Acil Yardım !!!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben 18 yaşındayım . Daha önce hiç motosikletim olmadı , doğru düzgün pek binmişliğimde yok . Ama bu aralar acayip bi motosiklet merakı başladı bende . Bi motosiklet almayı düşünüyorum .. Dediğim gibi motosikletle ilgili bi tecrübem yok . Sizce nasıl bişiy almalıyım , ilerde uzun yollar yapabileceğim , ii bi motosklet almayı düşünüyorum ama ilk nasıl bişiyle başlamam gerektiği konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim ..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
diğer başlıkları da araştırırsan sana en güzel cevap olur :cat:
önce ehliyet al,sonra koruma al,sonra da ufak bi scooter al...

Düşük cc li vitesli ile baslayabilirsin... Bunun için 3-4 seceneğin war... cbr 125 - cbf 150 - ybr 125 diyebilirim :) uzun yıllar da kullanırsın tık demez :)

Motosiklet için temel olarak bisiklet'e binebiliyor olmak gerekir.Basit denge unsurunu sağladıktan sonra,ister scooter ister düşük CC vitesli motor olsun,eğitim adına tecrübeli bir arkadaşından veya ağabey'inden yardım alabilirsin.Güvenli bir alanda beş - on defa eğitim aldıktan sonra sana en uygun motosikleti yüksek ihtimal kendin belirleyebilirsin.Gerekirse bizlerde yardımcı olmaya çalışırız.Fakat motosiklet'e binmeye başlamadan önce güvenlik ekipmanlarını tamamlaman ve mutlaka ehliyetini alman gerekiyor.

Başlangıç için fazla büyük değiller mi ? Ayrıca alıcağım motosiklet en fazla 2,500 - 3,000 civarı olucak ,, bu paraya iyi bişiy alabilir miyim sizce

Düşük cc li vitesli ile baslayabilirsin... Bunun için 3-4 seceneğin war... cbr 125 - cbf 150 - ybr 125 diyebilirim :) uzun yıllar da kullanırsın tık demez :)

Eğer CAKALAZ'ın tavsiye ettiği motorlara büyük diyosan ilerideki uzun yol maceraların biraz seni zorlayabilir.Zira bunlardan daha ufakları Ancak mahalleler arası yolculuğa uygun olur.

başlangıç olarak scooter tavsiye ederim ve 2. el al sıfır alma sakın 10 12 ay kullan ii ce alış motora sonra cbf 150 yada cbr 125 tarzı sıfır motor al rodajını falann ii yap istediğin yere götürürseni tabi bunları yapmadan önce eğitim şart
:)

benimde motorum yok allah nasip ederse gelecek hafta içinde alacam allaha hamd olsun ehliyetim felanda var inşallah seninde vardır neyse ben biraz araştırdım bana kanuni racers 200 hoş geldi görüntüde güzel bence sen orda 200 cc yazdığına bakma bu motor bence en fazla 120 felan yapar fiyatıda 3.453 ytl felan sıfırı ikinci eli varmı piyasada bilmiyorum

bu arada arkadaşlar bu dizlik göğüslük kask dirseklik omuzluk herneyse bunların şöyle bi ucuzundan kaç ytl ye patlar acaba bize_?_?_?_?

125 lik vitesli bir motor idealdır zaten yukarda arkadaslar motor önermiş onlara bende katılıyorum

diğer başlıkları da araştırırsan sana en güzel cevap olur :cat:
önce ehliyet al,sonra koruma al,sonra da ufak bi scooter al...

Kesinlikle katılıyorum.
Hele sendeki şu an yaşadığın heyacanı da göz önüne alırsak bu sıralamaya uyup peşinede cakalaz ın yazdığı modellerden birinin 2. el temizini zaten hesaplı bulursun. Uzun yol yapmayacaksan da zaten sen kafana göre takıl :) Hangi model ne alacağının pek önemi kalmaz :)

Bol şanslar

Süper Moderatör (BBRR)
Faydalı bilgiler püf noktaları.. gibi bölümlerimizde bu tip sorulara hatta daha fazlasına cevap verecek bilgiler mevcuttur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar