Açıldıktan sonra şanzıman ve motor yağı ömrü ?

İyi akşamlar,
Bugün Sym gts 250i evo motorumun şazıman yağını ve hidrolik yağını değiştirdim.Motosikletimin şanzıman yağ kapasitesi 180 cc ve kunlanım kitapçığındada 170 cc konması gerektiği söylediği için 170 cc kadar koydum.Kunlanım kitapçığı her 6.000 km de bir veyada 5 ayda bir değişmesi gerektiğini söylüyor.80-90 eni marka şanzıman yağı kunlandım.Aklıma takılan soru ise açılan şanzıman,hidrolik ve motor yağlarının ömürlerinin ne kadar olucağı konusu.Yaklaşık 830 cc şanzıman yağı var ve bu tahminen bana 2,5 yıl kadar süre yeticektir ama artık kapağı açılıp havayla temas ettiği için özelliğini ne kadar koruyacağını bilmiyorum.Aynı şekilde hidrolik ve motor yağları içinde geçerli.Bu elimde kalan hidrolik,şanzıman ve motor yağlarının ömrü ne kadardır ? Bu konu çok merak edilen bir konu ve bence hayati öneme sahip.Siz elinizdeki açılmış şanzıman,motor ve hidrolik yağlarını ne kadar kunlanıyorsunuz ? Aynı şekilde mesela bir antifirizin kapağı açıldıktan geriye sonra kalan antifiriz ne kadar dayanabilir ?

Şanzıman için bir bikgim yok ama araçlarda km gelmese bile en fazla 1 yıl ömrü vardır motor yağının max
Motor yağları açıldıktan 6 ay sonra bozulmaya başlar max 1 yıl ömrü vardır ben kendi motoumda 6 ayı geçtiyse yağı tutmam değiştiririm genel olarak

Yağ kutusunun ağzını koli bandı ile bantla hava almadıktan sonra birşey olmaz.

Yağ kutusunun ağzını koli bandı ile bantla hava almadıktan sonra birşey olmaz.

Olur dostum. Kapağı bir defa açtığında içeri havadaki nem dolar ve kapattığında o nem sıvının içine karışmaya başlar. Bir daha açtığında bu işlem tazelenir ve daha hızlı bozulmaya başlar. Motor yağı kısa sürede bozulur mu bilmiyorum ama hidrolik yağlarında bu önemli.

Olur dostum. Kapağı bir defa açtığında içeri havadaki nem dolar ve kapattığında o nem sıvının içine karışmaya başlar. Bir daha açtığında bu işlem tazelenir ve daha hızlı bozulmaya başlar. Motor yağı kısa sürede bozulur mu bilmiyorum ama hidrolik yağlarında bu önemli.

Doğrudur ozaman birşey diyemem ama 5 ayda nem yağı bozamaz bence.Ayrıca pazar günü saat 13.00'de konak sahilde toplanıyoruz senide bekliyorum.:cat:

4 zamanlı motorlarda şanzuman ve motor yağı bir arada değil mi?

hqdefault.jpg

Kavramadan sonra gücü tekere aktaran bölüm burası.

Son düzenleme:
Cevaplarınız için teşekkür ederim.Maxi scooterların şanzımanları genellikle kuru tip debriyaj oluyor.Yani debriyaj motor yağı yerine kendi ayrı bölmesine şanzıman yağında yağlanıyor.Bu konu hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa memnun olurum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:50 ----------

bu konuda başka bilgisi olan yok mu ? motor ve şanzıman yağı açıldıktan sonra daha ne kadar kunlanılabilir ?

işin sırrı:
kızıl derili, kardaki ize bakar; "audi quattro" der ya
baş ve işaret parmağını kullanmayı (da) öğreneceksin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar