Acil Eylem!!Acil Eylem!!!

kimse işin farkında değil ama 20-30 tane bile olsa ,üzerimizde dikkat çekici yeleklerle ve motorumuza yapıştırdığımız ''fark et'' yazılı kağıtlarla trafiği kesmeden ve ş.içi yasal hızımız olan 50 km ile pendikten kadıköye bir gidelim ve gelelim isterseniz.Trafiktekilerin bakışlarına bakın bakalım ne göreceksiniz? bunu 5-6 tane grubun belirli saatlerde yaptığını düşünün....!ama e-5 te! yanlışmı söylüyorum dostlar?

arkadaşlar eylem için hala her türlü desteği veriyorum ama bakın bunlar sürekli olmalı ve tüzel kurumlar tarafından desteklenmeli.eğer federasyondakiler kılllarını bile kımıldatmayıp sadece k*ç büyütmeye devam ediyorlarsa koltuklarının üzerininde biz de yeni bir oluşuma gidelim.bir sürü motosiklet klubü var ülkemizde.neden bunların bağlı olduğu bir üst dernek oluşturmuyoruz?neden türkiye motor klüpleri derneği gibi bir isim altında toplanmıyoruz.bunu yapmak zor olmamalı heralde.her derneğin yöneticisinn katıldığı 20-25 kişilik bir yürütme kurulu ve bu kurulun seçtiği veya önerdiği bir başkan ve yardımcısı.hakkımızı daha da doğrusu YAŞAM HAKKIMIZI ancak böyle alabilir ve koruyabiliriz.

Arkadaslar bence sesimizi duyurmak , oyle trafik kapatmaya vs gerek yok. Yalnizca duzgun bir yerde toplanalim miting yapalim yeter.

En son Onur arkadasimizin vefati vesilesi ile Zeytinburnun'da bir miting alaninda toplandik, kendimiz soyledik, kendimiz konustuk, kendimiz dinledik. Hicbir anlami olmadi. Zaten belediye bize baska bir yerde izin verse idi sasardim.

Bir Caglayan'da bir Taksim oyle bir organizasyon yapilsa idi, en azindan etraftan gecen insanlarin, ne oluyor burada, niye bu kadar motor toplanmis diye sorgulamasi bile bize katkida bulunurdu.

bence yapılması gerek. birde medya gelirse tv gazete aracılığı ile çoğu kişi duyar ve etkili olur. istanbuldakiler yapsınlar kesin.

kimse işin farkında değil ama 20-30 tane bile olsa ,üzerimizde dikkat çekici yeleklerle ve motorumuza yapıştırdığımız ''fark et'' yazılı kağıtlarla trafiği kesmeden ve ş.içi yasal hızımız olan 50 km ile pendikten kadıköye bir gidelim ve gelelim isterseniz.Trafiktekilerin bakışlarına bakın bakalım ne göreceksiniz? bunu 5-6 tane grubun belirli saatlerde yaptığını düşünün....!ama e-5 te! yanlışmı söylüyorum dostlar?

sarı yelek akılda kalır ve görülür:rendeer:

ya izne mizne gerek yok.. E5 te en sağ şeritten 50 km hızla toplu gitsek bile yeterli, polis müdahale etse ne diyecek, toplu süremeye karşı çıkarsa deriz arabalara söyle onlarda toplu suruyo diye varmı ötesi ?????

Yavf herşey kişiselliğe dönmüş burda kişisel hiçbir eylemin faydası olmaz arkadaşlar;
burda klavyelerimizi eskitmekten öteye geçemeyeceğiz yazılan yazılar güzel ama
iş uygulamada hani uygulama için kılını kıbırdatan varmı yok hep teorik teorik bu
tip işler çok kolay gerçekleşecek konular değil onun için bu topik havada kalır biz
bir birimize verdiğimiz destekle kalırız malesef kocaman bir sektör var Motosiklet diye
birde bu sektörüm Federasyonu var ama hiçbir pretostada yada etkinlikte yanımızda
gördünüzmü arkadaşlar nerde Süleymen Memnun nerde Kazlıçeşmede 1500 motorcu
toplandı Onur için şehitler için eylem yapıldı Edirnekapı da kim vardı arkamızda kimse
hergün bir yanımız kanıyor ağlıyoruz sızlıyoruz ve arkamızda destek olarak yine bizler varız
ve bu hep böyle olacak bize bizden başka kimsenin hayrı yok arkadaşlar.

Diğer klüplerin üstünde bir federasyon saçma olur çünkü size bağlanmak istemezler.ancak kendi aramızda ve birbirimize tutkun bir şekilde yasal bir kulüp kurarsak diğer klüplerin karşısında durabiliriz.Tabii yol geçen hanına dönmeyecek bilinçli ve elini taşın altına koyacak elit bir kulüpten bahsediyorum.

Acil ihtiyaç şeritlerini iptal eden bir zihniyet, buna kendisininde ihtiyacı olacağını bilen ve ses çıkartmayan bir halk. Yapılacak toplu eylemi yolları kapatmayı ne kadar dikkate alır. Çok değil yakın zamanda fuar günü reklam için dümenden kaza yaparak Galata köprüsünü gösteri için kapatan ve halkın tepkisini alan bizler. Basın gösteriden çok yolun kapanış şeklini dile getirdi unuttukmu bunu .Bir kez daha düşünmenizi öneririm.

ya bu ülkede bizler toplanıpta düzgün bir miting yapamayız geçen mitingte ne oldu işte gördük gelicem diyenlerin yarısından fazlası gelmedi belkide çoğu kişi tırıvırı cadde keyfine düşkün insanlar böyle organizasyonlara gelip yakıcakları 3 kuruş benzin çok geliyor onlara...
başlarına birşeyler geldiğinde ise artık iş işten çok geçmiş oluyor sadece yapıcak bişe kalmıyor pek...

ya bu ülkede bizler toplanıpta düzgün bir miting yapamayız geçen mitingte ne oldu işte gördük gelicem diyenlerin yarısından fazlası gelmedi belkide çoğu kişi tırıvırı cadde keyfine düşkün insanlar böyle organizasyonlara gelip yakıcakları 3 kuruş benzin çok geliyor onlara...
başlarına birşeyler geldiğinde ise artık iş işten çok geçmiş oluyor sadece yapıcak bişe kalmıyor pek...

Bence son Kazlicesme'de ki mitingde katilim oldukca iyi idi, ondan fazlasini dusunmek cok iyimserlik olur. Ama malasef miting amacina hic ama hic ulasmadi. Daha once burada yazdigim gibi, kendimiz soyledik, kendimiz dinledik. O miting diger insanlarin bizi gorup, duyabilecegi bir yerde olsa idi, sonucu cok daha etkili olurdu.

arkadaşlar deminden beri yazılanları okuyorumm
ve herkez aslında doğru söylüyor bi bakıma federasyon dediğimiz kişilerin (ben hiçbir zaman kalkıpta acı bir olaydan sonra basın açıklaması yaptığını ne duydum nede gördüm özellikle medyada ) açıkcasıı
benim fikrime gelince bu biras zaman alacak bir iş fakat şehirler ve hatta ilçeler arasında motorsiklet ile ilgili birimler ( klüpler , dernekler v.s ) oluşturularak bunların arasında da başkanlar ve üyeler seçilerek topluca kampanyalar ( imza kampanyaları vs. düzenlenerek ) bir arkadaşımızın dediği gibi oturdukları koltukta k*ç büyüten başka iş yapmayanları geride bırakarak sesimizi daha etkin bir şekilde basın kuruluşları yada medya sektörüne sürekli dikkat çekici ilanlar vererek halkı bilinçlendirerek bizlere karşı at gözlüğü ile bakmamayı bizleri anlamaya çalışmalarını sağlayarak bu işler olacak gibi geliyor
burda sadece bizlerin yazıp bizlerin okuduğu ile kalmamalı bunlar
fakat bizim kendi içimizdede kurallara riayet etmeyen
kaskını takmayan kısacası hiç bir kurala uymayan kişilerde çoğunluktaa bunlardan fazlaca mevcutt hall böle oluncada milletin bize bakış açısı düşündüklerinden ötede gitmiyor.
bunlarında bir şekilde önüne geçmemiz gerekmekte bunlarlada ilgili çalışmalar yapılmak zorunda bence
yani bizlerin milletin önünde karalayanlarda yine bizlerin arasında aslında

Kısacası arkadaşlar federasyonun kendine hayrı yokk bizlerinde kendi içimizde burada olduğu gibi ( mt il gruplarına ) ayrıldığımız gibi gerçektende dernek yada klüpler kurarak bunların önüne kampanyalarla ve sesimizi medya ve basın yoluyla defalarca duyurarak bir sonuca varacağımızı düşünüyorumm

ve herkezin sölediklerinede saygı duyuyorum.

yoksa bir kaç kişilerin daha doğrusu kendi adından başka bir sıfatı olmayan kişilerin yani bizlerin belediyelere yada kara yollarına yada başka bir yerlere yazacağı yazılarla yada mektuplarla ses gelmeyeceğini düşünüyorumm
Ve öle durumlar varki burası Karayolarının baktığı yer burası yok belediyenin sahası biz buralara karışmayız gibi dünya kadar mazeretler duyacağız.
mesela önümüzdeki hafta bir fuar var mt gruplarının belki bir kısmının toplanacağı bir yer olacaktır
kesin medya da orda olacaktır
ilk eylem orda bi şekilde yapılabilinir
hatta çeşitli illerden gelecek olan arkadaşlarımız imza toplayarak orda medya önünde bir basın açıklamasıda yapılabilinir.
ama dönüp başa gelicem şimdi bunlar için ön ayak olacak birileri çıkmak zorunda

Son düzenleme:
Arkadaşlar biraz önceki forumdan okudugum bir yazıdan cıkardıgım;

Her ilde bir motorsiklet dernegi var bu motorsiklet dernekleri neden kuruldu.
Olaylardan haberder olmuyorlarmı ?
Birşeyler yapmıyorlarsa umursamıyorlardır bizi .....

Bir derneklerin başkanı hiçmi bir devlet dairesinden izin alıp eylem yapacagız diyemiyor.
İşlerinemi gelmiyor masraftanmı çekiniyorlar, yoksa sırada bizlermi varız.
Yapmıyorlarsa sırada bizler varız demek....

Ben bu motorsiklet aşkını yalnış ( ülke ) de yaşıyorum...

Eklemek istiyorum;

Televizyonlar motorsiklet fuarlarına herzman gelir bu bizim için fırsat arkadaşlar eylem yapmak için tam yeri...

Son düzenleme:
Arkadaşlar biraz önceki forumdan okudugum bir yazıdan cıkardıgım;

Her ilde bir motorsiklet dernegi var bu motorsiklet dernekleri neden kuruldu.
Olaylardan haberder olmuyorlarmı ?
Birşeyler yapmıyorlarsa umursamıyorlardır bizi .....

Bir derneklerin başkanı hiçmi bir devlet dairesinden izin alıp eylem yapacagız diyemiyor.
İşlerinemi gelmiyor masraftanmı çekiniyorlar, yoksa sırada bizlermi varız.
Yapmıyorlarsa sırada bizler varız demek....

Ben bu motorsiklet aşkını yalnış ( ülke ) de yaşıyorum...

Eklemek istiyorum;

Televizyonlar motorsiklet fuarlarına herzman gelir bu bizim için fırsat arkadaşlar eylem yapmak için tam yeri...

emomen

ben çorludayım ve burda dernek olup olmadığını bile bilmiyorum ama araştıracağımm
dediğin doğru motorsiklet aşkını yanlış ülkede yaşıyoruz gerçekten
bence dediğim gibi fuarda bi şekilde bir eylem yapabiliriz fakat bunun nasıl ve ne şekilde olacağını tartışmak gerekiyor
dışarıda biz race' çiler gaza yüklenip egozz sesine mi boğalım ortalığımı inletelimm
yada içeride bi yere pankart açıp toplanalımmı
yada alkışlı bir protestomu yapalımm yada bi özel bi renk giyinerekmi gelelim
pankartmı açalımm ne
yani şölede yapabiliriz
bir sürü motorsiklet dergileri var burdan çıkacak olan karar göre ( kesin onlarda gelirler fuara) onlara böle bi eylem yapacağız sizden bir afişle destek istiyoruz hemde isizn derginizde bi haber kaynağı olmuş olur diye yazı ile belirtelimm
yani karşılıksız kalacağınıda sanmıyorumm bu isteğimizin evet ne yapalımm
fuar eylem için gayet iyi bence

Trafiği durdurmak veya yavaşlatmak veya belediyenin öngördüğü gözden uzak ıssız bir yerde miting yapmak yerine daha önce yazılmış olabilir bütün yazılanları okuyamadım kusura bakmayın ama aklıma güzel bir fikir geldi...

istanbul izmir ankara antalya bursa vs... illerinde eş zamanlı olarak büyükşehir belediyesi önlerinde oturma eylemi yapalım. Yöneticiler bizim için hiçbirşey yapmadan oturuyorlarsa bizde gidip belediyenin önünde oturalım.....

önceden basına bilgi sızdıralım mail yolu ve facebook benzeri sayfaları kullanarak "motosikletleri fark edin" eylemi olarak insanlara mesajlar forwardlayalım. Tarih açık olsun sadece eylem ve içeriği bilinsin ama zamanı bilinmesin. Son 2 hafta kala tarih belirleyelim ve büyük motosiklet sitelerinde aynı anda duyuralım ve eylemi birçok ilde aynı gün ve aynı saatte yapalım.

becerebilirsek hem haber değeri olur ses getirir hemde diğer insanları rahatsız etmemiş oluruz rahatsız olan bir tek yöneticiler olur.

not:eylemlere tam koruma katılalım lazım olabilir....

Son düzenleme:
bu ne şimdi:)

memlekette bu kadar geri kafalı insanımız varken biraz zor farkediliriz:pr:

ne mi??

belediye başkanı zannetmiyorum ki; belediyenin önünde eylem için izin versin. orda 100kişi oturma eylemi yapsa en az 500 tane polis olur.

çok kibar ve sabırlı davranacaklarını düşünmüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar