arkadaşlar;bugün itibarıyla PAZAR için yağışlı göstermekle beraber,her an hava durumu değişebilir.mersindeki arkadaşımız sencer'den;geçenlerde gittiğimiz ELVANLI/ALABALIK gibi,hoş,yolu düzgün,hesaplı,manzarası iyi,alternatif yerler için yardım istemiştim.kendisi de bana iki alternatif yer önerdi.onun yazısından alıntı yaparak aktarayım:
--''veli dayı diye arslanköy yolunda sucuk imal eden, aynı zamanda kendine ait bir fırını olan olan ( ekmek o anda sıcak çıkıyor), salatası filan orda yapılan bir yer var. dilerseniz pirzola eti de var. otobandan oraya direk gözne çıkışından çıkış yapılıp yine direk otobana giriş yapılabilir. takriben maximum 30 km virajlı dağ yolu ama asfalt. ya da dalakderesi aynı çıkış istikametinde, o da ayını mesafelerde fırında tereyağlı tavuk ( parçalanmış tavuk tepsilerle tereyağlı bulgur pilavı ve sıcak pide eşliğinde geliyor. eskilerde çok fazla tutulan bir yerdi.geniş, yan tarafı dere, kaz filan olan manzaralı bir yer. ister içerde, istenirse kapalı mekanda servis yapabilen bir lokanta. kırmızı et de olabilir ama ordaki bulgur pilavını başka hiç bir yerde yemedim ( değişiklik olmamışsa) daha komplike bir mekan. aslınada ikisi de görülebilir ama yolun tam ortasında yol ikiye ayrılıyor. biri doğuya diğeri batıya yönelen yayla yolları.
fiyatları hakkında bilgim yok. ama çok da yüksek olduğunu sanmıyorum
mesafeler aynı olmakla beraber
1- veli dayı (arslanköy yolu) sucuk-kırmızı et
2- dalakderesi ( gözne yolu, sarnıç sapağından sola sapılıyor) tavuk- kırmızı et ( sarnıç benzeri)''--
eğer yağışlı olmazsa,bu iki yerden birine gidelim derim.VELİ DAYI,olabilir mesela,ne dersiniz?