oldum... Desem yeridir. Çok güzel anılarım oldu o motorla... Çok süper geziler yaptım... Bu arada yaş 48 elliye merdiven dayadık ama ben hala öyle durmuyorum. Hayatta hep genç durdum ve duracağım. 13 yaşında mobiletle başladım. Benzin deposu oturağın altında olan modeliyle, Daha sonra 16 yaşında Planet 350 Motorum oldu 17 Yaşında Motokros yarışlarına katıldım. Daha sonra BMW, Horex, ingiliz Alman Rus motorlarını kullandım modifiye ettim. Polatlı'da (Ankara) Zero Dynepr marka motorları imal ettik. Ama pazarlıyamadık. BMW nin rus versiyoru idi. İnanmıyacaksınız ama motorda geri vitesi bile vardı. 1250 Dolara düz 1650 dolara kayıklısını satıyorduk. O zaman Mz motorlar kombassan tarfından ithal ediliyordu. Motoru satamadık ve fabrikayı kapattık. Şimdi de Mondial Zat 150'ye biniyorum.

entellektüel' Alıntı:
Teşekkürler bu uyarı sürüşü diğer markalar içinde uyarı olacaktır. İnsanların haklarını aramaları, kötü niyetlilerin at koşturmasını engelleyecektir. Toplumu düzeltmenin yolu atılacak ilk adımlarla başlar... Kapımızın önünü süpürdüğümüzde her taraf temizlenir. Bu bir siyasi eylem değil. Sadece hak arama eylemi...Sağol Tyler kardeşim.
aman abi ya sana sadece şöyle cevap veriyorum(bir kamyoncu lafı ama olsun): BİZİM BİZDEN BAŞKA DOSTUMUZ YOOOOOOOKKK!!!!!
bu arada adım mustafa :)

GÜÇLÜ' Alıntı:
Herkes Gezi Var Diyor Ama Kimse Nereye Olduğunu Söylemiyor özel Bir Gezi Ise Yazmayalim
ali baba racing gezilerini bana sor genelde haberim oluyor banko on motor kemik kadro olunca birde diğer arkadaşlar sessiz sedasız iki üç motor kısa mesafelere çıkıyorlar sen en iyisi bize takıl senin motorunun nefesi uzun yani

entellektüel' Alıntı:

CEVABEN:arkadaşım bende gizkar'dan şikayetciyim...bir bakıma gideyim dedim bir hafta sonrasına gün verdiler ben çalışan bir insanım ancak hafta sonu boş vaktim var ama bi türlü bakım yaptıramayacagımı anladıgımda bende başka bir servise gitme kararında oldum şimdi motorumun ikinci bakımı geldi..yine aynı öteleme ile karşılaşacagımı sanıyorum..bundan daha önemlisi ilgi yok arkadşım..ilgi yookkkkkk
İLGİ VARama motoru satana kadar ne taklalar atılıyor...sonrası servisimiz hemen arka tarafta deniliyor ama serviste ne servis..... protesto ediyorummmm...............GİZ KAR DUY SENDE

NEZAMAN TOPLANIYORUZ.....:pr:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar