acil yardim please!!!

arkadaslar bugun motorumu teslim almis bulunmaktayim ve size danismak istedigim 2 tane soru var 1.si yolda kayis koptugu zaman degistirmek icin hangi anahtar takimlarini yanimda bulundurmam gerekir 2.si on lastigin sag tarafindaki kilometre telinin girdigi parcanin ordan yolda giderken siyah bir yag atiyor sizce bu ne kadar sakincali servise sordum ama okadar problem olmaz dediler ama ben guvenemedim:silent::silent: yardim ederseniz sevinirim:rendeer:

simdiden herkese yardimlari icin cok tesekkur ederim:rendeer::rendeer:

yedek kayışın olacak mı :) bence takma bunları zevkini çıkar motorunun...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kardeşimm o kayışı kendin değiştiremezsin bildiğim kadarıyla.. çünkü ustalar onuu komprasöre taktıkları bi aletle açıyolar sıkı olsunn gevşemesin diye =(

dostum hıc kayıslı motorum olmadı o konuda yardımcı olamayacagım,

fakat km telının oradan damlayan yağ,
tel daha rahat donsun dıye surulmuş olupta,
ısındıgı için sızmış olabılır.
söyledıklerı gibi sorun çıkacağını bende sanmıyorum,,,

Şimdilerde bu tür şeyleri kafana takma,,,

Ne kadar kurcalarsan kafana takarsan o kadar cabuk sorun yaşarsın,,,

''Sakınılan Göze Çöp BataRR''

Hayuırlı Uğurlu Olsun...

arkadaslar birde bir sorum daha var onu yazmayi unutmusum yaptigim kazada on catalda yamulmustu ve serviste onu degistirmemisler sadece duzeltmeye calismislar ve tam duzelmemis acikcasi camurlukla sase arasinda 1 parmak kadar bile bosluk yok nerdeyse catal saseye 0 gibi ama gidonu ceviriken fln tam degmiyo rahat donuyo benim korktugum konu ufak bi cukurda tekrar yamulma yaparmi:silent::silent: zaten yarim parmak kadar bi bosluk var milim yamulsa lastigi kitler diye dusunuyorum yarin sabah dershaneye gidicem yolda bi sorun sorun olur diye korkuyorum ne olur arkadaslar yardimci olun:rendeer::rendeer:

Son düzenleme:
Serviste ön çatalın değiştirilmesini istemişmiydin ?? Eğer istedin ve değiştirmeden değiştirdik deyip parasını aldılarsa götür motoru bırak değiştirilmesini iste. Badal büyük ve hızlı değilsen sorun olacağını sanmıyorum. Teker madem şaseye çok yakın, dönüşlerde dikkatli ol. Dönerken amörtisörlerin çalışması ön tekerin grenaj veya şasiye sürmesine neden olabilir. Bu'da tekerin kitlenip kayması veya kontrol kaybetmene neden olur.

Kayış için ise varyatör kapağının civatalarının ne olduğuna bak ve ona göre anahtarlarını yanına al. Ayak marşı için olan koluda sökmen gerekiyor mu bilmiyorum. Eğer sökülmesi gerekiyorsa onu sökmen için gerekli olan aleti alman lazım. Yedek kayışı unutma... Eski kayışı yerinden çekiştirerek çıkara bilirsin. Yenisinide çekiştirerek takman gerekir. :)

Kilometre halatını yağlamışlardır rahat dönmesi için. Halattan sızan yağ'dır o. Bir süre sonra geçer sorun çıkartmaz.

Son düzenleme:
Serviste ön çatalın değiştirilmesini istemişmiydin ?? Eğer istedin ve değiştirmeden değiştirdik deyip parasını aldılarsa götür motoru bırak değiştirilmesini iste. Badal büyük ve hızlı değilsen sorun olacağını sanmıyorum. Teker madem şaseye çok yakın, dönüşlerde dikkatli ol. Dönerken amörtisörlerin çalışması ön tekerin grenaj veya şasiye sürmesine neden olabilir. Bu'da tekerin kitlenip kayması veya kontrol kaybetmene neden olur.

Kayış için ise varyatör kapağının civatalarının ne olduğuna bak ve ona göre anahtarlarını yanına al. Ayak marşı için olan koluda sökmen gerekiyor mu bilmiyorum. Eğer sökülmesi gerekiyorsa onu sökmen için gerekli olan aleti alman lazım. Yedek kayışı unutma... Eski kayışı yerinden çekiştirerek çıkara bilirsin. Yenisinide çekiştirerek takman gerekir. :)

Kilometre halatını yağlamışlardır rahat dönmesi için. Halattan sızan yağ'dır o. Bir süre sonra geçer sorun çıkartmaz.

cok tesekkurler:rendeer::rendeer:

motorunu bugun teslim aldım diyorsun ben sanki bayiden sıfır almış gibi algılıyorum sen 9500km den bahsediyosun nereden teslim aldın onu bi söle bakam:)

motorunu bugun teslim aldım diyorsun ben sanki bayiden sıfır almış gibi algılıyorum sen 9500km den bahsediyosun nereden teslim aldın onu bi söle bakam:)

2 ay once buyuk bir kaza gecirmistim daha dogrusu motorum icin buyuk bir kaza sase falan egilmis onu duzeltmisler sonra catali degistirmek yerine onuda duzeltme yoluna girmisler yenisiyle degistirmemisler bende bugun gidip bi benzin aliim dedim benzinlikte motorun etrafina bakarken camurlugun orasi on catal dikkatimi cekti saseye 0 bir parmagimin giricegi kadar bile bosluk yok en fazla 4-5 milim var bosluk ama surerken surtme yapmiyo en azindan simdilik benim korkum bir tumsekten gecerken bir dalginlik sonucu hafifte olsa sert girmemden dolayi o bir kac miliminde geriye kayip lastigin tam saseye oturup kitlemesi boyle bir durum soz konusu olurmu:silent:diger sorunlarimida yukarda soylemistim 9500 kmde 4 kez kayistan dolayi yolda kaldim onun icin biryere giderken korkarak gidiyorum bu nedenle sormustum hangi alet takimlarini almaliyim diye yardim edersiniz sevinirim:rendeer:

9500km de 4 kayış değişimi kayışının dandik olduğunu anlatıyor çin işlerinde min. 3000-3500km gitmelisin bir kayışla biraz kalite kayış araştırması yap derim.. çoğunlukla 2 kişimi seyahat ediyorsun bu kayışın ömrünüde azaltır...

9500km de 4 kayış değişimi kayışının dandik olduğunu anlatıyor çin işlerinde min. 3000-3500km gitmelisin bir kayışla biraz kalite kayış araştırması yap derim.. çoğunlukla 2 kişimi seyahat ediyorsun bu kayışın ömrünüde azaltır...

evet genelde 2 kisi cikiyorum yola bir aksilige karsi hangi aletleri yanima almaliyim yardimci olurmusunuz T seklinde bir anahtar varmis sanirim kayisi sokmek icin onun adi nedir:silent:birde on catalin bu durmu bi problem cikarmaz dimi:silent::silent:

arkadaslar yarin sabah dershaneye gidicem bi problem cikabilir derseniz otobusle gidicem neolur (acil) yardim edin
simdiden yardimlariniz icin tesekkurler:rendeer:

Son düzenleme:
Batuhan'cığım sen en iyisi şu asyayı sat kurtul. Sana cbf ayarlayalım :cat:

bence otobüse bin git madem bu kadar tedirginsin hiç motorunla gitme tüm dertlerinden kurtul ööle bin yoksa tedirginlikten çatala bakmaktan yağa bakmaktan yola bakamıcaksın. Allah muhafaza kardeşim. Tedirginlik altında asla yola çıkma derim ben ama gene sen bilirsin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar