Adana [MT]'nin Marmok Macerası

Arkadaşlar çok eğlenceli bir gezi olmuş. Sağ salim, yüzünüzde gülücük, tatlı bir yorgunlukla döndüğünüze sevindim, selamlar

slm arkadaşlar hoş gelmişsiniz gerçekten güzel bir gezi olmuş elinize emeginize sağlık :)

hoşgeldiniz :p :p :p:queen:

Son düzenleme:
img0427dy1.jpg

img0429zp2.jpg

img0452nj1.jpg

Nekadar meraklısınız, ne gördünüz :queen:

img0461ln3.jpg

Sıcak, çook sıcak...

img0462nh3.jpg

img0463fa6.jpg

img0468uw5.jpg

Kamp sevgi dolu maşallah :rendeer:

img0469zw0.jpg

img0471xj5.jpg

img0473rt3.jpg

img0477ib5.jpg

img0480lo2.jpg

img0481ap2.jpg

img0484jf7.jpg

img0486bh2.jpg

img0488yn1.jpg

img0489ee0.jpg

img0490st9.jpg

img0491cs7.jpg

img0492yv6.jpg

img0493kk8.jpg

img0494zd4.jpg

img0495lx8.jpg

Hepiniz hoşgeldiniz. Öncelikle Erhana geçmiş olsun. Bunun dışında çok şükür kazasız belasız gidip geldiniz. Bu arada Bora bey resimleri direkt havuz pozundan başlayarak yüklemiş. Hani Adana'dan çıkış, toplaşme ve bekleşme görüntüleri! Sanırım bu mesajın üstündeki (son) fotoğraf aslında ilk foto olmalıydı. Neyse olsun. Hayal kurmaya kronolojik olarak baya bir mesafe atlayarak başlamış olsak ta (herhalde Adanadan 500 km ilerdeki bir havuz) yine de ellerinize sağlık. Selamlar.

Yine unutulmaz bir gezi olmuş anlaşılan. Sağ salim gidip gelmenize sevindim.

Görüşmek üzere.

img0452nj1.jpg

hakkat bizim kiler oradada nereye bakıyolar :silent:

bu arada acayip bir poz olmuş yaw gülmekten çatlayacam:queen::queen::mrgreen::mrgreen:

bu adamlar nereye bakıyor? Kayıp şehir atlantisi arıyorlar ya da ümitin vuramadığı zargana sürünü gördüler :)

Adana İl Temsilcisi
@VEYİS HOCAM,benim makine çantanın en altında kaldığı için çıkış resimleri hasanın makinesinde.çantamı KEMER'de açtığım için de fotolarda doğal olarak oradan başlıyor.

@ARKADAŞLAR;teknenin alt kısmı camdı.aşağısının görüntüsü ise muhteşemdi.herkes merakla oraya bakıyor.

hasanın makinesindeki görüntüleri bekleyin.

hadi bekliyoruz bakem :) .karpuz tezgahının başındada durmuşsunuz.burdan oraya karpuz götürdük demeyin sakın ha :)

hadi bekliyoruz bakem .karpuz tezgahının başındada durmuşsunuz.burdan oraya karpuz götürdük demeyin sakın ha gürsel abiye katılıyorum:queen: :queen:

Merhaba

3011.2km lik yolculuğumu çok güzel anılarla birlikte tamamladım. Gezide ne zamandır görmediğim Marmaris'ten Barış abimi, İstanbullu dostlarım Erhan ve Gürkanı tekrar görme fırsatını yakaladım. En güzeli de 7 motorcu dostumla çok keyifli bir yolculuk yaptım. İşte fotoğraflarla gezi raporum.

KATILIMCILAR
Ben (Makine) + Eşim Sezen == Suzuki DL650 V-Strom
Erhan (qrar) == Suzuki DL650 V-Strom
Bora (adanali) == Hyosung GT250
Gürsel + Eşi == Hyosung GT 250
Zafer (azgürbüz) == BMW F650 GS
Ümit (simyacı) == Yamaha YBR 250
Ahmet (ahmetnr) == Honda CBF 150

Bazı İstatistikler
Katedilen Toplam KM : 3011.2 km
Harcadığım Yakıt Tutarı: 554.29 TL
Harcadığım Yakıt Miktarı : 156.06 lt

1. GÜN (21.06.2008)

Sabah saat 05:00'da Otoban Mola tesislerinde buluştuk. Tüm arkadaşların yüzünde büyük bir heyecan ve mutluluk görilebiliyordu. Kim heyecanlanmaz ki motosiklet ile yol yapmak üzere binlerce km yol yapılacak. Ben dahil herkezde bu görülebiliyordu. Benzinimi alıp çantaları düzenledikten sonra yola koyulduk. Mersin - Çeşmeli çıkışına kadar oldukça sıkıcı geçen otoban sürüşünden sonra sonunda karayoluna çıkmıştık. İlk durağımız sabah kahvaltısı yapacağımız Cennet - Cehennem'in oradaki Yörük çadırlarıydı. Burada güzelce kahvaltımızı yapıp tekrar yola koyulduk. Taşucu nu geçtikten sonra bizi kötü bir süpriz karşıladı. Yolda genişletme çalışmaları vardı ve belli kısımları stabilize bozuk zemin üzerinden geçiş sağlanıyordu. İçimden "umarım yol boyu bunlarla karşılaşmayız" diyordum çünkü çok güzel virajların olduğu bir yol bizi bekliyor diye ümit ediyordum. Bu kısmı atlattıktan sonra ağaçların arasında uzanan daracık Adana -Antalya karayolunun virajlarında lastik eskitmeye başlamıştık bile. Çok keyifli bir sürüşün ardırdan ikinci molamızı Ağaçlı dinlenme tesislerinde verdik. Burada başımıza çok ilginç bir olay geldi. Zafer aynada güzelliğini seyrederken boynunda küçük bir karaltı tespit etmiş. "Bu ne acaba yahu, arkadaşlar duruma bir el atın" diyerekten bizden yardım istedi. Hemen olaya müdahale eden bizler bunun bir kene olduğunu Zafer'e söyledik ve Erhan'ı görev başına çağırdık. Erhan'da keneyi Zafer'den söküp attı. Kene ölürken Zafer'de tekrar yaşama dönmüş oldu. İlk başlarda durumun şokunu yaşayan Zafer birkaç dakika sonra kene esprileri ile hepimizi gülmekten kırdı geçirdi. Suyumuzu içip dinlendikten sonra tekrar yollardaydık. Kıvrıla kıvrıla uzanan bol virajlı yolda motorların ve lastiklerin sınırlarını zorlayarak Anamur - Mamure kalesine kadar geldik. Burada daha önceki gezilerimizde yemek yediğimiz köy lokantasında öğle yemeğini yemek üzere mola verdik. Sıcak oldukça bastırmış ve biz motorcuların suyunu iyice sıkmıştı. Hepimize iyi gelen bu molada yedik içtik, dinlendik. Tekrar yola çıktık Anamur içinden geçip Gazipaşaya doğru yol alıyorduk ki gene önümüze bozuk bir yol çıktı. Antalya -Adana arası yolu genişletme ve yenileme çalışmaları burada da sürmekteydi. Bu mevkideki bir benzinciden ikmal yapıp tekrar yola koyulduk. Sonunda Gazipaşaya varmıştık. Buradan sonraki yol oldukça sıkıcı bir karayolu yolculuğuydu. Özellikle sıcakla birlikte dümdüz yol hiç çekilmiyordu. Manzara ve viraj hastası olan bizler için çekilmez bir yoldu diyebilirim. Bu yoluda atlattıktan sonra Antalya'ya varmıştık. Bir benzincide durup soluklandık. Herkes sıcaktan oldukça bitap düştüğü için daha önce planladığımız Olympos 'ta kalma planlarını daha yakın bir yere çekmeye karar verdik. Ahmet abisini aradı ve Kemer'den bir pansiyon ayarlandı. Geceyi geçirmek üzere buraya gittik. Soğuk bir duş ardından yemek yemeğe merkeze yürüdük. Yemek sonrasında sabaha kadar deliksiz bir uyku çektik.

Yol Notları

Adana - Taşucu arasına kadar yollar temizdi. Taşucu sonrasında yol çalışmaları var. Yer yer zift ve stabilize. Çoğu yerde zifte oturmamış çakıl problemi var.

Konaklama
Ücret : Oda 40 ytl (Kahvaltı dahil).

İlk gün heyecandanmıdır nedir fotoğraf çekmemişiz ama 2. gün herşey değişiyor :)

2. GÜN (22.06.2008)

Sabah ekip erkenden kalktı. Havuz kenarına kurulan masamızda kahvaltımızı yaptık. Kahvaltı sonrası motorumu yükledim. Gitmeden önce Kemer'i bir gezelim dedik ve sahile doğru motorlarımızı sürdük. Sahil'in Doğu tarafındaki tepede yörük çadırları vardı. Buradan manzara oldukça güzeldi. Çadırlarda oluşturulan yörük yaşamı ise mutlaka görülmeye değerdi.

Artık yolcu yolunda gerek diyerek yola çıkıyoruz.

Güzel viraj sürüşleri sonrası yakıt ikmali için benzinciye giriyoruz. Burada bir motorda olması gereken en önemli şeyin orta sehpa olduğunu yaşayarak görüyoruz. Bora abi motorunu yağlamak için ekipten yardım istiyor ve bakın neler oluyor.

İlginçtir Ahmet Zafer 'e bir başka bakış atmış sanki. Bilmem dikkat ettiniz mi :mrgreen:

Tekrar yollardayız.

Kısa bir mola.

Tekrar yola koyuluyoruz hedefimiz Kekova.

Sonunda Kekova'ya vardık. Çok güzel deniz havasını içimize çektik. Yemeğimizi adada yemeği planlamıştım. Daha araştırma yapmadan girişimci bir tekneci gelerek hemen teklifte bulundu. Anlaştık. Teknemize bindik ve adaya doğru yola koyulduk.

Su o kadar temiz ki balıkları seyretmek mümkün.

Ekip olarak artık adadayız. Buranın ismi Kaleköy eski ismi Simena imiş.

Hemen herkes bir şekilde dinlenmeye geçiyor. Acıktık ve yemekleri bekliyoruz.

Güzelce balığımızı, kalamarımızı yedik, dinlendik. ekrar teknemize binip Kekova adasındaki kalıntıları gezdik. Bu arada teknede sanatsal pozlar veren, titanik yapan arkadaşları da karelerimize dahil ettik.

Kaç gündür Bu adamlar nereye bakıyor? sorusunun cevabı. Su altındaki amphoralara bakıyorlar. :mrgreen:

Tekne gezimizi tamamlamıştık. Artık yola düşme vakti geldi.

Kaşta yer bakmak için durdumuştuk ama sonrasında Ölüdeniz'e birşey kalmadı orda konaklayalım bari diyerekten tekrar yola koyulduk.

Akşam saat 21:00 civarında Ölüdeniz'e varmıştık. Daha önce konakladığım bir otel vardı burası ile görüşüp fiyatta anlaştık ve konakladık.

Yol Notları
Yol boyu yer yer zift kusmaları vardı. Ayrıca bazı rampalarda kamyonlardan kaynaklanan büzüşmeler de viraj içlerinde tehlike oluşturuyordu.

Konaklama
Ücret : 50 ytl (Açık büfe kahvaltı dahil)

Mutlaka oda fiyatı veren yerleri tercih edin. Ölüdeniz kazıklamayı seven pansiyonlarla dolu. Özellikle pansiyonun kendi lokantasından asla yemek yemeyin. Yiyeceksenizde mutlaka fiyat sorun yemeği görün. Biz bir hata ettik ve güzel bir kazık yedik. Çadırda kalmak isterseniz iç deniz tarafında kamp alanları var. Buralarda konaklayabilirsiniz.

3. GÜN (23.06.2008)

Güzel bir güne yeniden başladık. Bugün Marmaris'e varmak Barış abiyi ziyaret ettikten sonrada Marmok'a geçmek için yola çıkacaktık. Önce açık büfe kahvaltımızı yaptık. Sonra otelin havuzunda keyf yaptık.

Yola çıkmadan önce Ölüdeniz'i geziyoruz.

Ölüdeniz'den ayrılıyoruz. Yolumuzun üzerindeki Kayaköy'e gitmeye karar veriyoruz. Burası Türk - Yunan halkı değişimi sırasında boşalmış olan bir köy.

Fethiye - Ölüdeniz arasındaki benzincide ikmal yapıyoruz.

Keyifli bir yolculuk sonrası Marmaris'e vardık. Telefonla Barış abi ile görüşüp yerini öğrendik ve yanına gittik. Soğuk birşeyler içip, yemeğimizi yan taraftaki bir lokantada yedikten sonra Aktur'a doğru yola çıktık. Aktur'a geldiğimizde şaşırdık çünkü çok az motorcu vardı. Kapıda yaptığımız kısa sohbette katılımcıların Çarşamba gününden sonra geleceği söylendi. Tabi sonra gördük ne kadar kişinin geldiğini gittiğini. Bu konuyu sona saklıyorum. Giriş ücreti 40 (sürücü) + 20 (yolcu) olmak üzere 60ytl verip kolumuza bilezikleri takıp kamp alanına gittik. Geçen sene kamp yaptığımız alanın ortasında kocaman bir karavan vardı. Kravanı devirip kenara atabilrdik ama büyüklük bizde kalsın dedik :mrgreen:
Hemen yan tarafında daha geniş ve düz bir yere yerleştik.

İşte bizim fakirhane :)

Akşam yemek yemek için Festival alanına gittik ama bizi büyük süprizler bekliyordu. Küçücük köfteler 6ytl, su yerine göre değişmekle beraber 1 - 0.50 ytl arası gidip geliyordu. Kola gibi gazlı içecekler 2.5ytl'den kapı açıyordu. Döner fiyatları 5 - 7ytl arası gidip geliyordu. Böyle fahiş fiyatlara ve dengesiz fiyatlandırmaya alışık olmayan bizlerin canı bayağı sıkılmıştı. Buna rağmen ilk gün için apacak birşey yoktu ve yemeğimizi mecburen burada yedik.

Yol Notları
Gene erimiş asfalt ve zift kusmaları. Güzelim datça virajlarını katletmiş.

4. GÜN (24.06.2008)

Sabah erkenden kalktık. Erhan "Bu kadar ekren kalkılırmı yhu" deyip fırçayı bie attı. Adam haklı tatil günü sabahın 07:00'de kalkarsan böyle olur. Hemen kahvaltı işini organize ettik. Aktur içindeki bakkaldan gerekli kahvaltılıkları alıp güzelce kahvaltımızı yaptık. Bu sırada Ümit'in ayakkabısı üstünde deri değişiren Cırcır böceğini (bazı bölgelerde cırlavuk ta denir) de karelerimize dahil ettik. National Geographic kıvamında olan olayı fotoğraflamak benim için çok keyifliydi.

Kahvaltı sonrası festival etkinliklerinden olan ücretsiz tekne gezintisini yapmak için iskeleye gittik. Tekneye bindik ve denize açıldık.

Oldukça keyifli geçen gtekne gezintisi sonrası BMW standına gidip motorları inceledik.

Standları gezip etrafı inceledikten sonra çadırlarımıza döndük. Duş alıp akşam yemeği hazırlığı yaptık. Elbette yemeğimizi festival alamında yemedik. Güzelce marketten alış veriş yapıp akşam yemeğimiz hesaplı bir şekilde hallettik.

Devamı eklenecek ....

Bu fotoğrafa öldümm,ahmet abinin aklından nasıl bi cinlik geçiyosa,yüzüne gözlerine yansımışş:queen::queen:

Abi nasıl imrendim nasıl imrendim anlatamam,ya benim motorum olmalı,bende gidecem böyleee off offffffffff:pr::):rendeer:

emeğinize sağlıkk hakkaten çok güzel olmuşş:rendeer:

Marmarise "Adanalı" damgası vurmuşuz resmen atlet falan :p

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hop ıso cum malıye laf soleme ucarım sana:D:D

5.GÜN (25.06.2008)

Güzel bir Datça sabahı ile uyanıp kahvaltımızı yaptıktan sonra bugünkü Adana MT etkinliği olarak yapacağımız Knidos gezisi için yola koyulduk.

Datça girişindeki benzincide İstanbul ekibi ile buluştuk biraz sohbet vs. yapıp Knidos'a doğru yola koyulduk.

Knidos yolundayız.

Knidosu geziyoruz.

Knidos'tan döndükten sonra akşam yemeğimizi hazırlayıp yedik.

Yol Notları
Aktur - Datça arası yol temizdi. Datça - Knidos arasındaki yolda yer yer küçük taşlar viraj içlerinde yerini almıştı. Tüm bunlra rağmen oldukça keyifli yol yaptık.

6. GÜN (26.06.2008)

Yeni bir gün yeni bir sabah. Kahvaltı sonrası Marmaris'i gezmek için Aktur'dan ayrıldık.

Planımız Marmaris Kalesi ve müzesini gezmek. Motorlarımızı park ettikten sonra doğruca kale yolunu tuttuk.

Kale gezisinden sonra Bora abi ve Zafer dövme yaptırmak için Barış abinin oraya gittiler ve dövmelerini yaptırdılar.

Dövme ile işimiz bitip Barış abi ile vedalaştıktan sonra Aktur'a geri döndük. Şimdi biraz çadır yaşamını fotoğraflarla sunalım. :mrgreen:

Birazda Aktur içi manzaralar.

Çadırlardan gece manzaraları.

Festival alanında son gecemiz.

7. GÜN (27.06.2008)

Sabah kalktık ve hızlıca eşyalarımızı toplayıp motorlarımıza yerleştirdik. Bugün ayrılık günüydü. Sezen ve ben kahvaltı sonrası Bodrum'a doğru yol alacaktık. Diğer arkadaşlarımız ise Antalya tarafına doğru yol alacaklardı. İşte kamp alamnımızdaki son görüntülerimiz.

Aktur manzaralı fotoğraflarımız.

Kahvaltı yapacağımız yere doğru yola koyuluyoruz. Marmaris - Datça yolunun virajlarını güzelce kullanıyoruz.

Kahvaltıdayız.

Ve burdan ayrıldık. Biz Bodrum tarafına doğru yola koyulduk. Sonunda Bodrum'dayız.

Devam edecek...

vay be hasan abi güzel kareler yakalamışsınız dikkat ettim baya kızarmışsın güneşte :p

deli de para harcamışsınız yaw:p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar