Açık hava filtresi tavsiye

125 lik ve 600 lük motor için 2 tane açık performans hava filtresi arıyorum acaba kullanan veya tavsiye edebilecek var mı?

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:45 ----------

Bir de bu açık filtrelere yağ sıkılıyormu kiri tozu tutsun diye bu yağ nedir hangi periyotlarla sıkılmalıdır?

Şahsen tavsiye etmem. Yine de kullanıp memnun kalan ve hatta uzun vadede orjinalinden daha ucuza mal olduğunu, daha iyi performans verdiğini söyleyen arkadaşlar var. Özellikle yazılım değişikliği ve manifold+susturucu modifiyesi veya değişimi ile performans artışı sağlayacaktır.

Genellikle performans filtrelerinin toz tutuculuğunu arttırmak için üzerlerine silikon bazlı yağ uygulanır. Bu yağ filtre söküldüğünde kendi solventi ile temizlenip tekrar uygulanmalıdır. Aksi halde filtre yeterince toz tutamaz ve motorunuz zarar görebilir, ömrü kısalabilir. Filtreyi satın alırken özellikle sorun öğrenmelisiniz, marka modele göre değişir.

R6 için biraz uğraş ve biraz parayla daha yüksek performans alabilirsiniz. Bunun için enjeksiyon haritasının değişmesi vesaire gerekebilir. Hatta abartırsanız egzozu bile değiştirebilirsiniz. Belki de motor yeterince akıllıdır ve oksijen sensörü münasebetiyle giren hava miktarını otomatik algılayıp ayarlarını yapıyordur. Olmayabilir de elbette, hiç R6'm olmadı :) Performans filtre konusunda genelde K&N filtreler tavsiye edilir.

MC125 içinse uğraşınıza değer mi bilemiyorum. Açık filtreye niyetlenmeniz filtre değiştirmeden, yalnızca temizleyip yerine koymak için mi?

K&N vardı önceki motorumda.sıfırdan başlıyacaksan 1000 liran rahat gider.hava filtresi,temizleme solüsyonlaı,filtre yağlayıcı.IPONE yağlayıcı almıştım.bi kere kullandım.Halen duruor olduğu gibi.orjinalden devam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar